Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Μουσείο Orsay

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Μουσείο Orsay

Ένα άλλο σημαντικό μουσείο με συλλογή έργων τέχνης που επικεντρώνεται κυρίως στους Γάλλους ιμπρεσιονιστές της περιόδου 1848-1914 είναι το περίφημο Musée d'Orsay. Οι συλλογές του αποτελούν ένα ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ του Λούβρου και του Centre Pompidou. Αν δεν είστε παθιασμένος γνώστης αυτής της τέχνης, θα σας ιντριγκάρει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, το οποίο σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε, καθώς βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα. Το μουσείο στεγάζεται στον πρώην σταθμό d'Orsay, που χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1900 σε στυλ Art Nouveau. Το μουσείο άνοιξε εδώ το 1986.

Αριστουργήματα και συλλογές

Το Musée d'Orsay διαθέτει μερικά από τα πιο διαβόητα έργα των Γάλλων ιμπρεσιονιστών και σίγουρα μερικά από τα πιο περιζήτητα:

  • Vincent van Gogh - Noonday Rest, Marguerite Gachet in the Garden, The Cottages of Cordeville
  • Auguste Renoir - Η σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil, Χορός στο Moulin de la Galette
  • Paul Gauguin - Μύλος στο Port-Avent, Φαγητό
  • Paul Cézanne - Μήλα και πορτοκάλια, Το σπίτι του τζόγου, Το σπίτι δίπλα στον κρεμασμένο άνθρωπο
  • Claude Monet - Σταθμός Saint Lazare, Γυναίκα με ομπρέλα, Η δεξαμενή στο Argenteuil

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Το Musée d'Orsay είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:30 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας έως τις 9:45 μ.μ. τις Πέμπτες.

Ηείσοδος για έναν ενήλικα είναι 16 ευρώ, ενώ τα παιδιά και οι φοιτητές έως 26 ετών είναι δωρεάν. Αν πάτε με παιδί κάτω των 18 ετών, το παιδί που το συνοδεύει έχει μειωμένη τιμή εισόδου 13 eur.

Επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: www.musee-orsay.fr

Ο πλησιέστερος σταθμός για τα τρένα RER Musée d'Orsay (γραμμή C) βρίσκεται κοντά στο μουσείο. Το μετρό σταματά σε μικρή απόσταση με τα πόδια πίσω από το μουσείο στο σταθμό Solférino (γραμμή 12).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.