Ναυάγιο του Edro III

Το ναυάγιο του Edro III.

Ένα δημοφιλές και σχετικά νέο αξιοθέατο στη δυτική ακτή της Κύπρου είναι το ναυάγιο του Edro III, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στο πλάι λίγα μέτρα από την ακτή.

Δείτε τα φθηνότερα ξενοδοχεία σε Πάφος

Αυτό το καθιστά απόλυτα προσιτό στους λάτρεις του Urbex και στους απλούς τουρίστες που θέλουν απλώς να βγάλουν μια φωτογραφία του πλοίου από την ακτή.

Το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε ναυπηγήθηκε τη δεκαετία του 1960 στα νορβηγικά ναυπηγεία και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρησιακής του ζωής πλέοντας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού από τη Λεμεσό της Κύπρου προς το ελληνικό νησί της Ρόδου σε μια σφοδρή καταιγίδα, το πλοίο ναυάγησε ανοικτά της παραλιακής πόλης της Πέγειας στις 8 Οκτωβρίου 2011. Το εννεαμελές πλήρωμα διασώθηκε, αλλά τα σχέδια ρυμούλκησης του πλοίου αναβλήθηκαν επ' αόριστον λόγω της δυσκολίας ρυμούλκησης, και το πλοίο εξακολουθεί να αναπαύεται στο σημείο μέχρι σήμερα.

Το ναυάγιο μήκους 80 μέτρων βρίσκεται στη στεριά μόλις 5 μέτρα από την ακτή και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πολλούς ταξιδιώτες, παρά την απαγόρευση εισόδου.

Είναι απολύτως νόμιμο να τραβήξετε φωτογραφίες του πλοίου από την ακτή.

Πώς να φτάσετε στο ναυάγιο;

Στο ναυάγιο μπορείτε να φτάσετε εύκολα μόνο με αυτοκίνητο ή με οργανωμένες εκδρομές με τετράτροχα ποδήλατα ή τζιπ, τα οποία είναι διαθέσιμα παντού στην Πάφο.

Το ναυάγιο βρίσκεται στο τέλος της οδού Γλυού Νερού, η οποία επισημαίνεται από τον κεντρικό δρόμο με μια μικρή πινακίδα. Δεν θα βρείτε καμία τουριστική πινακίδα προς το ναυάγιο, οπότε οδηγήστε αργά για να μην χάσετε τη στροφή.

Για να σας βοηθήσει να βρείτε τον δρόμο σας, ρίξτε μια ματιά στον χάρτη διαδρομής από την Πάφο: en.mapy.cz.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.