Λετονική Ακαδημία Επιστημών

Λετονική Ακαδημία Επιστημών

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα σοβιετικής αρχιτεκτονικής στη Ρίγα είναι αναμφίβολα το κτίριο της Λετονικής Ακαδημίας Επιστημών, που υψώνεται σε ύψος 108 μέτρων. Είναι χτισμένο στο στυλ του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, μαζί με το Παλάτι Πολιτισμού της Βαρσοβίας και το Hotel International της Πράγας.

Το κτίριο χτίστηκε μεταξύ 1951 και 1961 και φέρει το παρατσούκλι "Τούρτα γενεθλίων του Στάλιν".

Μπείτε στο εσωτερικό του κτιρίου και θα μεταφερθείτε πίσω στον περασμένο αιώνα. Δεν έχουν αλλάξει πολλά εδώ και η ιστορία κυριολεκτικά αναπνέει από τους τοίχους.

Θέα της πόλης

Αλλά γιατί να κατευθυνθείτε εδώ είναι η πανοραμική θέα 360° Panorama Riga, που βρίσκεται στην ανοιχτή βεράντα στον 17ο όροφο του κτιρίου, 65 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μπορείτε να φτάσετε εδώ μέσω της ρεσεψιόν μέσω του ανελκυστήρα στον 15ο όροφο. Οι επόμενοι δύο όροφοι πρέπει να ανέβετε με σκάλες. Το κατάστρωμα παρατήρησης δεν είναι προσβάσιμο σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Καλύτερα και φθηνότερα ξενοδοχεία σε Riga

Η θέα από εδώ είναι ολόκληρη η Παλιά Πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Αγοράς.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Η είσοδος στο σημείο θέασης κοστίζει 8 ευρώ ανά άτομο. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πληρώνουν είσοδο.

Είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες και τον τρέχοντα τιμοκατάλογο, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του panoramariga.lv.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ρίγα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.