Μεταφορά από το αεροδρόμιο Keflavik-Reykjavik

Ισλανδία - Βόρειο Σέλας

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο αεροδρόμιο Keflavik με λεωφορείο; Και πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου;

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στην Ισλανδία νοικιάζουν αυτοκίνητο, απλώς και μόνο επειδή δεν θα μπορέσετε να δείτε την Ισλανδία χωρίς αυτοκίνητο. Η συντριπτική πλειονότητα των φυσικών αξιοθέατων δεν προσπερνιέται από τα τακτικά λεωφορεία, και αν προσπερνιέται, αυτά εκτελούν δρομολόγια μόνο μερικές φορές την εβδομάδα. Τα τουριστικά λεωφορεία, από την άλλη πλευρά, είναι 3-4 φορές πιο ακριβά από την ενοικίαση αυτοκινήτου με βενζίνη.

Αν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, νοικιάστε αυτοκίνητο απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου εδρεύουν οι περισσότερες ισλανδικές εταιρείες ενοικίασης.

Η ενοικίαση μιας εβδομάδας κατά τη θερινή περίοδο κοστίζει περίπου 480 ευρώ, ενώ το χειμώνα επίσης κάτω από 250 ευρώ.

Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, ίσως αξίζει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο τόσο μακριά όσο το Ρέικιαβικ, όπου οι τιμές τείνουν να είναι καλύτερες, αλλά το κόστος του εισιτηρίου του λεωφορείου είναι τόσο υψηλό (βλ. παρακάτω) που συνήθως εξανεμίζει τη διαφορά.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο στο νησί, διαβάστε το άρθρο μας Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισλανδία.

Λεωφορείο

Το ταξίδι με λεωφορείο προς το κέντρο του Ρέικιαβικ διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά και υπάρχουν τρεις εταιρείες στη διαδρομή, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων είναι τόσο υψηλές που αξίζει σχεδόν πάντα να νοικιάσετε αυτοκίνητο:

  • Γραμμή 55: Straetó: Η τακτική γραμμή των δημόσιων συγκοινωνιών του Straetó εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από τις 6:30 π.μ. έως τις 11 μ.μ. περίπου κάθε ώρα και η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 70 λεπτά. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα παρακάτω, κάνει στάση και σε χωριά κατά μήκος της διαδρομής. Αυτό το λεωφορείο είναι ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο Ρέικιαβικ, το εισιτήριο κοστίζει 1 960 isk. Τα δρομολόγια και άλλες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της εταιρείας μεταφορών στη διεύθυνση straeto.is/route-55, τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από τον οδηγό και να τα πληρώσετε με κάρτα.
  • Gray Line Airport Express: εκτελεί δρομολόγια περίπου μία ή δύο φορές την ώρα από τις 5:00 έως τις 16:30 προς την εξερχόμενη κατεύθυνση και, ανάλογα με τις αφίξεις, προς την εισερχόμενη κατεύθυνση. Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 819 isk, με επιστροφή περίπου 5 070 isk. Ο συνολικός χρόνος διαδρομής είναι περίπου 45 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή στη διεύθυνση terravision.eu,
  • Flybus: Αυτή η υπηρεσία εκτελεί επίσης δρομολόγια μία ή δύο φορές την ώρα στην εξερχόμενη κατεύθυνση από τις 4:30 έως τις 21:45 και στην εισερχόμενη κατεύθυνση περίπου 35 έως 40 λεπτά μετά από κάθε άφιξη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3 500 isk, με επιστροφή 6 500 isk. Δρομολόγια και ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο re.is.

Προς τη Γαλάζια Λιμνοθάλασσα

Σε περίπτωση που αλλάζετε απλώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Keflavík, αλλά έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο διάσημο γεωθερμικό σπα Blue Lagoon. Αν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο έστω και για μία ημέρα σε τιμές γύρω στα 55 ευρώ.

Υπάρχουν λεωφορεία για τη λιμνοθάλασσα που εκτελούνται από την Airport Direct σε τιμές γύρω στα 7 000 isk / εισιτήριο μετ' επιστροφής, δείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα airportdirect.is/blue-lagoon-transfer.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.