Πηγαίνοντας στο Ρίγα

Ρίγα

Η Ρίγα είναι ο κύριος κόμβος των χωρών της Βαλτικής, ιδίως χάρη στην εγχώρια αεροπορική εταιρεία airBaltic, η οποία συνδέει τη Λετονία με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Μπορείτε να ταξιδέψετε εδώ όχι μόνο αεροπορικώς, αλλά και με λεωφορείο ή τρένο.

Αεροπορικώς

Οι πιο συνηθισμένες πτήσεις προς τη Ρίγα είναι οι εξής. Το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο στη Ρίγα είναι το Riga RIX. Ο κύριος αερομεταφορέας είναι η airBaltic, η οποία προσφέρει απευθείας συνδέσεις με δεκάδες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Ο νούμερο δύο αερομεταφορέας όσον αφορά τα δρομολόγια είναι ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair.

Φθηνά ξενοδοχεία στη Ρίγα στο booking.com

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις πτήσεις της LOT, της British Airways, της Lufthansa, της flyDubai, της Turkish Airlines, της Transavia, της Finnair, της Aegean Airlines κ.λπ. Οι περισσότερες από αυτές πετούν προς τη Ρίγα μόνο από το αεροδρόμιο της χώρας τους.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για τη Ρίγα

Ιδανικά, αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Ρίγα 2 έως 3 μήνες νωρίτερα για τη χαμηλότερη τιμή, είτε στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών είτε μέσω μιας από τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων.

Το πλεονέκτημα της επίσκεψης στη Ρίγα είναι η τιμή των πτήσεων, οι οποίες συχνά δεν κοστίζουν περισσότερο από 150 ευρώ για ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής, σε οποιαδήποτε ημερομηνία κατά τη διάρκεια του έτους. Όταν υπάρχουν προσφορές, μπορείτε να πετύχετε τιμές που χτυπούν τα 50 eur ή και λιγότερο για μια πτήση μετ' επιστροφής.

Με λεωφορείο

Αν προτιμάτε πιο αργά ταξίδια, παραδοτέες αποσκευές που περιλαμβάνονται στην τιμή της μεταφοράς ή αν απλά θέλετε να ξεκινήσετε με λεωφορείο, έχουμε έναν πλήρη κατάλογο των μεταφορέων που κατευθύνονται τακτικά προς τη Ρίγα.

TOP 10 ξενοδοχεία στο κέντρο της Ρίγα

Κεντρικός σταθμός λεωφορείων της Ρίγα Rīgas autoosta Ο σταθμός λεωφορείων της Ρίγας βρίσκεται στα σύνορα της ιστορικής πόλης, ακριβώς δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό και την κεντρική αγορά. Περιλαμβάνει μια μικρή αίθουσα check-in με καταστήματα, αναψυκτικά, ΑΤΜ, χώρο αποθήκευσης αποσκευών ή τουαλέτες και ντους.

Αν και οι υπηρεσίες λεωφορείων είναι ιδιαίτερα βολικές όταν ταξιδεύετε από γειτονικές χώρες όπως η Εσθονία ή η Λιθουανία, είναι δυνατόν να ταξιδέψετε στη Ρίγα με λεωφορείο από την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία κ.λπ. Η Ρίγα μπορεί να προσεγγιστεί και από πιο μακρινές περιοχές.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για τη Ρίγα

Ο φθηνότερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια είναι απευθείας από τις ιστοσελίδες των επιμέρους μεταφορέων λεωφορείων.

  • flixbus.com (από τη Δυτική Ευρώπη)
  • ecolines.net (από τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και εντός της Βαλτικής)
  • luxexpress.eu (από τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και εντός της Βαλτικής)
  • μπορείτε να συγκρίνετε τους χρόνους ταξιδιού και τις τιμές στο omio.com

Τα εισιτήρια από γειτονικές πόλεις είναι συνήθως διαθέσιμα από 4 eur έως 7 eur, ιδίως από το Ταλίν ή το Βίλνιους. Στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, οι τιμές κυμαίνονται από 20 eur και πάνω προς μία κατεύθυνση.

Με τρένο

Προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα διεθνές δρομολόγιο προς τη Ρίγα, από το Βίλνιους της Λιθουανίας. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη Ρωσία έχουν διακοπεί.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα του ιστορικού κέντρου της πόλης, δίπλα στο σταθμό λεωφορείων. Ο σταθμός περιλαμβάνει ένα παρακείμενο πολυκατάστημα με πληθώρα επιλογών εστίασης.

Η σιδηροδρομική εταιρεία LTG Link εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από το Βίλνιους προς τη Ρίγα. Το πρόγραμμα δρομολογίων έχει ως εξής:

Διαδρομή Αναχώρηση άφιξη
Βίλνιους - Ρίγα 6:30 10:43
Ρίγα - Βίλνιους 15:28 19:51

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για τη Ρίγα

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 24 eur στη δεύτερη θέση και 34 eur στην πρώτη θέση. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά στο ltglink.lt ή απευθείας στο σταθμό.

Το εντυπωσιακό σιδηροδρομικό έργο υψηλής ταχύτητας Rail Baltica βρίσκεται υπό κατασκευή και συνδέει τις κύριες πόλεις και αεροδρόμια των κρατών της Βαλτικής με τη Δυτική Ευρώπη. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.