Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Γέφυρα του Μπρούκλιν

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Γέφυρα του Μπρούκλιν

Αν έπρεπε να αναφέρετε μία μόνο γέφυρα που συνδέει το Μανχάταν με τα περίχωρά του, αυτή θα ήταν η εμβληματική γέφυρα του Μπρούκλιν, η οποία άνοιξε το 1883. Η γέφυρα του Μπρούκλιν είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες γέφυρες στον κόσμο και η πιο ιστορικά σημαντική εντός της Νέας Υόρκης.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι επίσης η πρώτη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο που αναρτάται με ατσάλινα καλώδια. Την εποχή της ολοκλήρωσής της, η Γέφυρα του Μπρούκλιν θεωρούνταν το όγδοο θαύμα του κόσμου και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Νεοϋορκέζους - είναι ένα από τα διαχρονικά σύμβολα της πόλης. Αψιδώνεται πάνω από τον ποταμό East River.

Κατασκευή και διαστάσεις της γέφυρας

Η απόφαση για την κατασκευή της γέφυρας ελήφθη το 1869 μετά από έναν βαρύ χειμώνα, όταν όλα τα πλοία πάγωσαν για πολλές ημέρες, χωρίς να υπάρχει τρόπος να μεταβούν από το Μπρούκλιν και το Κουίνς στο Μανχάταν. Υπεύθυνος μηχανικός της γέφυρας ήταν ο John Augustus Roebling, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον γιο του Washington Roebling μετά τον τραγικό θάνατό του.

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1870 και η γέφυρα σχεδιάστηκε αρχικά ως κρεμαστή γέφυρα, η οποία θα κρεμόταν από καλώδια που θα έτρεχαν από δύο ογκώδεις προβλήτες από ασβεστόλιθο, γρανίτη και τσιμέντο. Η γέφυρα εγκαινιάστηκε στις 24 Μαΐου 1883 και αποτέλεσε την πρώτη σταθερή σύνδεση μεταξύ της Νέας Υόρκης και της ανεξάρτητης τότε πόλης του Μπρούκλιν.

Η γέφυρα κυριαρχείται από δύο νεογοτθικούς γρανιτένιους πυλώνες που υψώνονται σε μέγιστο ύψος 84,3 μέτρων.

Το κατάστρωμα της γέφυρας, που εκτείνεται σε μήκος 486 μέτρων μεταξύ των πυλώνων, έχει πλάτος άνω των 25 μέτρων για να φιλοξενήσει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας προς μία κατεύθυνση και μια πεζογέφυρα. Συνολικά, η γέφυρα του Μπρούκλιν έχει μήκος 1.825 μέτρα.

Θέα από και προς τη γέφυρα

Σε όλο το μήκος της γέφυρας υπάρχει ένας συνδυασμένος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος πλήρως διαχωρισμένος από τα αυτοκίνητα. Προσφέρει εκπληκτική και ασυνήθιστη θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν, που φαίνεται καλύτερα από τον πρώτο πυλώνα που βλέπει μακριά από το Μανχάταν.

Αλλά και η ίδια η γέφυρα είναι εντυπωσιακή μέρα και νύχτα, όταν τα κύρια καλώδια και οι πυλώνες της φωτίζονται όμορφα. Η καλύτερη θέα ολόκληρης της γέφυρας με φόντο το Μανχάταν είναι σίγουρα από το πανέμορφο Empire-Fulton Ferry State Park που βρίσκεται στην πλευρά του Μπρούκλιν (δείτε τη θέση στο χάρτη).

Διαμονή κοντά στη γέφυρα

Στην πλευρά του Μανχάταν, μόλις 150 μέτρα από την αρχή του πεζόδρομου πάνω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, θα σας προτείναμε το Aloft Manhattan Downtown **** με λογικές τιμές γύρω στα 183 ευρώ ανά διανυκτέρευση, που είναι το κάτω άκρο του μέσου όρου για το κέντρο του Μανχάταν.

Πώς θα φτάσετε στη γέφυρα του Μπρούκλιν;

Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί του μετρό και στις δύο πλευρές της γέφυρας, οι οποίοι αποτελούν την ταχύτερη μορφή μεταφοράς.

Σταθμοί στην πλευρά του Μανχάταν:

  • Brooklyn Bridge/City Hall - Πράσινη γραμμή 4, 5, 6
  • Chambers St - καφέ γραμμές J, Z
  • Δημαρχείο - κίτρινες γραμμές R, W

Σταθμοί στην πλευρά του Μπρούκλιν: Σταθμοί της γραμμής του Μπρούκλιν, που βρίσκονται στην πλευρά του Μπρούκλιν:

  • High St - μπλε γραμμές A, C
  • Clark St - κόκκινες γραμμές 2, 3
  • Borough Hall - κόκκινες γραμμές 2, 3 και πράσινες γραμμές 4, 5
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.