Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Κήπος του Λουξεμβούργου

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Παλάτι του Λουξεμβούργου

Ένα όμορφο παλάτι με κήπο στο κέντρο της πόλης κάνει τη βόλτα σας στην πόλη μακριά από τη φασαρία. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα ως βασιλική κατοικία για τη μητέρα του Λουδοβίκου XIII. Μαρία ντε Μεδίκη. Το 1958, το κτίριο έγινε έδρα της γαλλικής Γερουσίας. Ως μέρος του παλατιού, ο κήπος δεν έπρεπε να λείπει και σήμερα έχει γίνει ένας πολύ δημοφιλής τόπος χαλάρωσης και για τους ντόπιους. Εδώ θα βρείτε χώρους με γρασίδι και δεξαμενή νερού, παρτέρια με λουλούδια, αγάλματα και το διάσημο και όμορφο σιντριβάνι των Μεντίτσι.

Jardin du Luxembourg

Με έκταση πάνω από 22 εκτάρια, ο κήπος είναι ένα δημοφιλές σημείο για τους Παριζιάνους και τους τουρίστες. Τα περιποιημένα παρτέρια με τα γεωμετρικά σχήματα σας προσκαλούν να χαλαρώσετε και ενώ περπατάτε όλη μέρα στην πόλη. Ο κήπος του Λουξεμβούργου βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο, οπότε δεν έχει ποτέ τόσο πολύ κόσμο όσο ο κήπος Jardin des Tuileries.

Ο κήπος είναι ανοιχτός (δωρεάν) για το κοινό και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 π.μ. και κλείνει μεταξύ 4:30 και 9:30 μ.μ. ανάλογα με την εποχή (π.χ. σούρουπο).

Παλάτι του Λουξεμβούργου

Το παλάτι είναι πιο δύσκολο να μπει κανείς, καθώς λειτουργεί ως η γαλλική Γερουσία. Διατίθενται ξεναγήσεις με προηγούμενη κράτηση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.senat.fr.

Πώς να έρθετε εδώ

Ο πλησιέστερος σταθμός είναι ο σταθμός Luxembourg, ο οποίος εξυπηρετείται από το τρένο RER B. Σε απόσταση περίπου 5 λεπτών με τα πόδια θα βρείτε τους σταθμούς του μετρό Saint Sulpice (γραμμή 4), Odéon (4, 10) ή Notre Dame des Champs (12). Γύρω από το πάρκο υπάρχουν αρκετές στάσεις λεωφορείων, καθώς και ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων με πληρωμή και επίδειξη.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.