Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Εκκλησία La Madeleine

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Εκκλησία της Madeleine

Όταν οδηγείτε σε αυτή την καθολική εκκλησία, θα νιώσετε σχεδόν σαν να έχετε μεταφερθεί εδώ από την Ελλάδα. Έχει ως πρότυπο μια αρχαία ελληνική εκκλησία, αλλά χρονολογείται από τα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα. Η παλιά εκκλησία Madeleine, όπου θάφτηκε ο ίδιος ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ', βρισκόταν εδώ, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Saint Denis. Η νέα εκκλησία προοριζόταν να χρησιμεύσει ως εκκλησία αφιερωμένη στον Ναπολέοντα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή και φέρει το επίσημο όνομα L'église de la Madeleine στα γαλλικά.

Όταν στέκεστε στα μπροστινά σκαλιά της εκκλησίας, γυρίστε και θα έχετε μια υπέροχη θέα στην Rue Royale προς την PlaceConcorde με τον οβελίσκο της και μέχρι τον τρούλο των ίδιων των Invalides. Εδώ διοργανώνονται επίσης συναυλίες κλασικής μουσικής, απλώς ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο της εκκλησίας για περισσότερες πληροφορίες.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η εκκλησία είναι ανοιχτή καθημερινά 9:30-19:00 και δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου.

  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.eglise-lamadeleine.com/.

Μεταφορά και τοποθεσία

Ο σταθμός Madeleine του μετρό (γραμμές 8, 12 και 14) βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία. Τα λεωφορεία 42, 45, 52, 84 και 94 περνούν επίσης από την ίδια στάση. Είναι εύκολο να περπατήσετε μέχρι εδώ, ενώ υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καταστήματα σε κοντινή απόσταση.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.