Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Place Vendôme

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Place Vendome

Ένα τετράγωνο που μοιάζει διαφορετικό από ό,τι φαίνεται. Η κάτοψή της είναι ορθογώνια, αλλά χάρη στην έξυπνη αρχιτεκτονική με τις καμπύλες γωνίες, μοιάζει με οκτάγωνο. Η πλατεία ονομαζόταν αρχικά πλατεία του Λουδοβίκου του Μεγάλου και προοριζόταν να είναι μια γιορτή προς τιμήν του.

Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται η χάλκινη στήλη Vendôme, που στήθηκε από τον Ναπολέοντα για να γιορτάσει τις νίκες του. Ο χώρος της πλατείας περικλείεται από τα όμορφα κλασικά και αναγεννησιακά κτίρια των ξενοδοχείων, τα οποία ήταν παλαιότερα διάσημα για την πολυτέλειά τους και το κέντρο της ελίτ και των πλουσίων. Για παράδειγμα, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ ή ο συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ έμεναν στοξενοδοχείοRitz. Μέχρι σήμερα, η πλατεία και τα περίχωρά της αποτελούν χώρο πολυτελών καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Αν θέλετε να δείτε τα ξενοδοχεία, θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, κάτι που δεν είναι και το φθηνότερο. Υπάρχουν μερικά μπαρ και εστιατόρια στα ξενοδοχεία που μπορείτε να επισκεφθείτε, αλλά και πάλι, δεν είναι φθηνά.

Μεταφορές και τοποθεσία

Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί του μετρό σε απόσταση περίπου 5 λεπτών - Concorde (γραμμές 1, 8, 12), Madeleine (8, 12, 14), Opéra (3, 7, 8), Pyramides (7, 14) και Tuileries (1).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.