Empire State Building

Empire State Building

Μια κομψή ομορφιά που δεσπόζει πάνω από το Μανχάταν, καλαίσθητη και κυρίαρχη, με αυτοπεποίθηση και προσέλκυση της προσοχής των επισκεπτών της πόλης εδώ και δεκαετίες. Μιλάμε για το Empire State Building, έναν από τους πιο διάσημους ουρανοξύστες στον κόσμο.

Το Empire State Building αποτελείται από 103 ορόφους και το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό του στυλ art deco είναι τόσο χαρακτηριστικό της Νέας Υόρκης.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Το κτίριο πήρε το όνομά του από το παρατσούκλι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης: The Empire State.

Το ύψος του Empire State Building

Με την κεραία του, το κτίριο φτάνει τα 443 μέτρα, ενώ η οροφή του έχει ύψος 381 μέτρα. Από την ολοκλήρωσή του το 1931, υπήρξε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο για περισσότερα από 40 χρόνια. Μόλις το 1972 ο Βόρειος Πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κατέλαβε την κορυφή.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, το Empire State Building δεν επέστρεψε στην κορυφή των ψηλότερων κτιρίων του κόσμου, αλλά έγινε το 3ο ψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ μετά τον Πύργο Willis και τον Διεθνή Πύργο Trump στο Σικάγο.

Είσοδος στο κατάστρωμα παρατήρησης

Το Empire State Building διαθέτει δύο καταστρώματα παρατήρησης. Είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 0:00 μ.μ.

  • 86ος όροφος - Κύριο κατάστρωμα: το κύριο κατάστρωμα παρατήρησης με εξωτερική βεράντα που εκτείνεται γύρω από ολόκληρο τον ουρανοξύστη και παρέχει θέα 360°.
  • 102ος όροφος - Top Deck: ένα εσωτερικό κατάστρωμα παρατήρησης με γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρει τον υψηλότερο δυνατό όροφο, αλλά δεν διαθέτει εξωτερική βεράντα.

Τα εισιτήρια και για τα δύο σημεία θέασης πρέπει να κρατηθούν εκ των προτέρων και δεν διατίθενται επί τόπου. Χρησιμοποιήστε μόνο τον επίσημο ιστότοπο του κτιρίου: esbnyc.com/buy-tickets.

Οι τιμές έχουν ως εξής: Οι τιμές είναι οι εξής: 1:

  • 86ος όροφος μόνο: 44 δολάρια + φόροι = 48 δολάρια, κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος 59 δολάρια ΗΠΑ
  • Και οι δύο όροφοι: 77 $ + φόροι = 84 $, κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος 100 usd
  • Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι έχουν μια μικρή έκπτωση από 2 έως 4 δολάρια.

Είναι η θέα από το ESB η καλύτερη;

Πολλοί ταξιδιώτες δεν μπορούν να χορτάσουν τη θέα από το Empire State Building, αλλά δεν θα διαφωνήσουμε ακριβώς με αυτή τη δήλωση.

Σίγουρα, η κεντρική τοποθεσία θα βάλει όλο το Μανχάταν στην παλάμη του χεριού σας, αλλά θα χάσετε έναν από τους πιο όμορφους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης όταν θα απολαύσετε τη θέα. Το Empire State Building, φυσικά.

Γι' αυτό θα σας προτείναμε ένα λίγο φθηνότερο, αλλά κυρίως ένα σημείο θέασης από το οποίο μπορείτε να δείτε το Μανχάταν και το Empire State Building σαν να ήταν στην παλάμη του χεριού σας, στο κοντινό Rockefeller Center.

Νυχτερινός φωτισμός ESB

Από το 1976 προστέθηκε η φωτιζόμενη κορυφή του κτιρίου, η οποία καθορίζει πλέον τον ορίζοντα του Μανχάταν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο προεπιλεγμένος φωτισμός στην κορυφή του ουρανοξύστη είναι λευκός, αλλά αλλάζει πολύ συχνά ανάλογα με τα μεγάλα γεγονότα, τις εθνικές εορτές, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν ακόμη και να πληρώσουν για να έχουν φωτισμό στα χρώματά τους. Και τις ημέρες που ένας μεγάλος αθλητικός σύλλογος της Νέας Υόρκης έχει εντός έδρας αγώνα, για παράδειγμα.

Για παράδειγμα, την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ο πύργος λάμπει με πράσινο χρώμα- σε μεγάλες αμερικανικές γιορτές ή ημέρες εκλογών, λάμπει με κόκκινο, λευκό και μπλε στα χρώματα του αμερικανικού τρίχρωμου- και το 1995, για παράδειγμα, οι προβολείς φωτίστηκαν στα χρώματα της Microsfot.

Ο φωτισμός αλλάζει πολύ συχνά, συνήθως αρκετές φορές την εβδομάδα, και όταν τυχαίνει να μην υπάρχει σημαντική ημέρα, είναι λευκός.

Μπορείτε να ελέγξετε το ημερολόγιο νυχτερινού φωτισμού για πληροφορίες σχετικά με το πώς θα φωτιστεί το Empire State Building κάθε μέρα στην επίσημη ιστοσελίδα: esbnyc.com/about/tower-lights.

Διαμονή στο ESB

Δεδομένης της θέσης του στην καρδιά της Νέας Υόρκης, αναμένετε τιμές ξενοδοχείων γύρω από το Empire State που ξεκινούν από 257 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Για παράδειγμα, θα σας προτείναμε τα ακόλουθα ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση από τον πύργο:

Ιστορία και κατασκευή

Το Empire State Building χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, παρόλο που κατασκευάστηκε στις δύσκολες εποχές της Μεγάλης Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης. Μόνο τα κατασκευαστικά σχέδια από το αρχιτεκτονικό γραφείο Shreve, Lamb and Harmon σχεδιάστηκαν σε μόλις 2 εβδομάδες.

Αρχικά το κτίριο επρόκειτο να έχει μόνο 80 ορόφους, αλλά μετά την αύξηση του προβλεπόμενου ύψους του ανταγωνιστικού κτιρίου Chrysler Building, το σχέδιο τροποποιήθηκε σε 102 εσωτερικούς + 103ο εξωτερικό όροφο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1929 και ο ρυθμός κατασκευής ήταν πραγματικά ιλιγγιώδης: κατά μέσο όρο κατασκευάζονταν 4,5 όροφοι την εβδομάδα και το Empire State Building εγκαινιάστηκε την 1η Μαΐου 1931.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι τελευταίοι όροφοι προορίζονταν αρχικά να χρησιμεύσουν ως αποβάθρα αερόπλοιων, αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες η ιδέα αυτή κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη και εγκαταλείφθηκε.

Πώς να φτάσετε στο ESB;

Το αλάνθαστο ορόσημο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη γωνία της περίφημης 5ης Λεωφόρου και της 34ης οδού δυτικά, σχεδόν στο κέντρο του Μανχάταν.

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό:

  • 34 St/Herald Sq (περίπου 200 μέτρα) - κίτρινες γραμμές N, Q, R, W και πορτοκαλί γραμμές B, D, F, M
  • 33 St (περίπου 200 μέτρα) - πράσινη γραμμή 6

Οι ακόλουθες γραμμές λεωφορείων σταματούν επίσης ακριβώς κάτω από το κτίριο: M1, M2, M3, M5, M55, M34, QM10, QM12, QM15, QM16, QM1, QM18, QM24, X27, X28, X37, X38, BM5

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Νέα Υόρκη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.