Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Conciergerie

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Conciergerie

Βρίσκεται στη βόρεια προκυμαία της Cité, το υπέροχο πρώην παλάτι του Βασιλικού Παλατιού (Conciergerie στα γαλλικά) είναι το πιο σημαντικό παλάτι της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης, το παλάτι χρησίμευσε επίσης ως φυλακή για έως και 1.200 κρατούμενους.

Η ιστορία του παλατιού χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, αλλά η σημερινή του μορφή άρχισε να υλοποιείται κατά τον 13ο και 14ο αιώνα. Ο Φίλιππος Δ' ήταν ο κύριος συντελεστής της χαρακτηριστικής του εμφάνισης. Φίλιππος ο Μεγαλοπρεπής, όταν έχτισε το περίφημο ζεύγος πύργων César και Argent.

Από το 1914, το κτίριο είναι ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Το παλάτι είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9:30 έως τις 18:00.

Η είσοδος κοστίζει 11,50 ευρώ, ενώ είναι δωρεάν για όσους είναι κάτω των 18 ετών και για τους φοιτητές της ΕΕ μεταξύ 18 και 25 ετών.

Επίσημος δικτυακός τόπος: www.paris-conciergerie.fr

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.