Μονή Κύκκου

Μονή Κύκκου

Η Μονή Κύκκου είναι το πιο διάσημο και ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια της Κύπρου. Βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 1.300 μέτρα στο μέσο των βουνών του Τροόδους και ιδρύθηκε στα τέλη του 11ου αιώνα. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει απομείνει από τα αρχικά κτίρια του μοναστηριού και η σημερινή του εμφάνιση χρονολογείται στο γύρισμα του 19ου και 20ου αιώνα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία σε Τρόοδος

Η Μονή Κύκκου είναι ευρέως επισκέψιμη, ιδίως για τα υπέροχα χρυσά ψηφιδωτά και τις περίτεχνες εικόνες της. Καθώς βρίσκεται σε ορεινό περιβάλλον, ένα ταξίδι εδώ είναι ιδανικό να συνδυαστεί με πεζοπορία στα βουνά ή με επίσκεψη στα κοντινά χωριά Πεδουλάς, Μουτουλλάς ή Κακοπετριά.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00, το χειμώνα μόνο έως τις 16:00.

Για να εισέλθετε στο εσωτερικό του μοναστηριού, όπου θα δείτε όμορφα ψηφιδωτά και ορθόδοξες εικόνες, πληρώνετε 5 ευρώ.

Πώς να πάτε εκεί

Στο μοναστήρι μπορείτε να φτάσετε μόνο με αυτοκίνητο, δεν περνούν από εκεί λεωφορεία. Από την Πάφο μέχρι τον Κύκκο είναι περίπου 73 χιλιόμετρα, ενώ από τη Λάρνακα είναι πάνω από 120 χιλιόμετρα.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.