Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Jardin des Tuileries

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Πάρκο Tuileries

Ένα πολύ όμορφο και δημοφιλές πάρκο που είναι αδύνατο να αποφύγετε όταν ταξιδεύετε στο Παρίσι είναι ο κήπος Tuileries. Είναι ένα μέρος όπου συρρέουν πολλοί τουρίστες και ντόπιοι για να συζητήσουν ή απλώς να απολαύσουν λίγο φύση. Το αρχικό πάρκο χτίστηκε από την Αικατερίνη των Μεδίκων το 1564 για το παλάτι της, το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει πια. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να δείτε σε όλο το πάρκο.

Υπάρχουν μεγάλες δεξαμενές νερού με πίδακες νερού γύρω από τις οποίες κάθονται άνθρωποι. Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο το πάρκο, βγείτε από τον κεντρικό φαρδύ δρόμο για να εξερευνήσετε τα όμορφα αγάλματα και να απολαύσετε την ηρεμία. Αν πεινάσετε ή έχετε όρεξη για καφέ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν μερικά καφέ, καφετέριες και μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και κάτι γλυκό. Το κύριο αξιοθέατο του πάρκου είναι συνήθως η Αψίδα του Carrousel, η οποία βρίσκεται μπροστά από την αυλή του Λούβρου και χτίστηκε από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Όταν επισκέπτεστε το πάρκο, το Musée de l'Orangerie είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη, όπου θα βρείτε έργα του διάσημου ζωγράφου Μονέ. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 10πμ-4μμ και πληρώνετε είσοδο 6,50 ευρώ, ενώ τα άτομα κάτω των 18 ετών και οι φοιτητές κάτω των 26 ετών δεν πληρώνουν τίποτα.

Κόστος εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ηείσοδος σε ολόκληρο το πάρκο είναι δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Από την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου έως την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 7:30-19:30. Τελευταία Κυριακή του Μαρτίου-τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου 7:00πμ-9:00μμ. Εξαίρεση αποτελούν οι μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε το πάρκο είναι ανοιχτό έως τις 23:00.

Τοποθεσία και μεταφορά

Δεν θα θελήσετε να χάσετε τους κήπους, καθώς βρίσκονται δίπλα σε ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό σημείο, το Μουσείο του Λούβρου. Από την άλλη πλευρά, το πάρκο κορυφώνεται από την Place de la Concorde με τον διάσημο αιγυπτιακό οβελίσκο της.

Είναι πολύ εύκολο να φτάσετε εδώ, αλλά εξαρτάται από ποια πλευρά θα προσεγγίσετε. Η πρόσβαση στο Μουσείο του Λούβρου γίνεται με το μετρό από το σταθμό Palais Royal Musée du Louvre (γραμμή 1, 7). Στη μέση του πάρκου, το μετρό πηγαίνει στο σταθμό Tuileries (γραμμή 1) και στην άλλη άκρη θα βρείτε το σταθμό Concorde (γραμμή 1, 8, 12). Επομένως, συνιστάται να συνδυάσετε το πάρκο με μια επίσκεψη στον οβελίσκο και το μουσείο ή να επισκεφθείτε τα κοντινά αξιοθέατα, όπως η Place Vendôme και η εκκλησία La Madeleine.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.