Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Το Oculus

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Westfield

Ακριβώς δίπλα στο Ground Zero, θα θαυμάσετε το ανεπανάληπτο εμπορικό κέντρο Westfield, το οποίο λειτουργεί επίσης ως ο κύριος σταθμός του μετρό στο κάτω Μανχάταν.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Το εμπορικό κέντρο 125 καταστημάτων άνοιξε το 2016 και έγινε αμέσως το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στο Μανχάταν. Τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται υπόγεια, ενώ το εμβληματικό κεντρικό κτίριο στεγάζει επίσης τον κεντρικό σταθμό μετεπιβίβασης του μετρό, όπου διασταυρώνονται 6 γραμμές.

Το εμβληματικό κτίριο του Oculus

Το εμπορικό κέντρο Westfield σίγουρα δεν προσελκύει μόνο τους λάτρεις των αγορών ή τους επιβάτες του μετρό, αλλά και το ευρύ κοινό. Αυτό οφείλεται στο ιδιαίτερα εξωφρενικό αλλά ταυτόχρονα λεπτό και χαριτωμένο κεντρικό κτίριο με την οροφή, γνωστό και ως The Oculus Building.

Το κτίριο αναπαριστά την πτήση του λευκού περιστεριού της ειρήνης και έχει σκοπό να τιμήσει τη διευθέτηση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες έλαβαν χώρα σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Η κατασκευή αποτελείται από απαλά καμπυλωτές λευκές χαλύβδινες "νευρώσεις" που υψώνονται από το έδαφος και μοιάζουν με τα φτερά ενός περιστεριού. Ο αρχιτέκτονας είναι ο διάσημος Ισπανός σχεδιαστής Santiago Calatrava.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.