Άγιος Νεόφυτος

Άγιος Νεόφυτος

Το μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου (συχνά γράφεται Agios Neofytos) βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου και είναι το πιο επισκέψιμο μοναστηριακό συγκρότημα στην Κύπρο. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ήδη με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει με την τοποθεσία του.

Δείτε τα φθηνότερα ξενοδοχεία της Πάφου

Το μοναστήρι είναι κυριολεκτικά λαξευμένο στο βράχο στους πρόποδες του Τροόδους με θέα τη θάλασσα. Ορισμένα από τα αρχικά θεμέλια του 12ου αιώνα παραμένουν ορατά σήμερα, ωστόσο τα περισσότερα από τα σημερινά κτίρια χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Για να μπείτε στο μοναστήρι, το οποίο περιλαμβάνει ένα μικρό μουσείο που καταγράφει την ιστορία του, πληρώστε απλώς 2 ευρώ. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και μόνο μέχρι τις 4 μ.μ. το χειμώνα.

Εκτός από το αυτοκίνητο, στο μοναστήρι μπορείτε να φτάσετε απευθείας από την Πάφο με τη γραμμή 604 των δημόσιων συγκοινωνιών, η οποία εκτελεί δρομολόγια 7 φορές την ημέρα τις καθημερινές, 4 φορές το Σάββατο, αλλά δεν εκτελεί δρομολόγια τις Κυριακές.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.