Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

La Défense

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
La Defense

Η La Défense είναι η μόνη πραγματικά σύγχρονη συνοικία σε άμεση γειτνίαση με το Παρίσι και η μεγαλύτερη διοικητική περιοχή σε ολόκληρη την περιφέρεια Île-de-France και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι πρώτοι ουρανοξύστες χτίστηκαν εδώ τις δεκαετίες του 1960 και 1970, εμπνευσμένοι από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης και το Downtown του Σικάγο.

Η La Défense φιλοξενεί πολλές πολυεθνικές εταιρείες, ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Γαλλίας και το ψηλότερο κτίριο στο Παρίσι, το Tour First με 231 μέτρα.

Η συνοικία είναι χτισμένη στο τέλος της ιστορικής οδού Axe historique μήκους 10 χιλιομέτρων, η οποία ξεκινά από το Μουσείο του Λούβρου και συνεχίζει μετά τα Ηλύσια Πεδία και την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι τη La Défense.

Grande Arche

Το μεγαλύτερο ορόσημο της Le Défense είναι αναμφίβολα η Grande Arche, μια σύγχρονη θριαμβική αψίδα που συμπληρώνει το ζεύγος των ιστορικών αψίδων στο κέντρο της πόλης. Η Grande Arche είναι μια ογκώδης κατασκευή από σκυρόδεμα και γυαλί που σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Otto von Spreckelsen και κατασκευάστηκε το 1989. Έχει ύψος 105 μέτρα και διαθέτει εστιατόριο στην οροφή της και θέα στον παλιό ορίζοντα του Παρισιού, με επικεφαλής τον Πύργο του Άιφελ.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 19:00, αλλά η τελευταία είσοδος είναι στις 18:30.

Συνιστούμε να αγοράσετε εισιτήρια online στην επίσημη ιστοσελίδα, πωλούνται μόνο για συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι για ώρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το σημείο θέασης οποιαδήποτε ώρα της συγκεκριμένης ημέρας.

Πώς να έρθετε εδώ

Παρόλο που η La Défense δεν βρίσκεται διοικητικά στο Παρίσι, ανήκει στη ζώνη 1-3 της πόλης, οπότε το ολοήμερο ή πολυήμερο εισιτήριό σας για το Παρίσι ισχύει εδώ.

Είναι πολύ εύκολο να φτάσετε εδώ από το κέντρο. Υπάρχει το τρένο RER της γραμμής Α (πιο γρήγορο) και το μετρό της γραμμής 1 (ελαφρώς πιο αργό). Ο σταθμός ονομάζεται απευθείας "La Défense".

Διαμονή

Τα ξενοδοχεία στο La Défense απευθύνονται κυρίως στην επιχειρηματική πελατεία και ως εκ τούτου θα βρείτε καλύτερης ποιότητας και ακριβότερα καταλύματα με τιμές που ξεκινούν από 140 ευρώ στο 4* CitizenM Paris La Défense και από 220 ευρώ ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα στο 4* Renaissance Paris Hotel La Défense ή στο Hilton Paris La Défense.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.