Μνημείο της Ελευθερίας

Μνημείο της Ελευθερίας

Το Μνημείο της Ελευθερίας έχει στηθεί στη θέση του από τις 18 Νοεμβρίου 1935. Η γρανιτένια στήλη και το χάλκινο άγαλμα στην άκρη της έχουν ύψος 42,7 μέτρα και βρίσκονται στα βορειοδυτικά σύνορα της Παλιάς Πόλης, πίσω από τη διώρυγα της Ρίγας, σε μια μικρή πλατεία ανάμεσα στα πάρκα.

Τα καλύτερα και φθηνότερα ξενοδοχεία σε Ρίγα

Κατά τη διάρκεια της κατοχής της Λετονίας από τη Σοβιετική Ένωση, εξετάστηκε επί μακρόν το ενδεχόμενο κατεδάφισής του, αλλά τελικά διατηρήθηκε. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε συγκέντρωση κάτω από το μνημείο.

Μόλις το 1990 το Μνημείο της Ελευθερίας έγινε ο κύριος τόπος διαδηλώσεων, και αφού η Λετονία ανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991, στο μνημείο τοποθετήθηκε και πάλι τιμητική φρουρά.

Σε όλο το μνημείο μπορείτε να δείτε 56 μορφές σε 14 διαφορετικές ομάδες και συνολικά 4 επίπεδα ύψους.

Η μοναχική γυναίκα στην κορυφή κρατά τρία χρυσά αστέρια που ενσαρκώνουν τη συνοχή και την ενότητα των ιστορικών περιοχών της Λετονίας - Kurzeme, Vidzeme και Latgale.

Το σύνθημα "Για την πατρίδα και την ελευθερία " είναι χαραγμένο στη βάση του μνημείου.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ρίγα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.