Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Κτίριο Flatiron

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Κτίριο Flatiron

Ένας από τους πρώτους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης ονομάζεται Flatiron Building, ή "Iron" στα αγγλικά. Το πού οφείλεται το όνομα είναι αρκετά προφανές από την πρώτη ματιά στο κτίριο.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Το Iron είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα χάρη στο πρωτότυπο μυτερό και πολύ στενό σχήμα του και πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε όταν περιπλανιέστε στο Μανχάταν.

Αρχιτεκτονική και ιστορία

Το Flatiron Building ακολουθεί το νεοαναγεννησιακό στυλ, όπως πολλά κτίρια της Νέας Υόρκης που χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο αρχιτέκτονας Ντάνιελ Μπέρνχαμ εκμεταλλεύτηκε καλά τον τριγωνικό χώρο μεταξύ της 5ης Λεωφόρου και του Μπρόντγουεϊ και αντέγραψε το σχήμα του κτιρίου από την τοποθεσία.

Στο στενότερο στρογγυλεμένο άκρο του, το "Iron" έχει πλάτος μόλις 2 μέτρα και στο μεγαλύτερο πλάτος του είναι λιγότερο από 25 μέτρα, γεγονός που σε συνδυασμό με το ύψος του των 87 μέτρων δημιουργεί μια πολύ λεπτή και διακριτική εντύπωση.

Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1902 και η τότε νέα χαλύβδινη κατασκευή του το κατέστησε το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη μετά το Park Row Building.

Πώς θα φτάσετε στο Flatiron Building;

Το κτίριο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Madison Square Park στο κέντρο του Μανχάταν και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα των δύο κύριων λεωφόρων της Νέας Υόρκης: 5. Avenue και του Broadway, οι οποίες διασταυρώνονται εδώ.

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό:

  • 23 St (περίπου 20 μέτρα): κίτρινες γραμμές R και W
  • 23 St (περίπου 230 μέτρα): Πράσινη γραμμή 6
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.