Λάτσι

Λάτσι

Αυτό το μικρό θέρετρο στα βορειοδυτικά της Κύπρου προσελκύει τους λάτρεις των συνδυασμένων διακοπών στην παραλία και τη φύση. Βρίσκεται στην άκρη της πανέμορφης χερσονήσου του Ακάμα, στο βορειοδυτικό άκρο των βουνών του Τροόδους. Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία Λάτσι (Latchi).

Ξενοδοχεία και καταλύματα Πόλη Χρυσοχούς

Το θέρετρο συχνά συντομεύεται απλά ως "Πόλις" ή ακόμη και "Πόλη" από την κοντινή πόλη Πόλις Χρυσοχούς, η οποία χρησιμεύει ως κέντρο της περιοχής και βρίσκεται περίπου 3 χλμ. από την παραλία Λάτσι.

Παραλίες και κολύμπι

Η κύρια παραλία του θέρετρου είναι η σχετικά μικρή παραλία Λάτση , μήκους περίπου 200 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων, περίπου 3 χλμ. από το κέντρο της Πόλης. Εδώ θα βρείτε αρκετά εστιατόρια, υπηρεσία ενοικίασης ξαπλώστρας και επίσης μια σειρά από θαλάσσια σπορ.

Μια ελαφρώς μεγαλύτερη παραλία βρίσκεται δυτικότερα και ονομάζεται Γιαννάκης.

Και οι δύο παραλίες είναι καλυμμένες με μικρά βότσαλα αναμεμειγμένα με άμμο, η είσοδος στο νερό είναι πολύ ήπια αλλά λίγο βραχώδης. Γύρω από την κύρια παραλία του Λατσιού θα βρείτε πολλά εστιατόρια με ωραία θέα στη θάλασσα.

Εκδρομές με σκάφος

Ακριβώς έξω από την παραλία Λάτση βρίσκεται η μαρίνα, από την οποία διοργανώνονται εκδρομές με σκάφος κατά μήκος της ακτής, ειδικά προς τη χερσόνησο του Ακάμα προς τη Γαλάζια Λιμνοθάλασσα, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν και κολύμπι με αναπνευστήρα.

Η Alkion έχει τις περισσότερες προσφορές στο χαρτοφυλάκιό της, με τιμές που ξεκινούν από 15 ευρώ για μια 4ωρη κρουαζιέρα.

Διαμονή

Παρόλο που το Λάτσι είναι περισσότερο ένα μικρότερο θέρετρο, οι επιλογές διαμονής είναι πολλές, ειδικά με τα μικρότερα ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Οι τιμές εδώ είναι ελαφρώς χαμηλότερες από ό,τι στην Πάφο ή την Αγία Νάπα και ακόμη και στην υψηλή περίοδο μπορείτε να βρείτε κάτω από 90 eur ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα.

Μεταφορά

Η Πόλη απέχει 41 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου και εκτός από το αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν με συχνή συγκοινωνία λεωφορείων. Όλα τα εισιτήρια κοστίζουν 1,50 eur / μία διαδρομή ή 5 eur ανά ημέρα σε όλες τις διαδρομές pafosbuses.com.

Ελέγξτε τα δρομολόγια των κυριότερων τουριστικών γραμμών:

  • Γραμμή 622: Πόλη Χρυσοχούς - Παραλία Λάτσι - Παραλία Γιαννάκη - Λουτρά Αφροδίτης
  • Γραμμή 645: Πόλη Χρυσοχούς - Πάφος
  • Γραμμή 623: Πόλη Χρυσοχούς - παραλία Λάτση - Νέο Χωριό
  • Γραμμή 648: Πόλη Χρυσοχούς - Κόλπος των Κοραλλιών

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.