Ρίγα

Ρίγα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Ρίγα

Ρίγα με λίγα λόγια

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 3. 2024

Η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βαλτικής με 700.000 κατοίκους.

Το ιστορικό της κέντρο σας ταξιδεύει πίσω στον 15ο αιώνα, όταν η Ρίγα βρισκόταν στην ακμή της ως Χανσεατική πόλη. Αλλά στους γύρω δρόμους και γειτονιές, θα βρείτε ένα μείγμα από ρωσικές, σκανδιναβικές και δυτικές επιρροές σε ένα γραφικό και χαρακτηριστικό βαλτικό στυλ. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι λάτρεις της ιστορίας και του αστικού σχεδιασμού, καθώς και οι λάτρεις του καλού καφέ, της κουζίνας, του πολιτισμού και της θέας, θα βρουν κάτι να αγαπήσουν εδώ.

TOP 10 ξενοδοχεία στο κέντρο της Ρίγα

Η Ρίγα μένει μακριά από τον κυρίαρχο τουρισμό, πράγμα που είναι καλό από τη μία πλευρά. Διότι έχετε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το ιστορικό κέντρο με τα γραφικά δρομάκια του χωρίς τα πλήθη των τουριστών και τις τουριστικές παγίδες.

Το καλοκαίρι, κάντε μια εκδρομή στο παραθαλάσσιο θέρετρο Jürmala, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης.

Το μέγεθος της Ρίγας την καθιστά ιδανική για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή ή ως έναν από τους σταθμούς ενός ταξιδιού στη Βαλτική με το Ταλίν, το Ελσίνκι ή το Βίλνιους, για παράδειγμα.

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Ρίγα

Είτε επισκέπτεστε το Ρίγα για πρώτη φορά είτε επανειλημμένα, δείτε τις χρήσιμες συμβουλές και συστάσεις μας:

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.