Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Ίδρυμα Louis Vuitton

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Ίδρυμα Louis Vuitton

Το κτίριο θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα με την υαλώδη μοντέρνα αρχιτεκτονική του, η οποία οφείλεται στον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Στην Τσεχική Δημοκρατία είναι γνωστός ως ο δημιουργός του Dancing House στην Πράγα. Το κτίριο ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια εγκαινιάστηκε το 2014. Ποιος είναι όμως ο σκοπός αυτού του ιδιαίτερου κτιρίου; Πρόκειται για ένα μουσείο τέχνης και πολιτιστικό κέντρο που χρηματοδοτείται από τη διάσημη εταιρεία Louis Vuitton. Έτσι, θα βρείτε περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης από όλο τον κόσμο που είναι τόσο μοναδικές όσο και το ίδιο το κτίριο. Την όμορφη ατμόσφαιρα δίνει η τοποθεσία του κτιρίου στο 2ο μεγαλύτερο πάρκο του Παρισιού, το Bois de Boulogne, όπου θα βρείτε την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Υπάρχει απεριόριστη πρόσβαση στο κτίριο και στο πάρκο, αλλά αν θέλετε να δείτε το εσωτερικό και τις εκθέσεις, θα πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο εισόδου. Ενήλικες 9 ευρώ, παιδιά και φοιτητές κάτω των 26 ετών 4 ευρώ, οικογενειακή είσοδος 20 ευρώ (έως 2 ενήλικες και έως 4 παιδιά κάτω των 18 ετών).

Ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-18:00.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκθέσεις και το κτίριο, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.fondationlouisvuitton.fr

Πώς να έρθετε εδώ

Καθώς το ίδρυμα αποτελεί μέρος του πάρκου, αφιερώστε τουλάχιστον μισή ημέρα για να απολαύσετε ταυτόχρονα την ηρεμία της φύσης. Ο σταθμός Les Sablons του μετρό με τη γραμμή 1 βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια. Αν το μετρό με τη γραμμή 2 είναι περισσότερο στις προτιμήσεις σας, πάρτε το σταθμό Porte Dauphine, ο οποίος απέχει περίπου 25 λεπτά με τα πόδια απέναντι από το πάρκο και το Ίδρυμα. Δίπλα στο σταθμό αυτό βρίσκεται ο σταθμός Avenue Foch για τα τρένα της γραμμής C RER.

Οι λεωφορειακές γραμμές 63 και 244 σταματούν ακριβώς έξω από το κτίριο.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.