Ισλανδία - Βόρειο Σέλας
Αεροδρόμιο Keflavik

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε ή φτάσετε στο αεροδρόμιο Keflavik-Reykjavik

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Keflavik-Reykjavik

Krystof Hajek ενημερωμένο 12. 1. 2024

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο αεροδρόμιο Keflavik με λεωφορείο; Και πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου;

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στην Ισλανδία νοικιάζουν αυτοκίνητο, απλώς και μόνο επειδή δεν θα μπορέσετε να δείτε την Ισλανδία χωρίς αυτοκίνητο. Η συντριπτική πλειονότητα των φυσικών αξιοθέατων δεν προσπερνιέται από τα τακτικά λεωφορεία, και αν προσπερνιέται, αυτά εκτελούν δρομολόγια μόνο μερικές φορές την εβδομάδα. Τα τουριστικά λεωφορεία, από την άλλη πλευρά, είναι 3-4 φορές πιο ακριβά από την ενοικίαση αυτοκινήτου με βενζίνη.

Αν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου εδρεύουν οι περισσότερες ισλανδικές εταιρείες ενοικίασης.

Η ενοικίαση μιας εβδομάδας κατά τη θερινή περίοδο κοστίζει περίπου 480 EUR, το χειμώνα επίσης κάτω από 250 EUR.

Αν ταξιδεύετε μόνος, μπορεί να αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο τόσο μακριά όσο το Ρέικιαβικ, όπου οι τιμές τείνουν να είναι καλύτερες, αλλά το κόστος του εισιτηρίου του λεωφορείου είναι τόσο υψηλό (βλ. παρακάτω) που συνήθως εξανεμίζει τη διαφορά.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο στο νησί, διαβάστε το άρθρο μας Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισλανδία.

Λεωφορείο

Το ταξίδι με λεωφορείο προς το κέντρο του Ρέικιαβικ διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά και υπάρχουν τρεις εταιρείες στη διαδρομή, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων είναι τόσο υψηλές που αξίζει σχεδόν πάντα να νοικιάσετε αυτοκίνητο:

  • Γραμμή 55: Straetó: Η τακτική γραμμή των δημόσιων συγκοινωνιών του Straetó εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από τις 6:30 π.μ. έως τις 11 μ.μ. περίπου κάθε ώρα και η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 70 λεπτά. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα παρακάτω, κάνει στάση και σε χωριά κατά μήκος της διαδρομής. Αυτό το λεωφορείο είναι ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο Ρέικιαβικ, το εισιτήριο κοστίζει 1 960 ISK. Τα δρομολόγια και άλλες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών στη διεύθυνση straeto.is/route-55, τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό και να τα πληρώσετε με κάρτα.
  • Gray Line Airport Express: εκτελεί δρομολόγια περίπου μία ή δύο φορές την ώρα από τις 5:00 έως τις 16:30 προς την εξερχόμενη κατεύθυνση και, ανάλογα με τις αφίξεις, προς την εισερχόμενη κατεύθυνση. Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 819 ISK, μετ' επιστροφής περ. 5 070 ISK. Ο συνολικός χρόνος διαδρομής είναι περίπου 45 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή στη διεύθυνση terravision.eu,
  • Flybus: Αυτή η υπηρεσία εκτελεί επίσης δρομολόγια μία ή δύο φορές την ώρα στην εξερχόμενη κατεύθυνση από τις 4:30 έως τις 21:45 και στην εισερχόμενη κατεύθυνση περίπου 35 έως 40 λεπτά μετά από κάθε άφιξη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3 500 ISK, μετ' επιστροφής 6 500 ISK. Δρομολόγια και ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο re.is.

Προς τη Γαλάζια Λιμνοθάλασσα

Σε περίπτωση που αλλάζετε απλώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Keflavík αλλά έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο διάσημο γεωθερμικό σπα Blue Lagoon. Αν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο έστω και για μία μόνο ημέρα σε τιμές περίπου 55 EUR.

Υπάρχουν λεωφορεία για τη λιμνοθάλασσα που εκτελούνται από την Airport Direct σε τιμές περίπου 7 000 ISK / εισιτήριο μετ' επιστροφής, δείτε πληροφορίες στον ιστότοπο airportdirect.is/blue-lagoon-transfer.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.