Μουτουλλάς

Μουτουλλάς

Αυτό το όμορφο μικρό χωριό στις βόρειες πλαγιές των βουνών του Τροόδους εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά με το όμορφο ανάγλυφό του. Τα σπίτια είναι χτισμένα στις απότομες πλαγιές των λόφων που πέφτουν σε βαθιές κοιλάδες και στο χωριό δεσπόζει μια όμορφη εκκλησία που χτίστηκε μόλις τον 20ό αιώνα.

Το κύριο αξιοθέατο του Μουτουλλά, ωστόσο, είναι μια άλλη εκκλησία, η οποία μάλιστα έχει καταγραφεί από την UNESCO. Η μοναδική εκκλησία της Παναγίας του Μουτουλλά, που χρονολογείται από το 1280, αποτελεί το παλαιότερο παράδειγμα της κυπριακής αγροτικής θρησκευτικής αρχιτεκτονικής με τα τυπικά αυστηρά τούβλινα θεμέλια και την απότομη ξύλινη στέγη.

Διαμονή

Σταματήστε εδώ ή στο γειτονικό χωριό Πεδουλάς για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση. Το πανέμορφο τοπίο με τα γαλήνια βουνά, το ευχάριστο κλίμα, τα γραφικά χωριά και τις εξαιρετικές τοπικές ταβέρνες θα είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τις κλασικές καλοκαιρινές παραθαλάσσιες διακοπές.

Ψάξτε στα γύρω χωριά και σίγουρα θα βρείτε την ιδανική διαμονή σε διαμερίσματα ή ξενώνες με τιμές γύρω στα 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Ξενοδοχεία και καταλύματα στη Μουτούλλα

Μεταφορά

Η μεταφορά στο χωριό Μουτουλλάς γίνεται καλύτερα με αυτοκίνητο. Απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα τόσο από τη Λάρνακα όσο και από την Πάφο.

Η λεωφορειακή γραμμή 81 εκτελεί δρομολόγια εδώ μόνο 3 φορές την ημέρα τα Σαββατοκύριακα και 6 φορές την ημέρα τις καθημερινές, και μόνο από το χωριό Άτσα, όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στη συχνή γραμμή προς Λευκωσία. Το ενιαίο εισιτήριο κοστίζει πάντα 1,50 ευρώ.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.