Εθνική Βιβλιοθήκη της Λετονίας

Εθνική Βιβλιοθήκη της Λετονίας

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Daugava, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Λετονίας είναι το κυρίαρχο κτίριο.

Το αλάνθαστο και αμφιλεγόμενο σχήμα της βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2014.

Μπορείτε να επισκεφθείτε ελεύθερα τη βιβλιοθήκη ακόμη και ως τουρίστας. Συνιστούμε μια επίσκεψη σε όλους, ακόμη και αν τα βιβλία δεν σημαίνουν πολλά για εσάς. Τα τεράστια ράφια γεμάτα βιβλία απλώς έχουν τη δική τους μοναδική ατμόσφαιρα.

Τα καλύτερα και φθηνότερα ξενοδοχεία στη Ρίγα

Ως τουρίστας, μπορείτε να επισκεφθείτε τους 12 ορόφους του κτιρίου και είναι δυνατή η ξενάγηση.

Υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα έκθεση για την ιστορία της κατασκευής της βιβλιοθήκης, η οποία βρίσκεται στον 1ο και 12ο όροφο.

Ώρες λειτουργίας

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί τις καθημερινές από τις 11:00 έως τις 19:00 και τα Σάββατα από τις 10:00 έως τις 17:00. Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή τις Κυριακές, τις αργίες και τη δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος της βιβλιοθήκης lnb.lv θα προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες για την επίσκεψη.

Πώς να έρθετε εδώ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Λετονίας είναι πρακτικά το μόνο μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε στη Ρίγα, όπου αξίζει να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ρίγας. Τόσο το τραμ όσο και τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια προς τη βιβλιοθήκη, με στάση στη διεύθυνση Nacionālā bibliotēka.

Από το κέντρο της πόλης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 27 του λεωφορείου και τις γραμμές 1, 2, 5 και 10 του τραμ.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ρίγα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.