Ρίγα
Ρίγα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Ρίγα

Κεντρική Αίθουσα Αγοράς

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 3. 2024
Centralmarket

Δεν υπάρχει πιο εμβληματικό μέρος από την Κεντρική Αγορά, η οποία βρίσκεται σε στρατιωτικά υπόστεγα που είχαν αρχικά σχεδιαστεί για τα γερμανικά αερόπλοια Zeppelin.

Στα πέντε υπόστεγα θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα, από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μέχρι κρέατα, τυριά, βότανα, μπαχαρικά, τσάι, γλυκίσματα και τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυτό το μείγμα αρωμάτων και χρωμάτων συμπληρώνεται από την πώληση μιας μεγάλης ποικιλίας ειδών οικιακής χρήσης και ρουχισμού.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες και τουαλέτες.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για εσάς στην Booking.com

Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι από τα παραπάνω, φροντίστε να διαθέσετε χρόνο για να επισκεφθείτε την αγορά. Αξίζει τον κόπο.

Κατά τη σοβιετική εποχή, η κεντρική αγορά της Ρίγας θεωρούνταν η μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη και καλύτερη αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, αυτός ο "ομφαλός της Ρίγας", μαζί με την Παλιά Πόλη, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τι να αγοράσετε

Αν και το φρέσκο ψάρι ή το χαβιάρι είναι δελεαστικό να το αγοράσουμε, ως ταξιδιώτες έχουμε περιορισμένες επιλογές για να αποθηκεύσουμε για τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Στο σπίτι, μπορείτε να προμηθευτείτε πιο ανθεκτικά, χαμηλής αποθήκευσης τρόφιμα όπως

  • Χαλαρά τσάγια
  • μπαχαρικά
  • σκληρά τυριά
  • ζαχαρωτά από τουρκικό μέλι μέχρι churchella (γεωργιανό μέλι με ξηρούς καρπούς)

Α, και αν αισθάνεστε πεινασμένοι, σας συνιστούμε να αγοράσετε φρούτα για άμεση κατανάλωση, ιδανικά πλυμένα με νερό σε μια τουαλέτα ή σε ένα ξενοδοχείο. Το νερό είναι πόσιμο στη Ρίγα, ακόμη και από τη βρύση.

Μπορείτε επίσης να βρείτε φρεσκοστυμμένους χυμούς ή καφετέριες και εστιατόρια που μαγειρεύουν με τοπικά προϊόντα.

Πώς να έρθετε εδώ

Καθώς περπατάτε μέσα από την Παλιά Πόλη, είναι μόνο μερικά βήματα ακόμα και βρίσκεστε στην Κεντρική Αγορά. Ο τρόπος για να φτάσετε εδώ είναι μέσω του ποδηλατόδρομου κατά μήκος του αναχώματος του ποταμού Daugava ή των υπογείων διαβάσεων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.