Τάφοι των Βασιλέων Πάφος

Τάφοι από τους βασιλιάδες

Ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα στην Κύπρο είναι οι Τάφοι των Βασιλέων στην ακτή κοντά στο κέντρο της Πάφου. Αυτός ο τόπος ταφής, κυριολεκτικά λαξευμένος στους βράχους σε ένα βράχο πάνω από τη θάλασσα, είναι μια τεράστια νεκρόπολη με υπόγεια και υπέργεια τμήματα, κατά τόπους πολύ καλά διατηρημένα. Χρονολογείται γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ.

Ξενοδοχεία και διαμονή στην Πάφο

Οι τάφοι των βασιλέων δεν ήταν για τους βασιλιάδες...

Αν και το όνομα του τόπου παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι οι μεγαλοπρεπείς τάφοι, μερικοί από τους οποίους μάλιστα έχουν τοίχους καλυμμένους με πλούσιες τοιχογραφίες και είσοδο με μνημειώδεις δωρικούς κίονες, χρησιμοποιούνταν ως τόποι ταφής βασιλέων, αυτό δεν ισχύει. Στην τοπική νεκρόπολη ενταφιάζονταν κυρίως οι πολύ πλούσιοι ή εξέχουσες προσωπικότητες της αρχαίας πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Επί του παρόντος, στον χώρο έχουν ανακαλυφθεί συνολικά 9 τάφοι, ενώ αρκετοί ακόμη βρίσκονται υπό αρχαιολογική ανασκαφή.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 8:30 π.μ. έως τις 7:30 μ.μ. το καλοκαίρι και μόνο έως τις 5 μ.μ. το χειμώνα.

Ητιμή εισόδου είναι μόλις 2,50 ευρώ.

Επίσημος δικτυακός τόπος: www.mcw.gov.cy

Πώς να πάτε εκεί

Ο χώρος βρίσκεται βόρεια του κέντρου της Πάφου, δίπλα στην ακτή, και μπορείτε να παρκάρετε δωρεάν στο μεγάλο χώρο στάθμευσης ακριβώς έξω από την είσοδο.

Υπάρχει επίσης μια στάση λεωφορείου περίπου 50 μέτρα από την είσοδο για τη γραμμή 615 του λεωφορείου της πόλης, η οποία θα σας μεταφέρει στον κεντρικό παραλιακό δρόμο κοντά στο αρχαιολογικό πάρκο της Νέας Πάφου, καθώς και στη δημοφιλή παραλία Coral Bay.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.