Κακοπετριά

Kakopetria

Η Κακοπετριά είναι ένα διάσημο ορεινό χωριό στις βόρειες πλαγιές του Τροόδους. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το χωριό είναι πραγματικά εξαιρετική. Θα δείτε τυπικά κυπριακά σπίτια του 18ου και 19ου αιώνα και θα απολαύσετε τη θέα στα κοντινά βουνά που καλύπτονται από πυκνά δάση κωνοφόρων. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια τοπική ταβέρνα.

Βρείτε καταλύματα - Κακοπετριά

Γραφικά σπίτια και ορεινή ηρεμία

Η Κακοπετριά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυπριακής αγροτικής αρχιτεκτονικής του 18ου και 19ου αιώνα. Μικρά σπίτια με πέτρινα θεμέλια και τοίχους από λάσπη είναι χωμένα σε δαιδαλώδη, απόκρημνα δρομάκια και είναι πολύ δημοφιλή στους ντόπιους λόγω της δροσιάς που επικρατεί στο εσωτερικό τους ακόμα και τα αποπνικτικά καλοκαίρια.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 667 μέτρων, αλλά μόλις λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα υψώνεται ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Κύπρου με σχεδόν δύο χιλιάδες μέτρα. Τα δάση κωνοφόρων, οι απόκρημνες κοιλάδες και η εντυπωσιακή θέα είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείτε την Κακοπετριά.

Διαμονή στην Κακοπετριά

Η Κακοπετριά προσφέρει μια σειρά από διαμερίσματα, ξενώνες, καθώς και ένα κλασικό ξενοδοχείο. Με τα περισσότερα καταλύματα στην οροσειρά του Τροόδους, η πόλη μπορεί να χρησιμεύσει ως ιδανικό σημείο εκκίνησης. Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση εδώ κυμαίνονται συνήθως γύρω στα 65 ευρώ.

Τα κορυφαία καταλύματα περιλαμβάνουν Enipnion Apartments σε ένα από τα κομψά ιστορικά σπίτια.

Μπορείτε επίσης να μείνετε σε κλασικά ξενοδοχεία, η καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής από τα οποία είναι Ekali Hotel ***.

Μεταφορά

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην Κακοπετριά είναι με το αυτοκίνητο, καθώς μπορείτε να κάνετε εκδρομές στις γύρω πόλεις χωρίς περιορισμούς.

  • Κακοπετριά - Λάρνακα: 101 χιλιόμετρα, χάρτης
  • Κακοπετριά - Πάφος: 92 χιλιόμετρα, χάρτης

Η Κακοπετριά είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη με τοπικά λεωφορεία από τη Λευκωσία, καθώς και μέσω των γύρω χωριών. Όλα τα εισιτήρια κοστίζουν κατ' αποκοπήν 1,50 ευρώ για μία διαδρομή.

  • Λευκωσία - γραμμές 405, 407, 408 - Συνολικά 1-2 δρομολόγια ανά ώρα
  • Τρόοδος (χωριό) - γραμμές 87, 408 - 6 φορές την ημέρα συνολικά, αλλά όχι το Σαββατοκύριακο

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.