Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (NYPL) είναι μία από τις σημαντικότερες δημόσιες βιβλιοθήκες στον κόσμο, με 55 εκατομμύρια βιβλία και επιστημονικά έργα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα βιβλιοθηκών στον κόσμο και διαθέτει τις περισσότερες επιστημονικές εκδόσεις στις συλλογές της από κάθε άλλη βιβλιοθήκη στον κόσμο. Ωστόσο, είναι το κτίριο και οι εσωτερικοί χώροι της βιβλιοθήκης και όχι τα εκατομμύρια τόμων βιβλίων που προσελκύουν τους τουρίστες.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης αναφέρεται σε έναν ολόκληρο οργανισμό με ένα δίκτυο πολλών παραρτημάτων, αλλά για τουριστικούς σκοπούς εννοεί πάντα το κεντρικό κτίριο Stephen A. Schwarzmann στο Μανχάταν.

Ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης και ξεναγήσεις

Η εξωτερική όψη της βιβλιοθήκης, η οποία χρονολογείται από το 1895 και είναι χτισμένη σε ένα πολυτελές αρχιτεκτονικό στυλ Beaux-Arts, προσελκύει ήδη την προσοχή. Η κύρια είσοδος φυλάσσεται από τα εμβληματικά αγάλματα δύο ξαπλωμένων λιονταριών.

Στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης, το κύριο αξιοθέατο είναι το τεράστιο δημόσιο αναγνωστήριο, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε, αρκεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Ωστόσο, η μικρότερη αίθουσα του Τμήματος Σπάνιων Βιβλίων, όπου μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο πολύτιμα βιβλία των συλλογών, ή η ροτόντα McGrew με τις όμορφες τοιχογραφίες της, αξίζουν επίσης σίγουρα μια επίσκεψη.

Οι εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης είναι ανοιχτές για το κοινό καθημερινά τις περισσότερες ημέρες από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν. Μη χάσετε τους πολυτελείς χώρους μιας από τις σπουδαιότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, την οποία θα γνωρίζετε από κάποιες σκηνές της ταινίας.

Εκτός από την ατομική επίσκεψη, μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος σε μια ξενάγηση 1 ώρας στη βιβλιοθήκη, η οποία είναι επίσης δωρεάν από τις 11:00-14:00. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε κράτηση για την ξενάγηση ηλεκτρονικά εκ των προτέρων, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος σε 15 άτομα.

Επίσημος δικτυακός τόπος της βιβλιοθήκης: www.nypl.org

Πώς θα φτάσετε στη βιβλιοθήκη;

Το κεντρικό κτίριο βρίσκεται στην οδό Bryant Park 42. St. και 5ης Λεωφ. Av.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό

  • 5 Av (περίπου 20 μέτρα) - μοβ γραμμή 7
  • 42 st / Bryant Park (περίπου 150 μέτρα) - πορτοκαλί γραμμές B, D, F, M και μπλε γραμμή A
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.