Όλυμπος

Όλυμπος

Οι κυνηγοί των ψηλότερων βουνών κατευθύνονται σχεδόν ακριβώς στη μέση του νησιού προς τα βουνά του Τροόδους. Εδώ είναι που το όρος Όλυμπος, που μερικές φορές γράφεται Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Κύπρου, υψώνεται στα 1.952 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Τρόοδος

Ο στρογγυλός λόφος προσφέρει θέα 360 μοιρών σε ολόκληρη την οροσειρά, ενώ μπορείτε εύκολα να δείτε τη Μεσόγειο Θάλασσα στο βάθος.

Αναρρίχηση στον Όλυμπο

Η πρόσβαση στο όρος Όλυμπος στην Κύπρο είναι πολύ εύκολη. Υπάρχει ένας βολικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος από το Τρόοδος, ο οποίος οδηγεί σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέχρι την κορυφή, και δεν υπάρχουν διόδια. Ο δωρεάν χώρος στάθμευσης βρίσκεται μόλις 350 μέτρα κάτω από την κορυφή, στο εστιατόριο Sun Valley Olympos.

Χάρτης διαδρομής από το Τρόοδος στον Όλυμπο: google.com/maps.

Μπορείτε να περπατήσετε τα δύο σηματοδοτημένα μονοπάτια γύρω από το βουνό. Το πρώτο είναι ένα μονοπάτι μήκους 13,5 χιλιομέτρων, το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε από την αρχή του μονοπατιού μέχρι την αρχή του μονοπατιού. Atalante Trail κατευθείαν από το χωριό Τρόοδος, αλλά δεν σας οδηγεί καθόλου στην κορυφή, απλώς κάνει τον γύρο του Ολύμπου.

Το δεύτερο είναι ένας κύκλος μήκους 7 χιλιομέτρων Artemis Trail, που κυκλώνει το βουνό σχεδόν στην κορυφή. Ξεκινά και τερματίζει στο πάρκινγκ του κάτω σταθμού του μικρού τελεφερίκ του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου, από όπου μπορείτε να περπατήσετε απευθείας στην κορυφή (περίπου 300 μέτρα).

Χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους

Ακριβώς κάτω από την κορυφή του Ολύμπου βρίσκεται το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Κύπρου που είναι ενεργό για περίπου 2-3 μήνες το χρόνο. Οι καλύτερες πιθανότητες να έχετε αρκετό χιόνι είναι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Μπορείτε να κάνετε σκι εδώ σε συνολικά 4 χιλιόμετρα πίστες, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε με 1 αναβατόριο και 3 ανελκυστήρες. Υπάρχει σκι από τις 9:00 έως τις 16:00 καθημερινά και η ημερήσια κάρτα είναι διαθέσιμη προς 15 ευρώ τις καθημερινές ή 25 ευρώ το Σαββατοκύριακο. Διατίθεται πλήρης ενοικίαση εξοπλισμού προς 15 eur ανά ημέρα.

Η επίσημη ιστοσελίδα του χιονοδρομικού κέντρου: cyprusski.com.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.