Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Πλωτή αγορά Taling Chan

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024
Taling Chan

Αν και πολλές διαφημιστικές φωτογραφίες της Μπανγκόκ δείχνουν τις πλωτές αγορές που είναι τόσο δημοφιλείς στην Ταϊλάνδη, στην πραγματικότητα δεν θα βρείτε πολλές από αυτές στην πόλη.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ

Η μεγαλύτερη βρίσκεται στην περιοχή Taling Chan, και αν δεν έχετε χρόνο να πάτε στις πλωτές αγορές Amphawa ή Damnoen Saduak περίπου μιάμιση ώρα έξω από την Μπανγκόκ (δείτε την ενότητα Δραστηριότητες για περισσότερα), κάντε οπωσδήποτε το ταξίδι στο Taling Chan. Ένα σύντομο ταξίδι για λίγες ώρες σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Τι να αγοράσετε στην πλωτή αγορά Taling Chan;

Η αγορά βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας Taling Chan στο κανάλι Chak Phra Water Canal και κατασκευάστηκε το 1987 για να ενισχύσει την τοπική μικροοικονομία.

Ως αποτέλεσμα, αγρότες και έμποροι από την άμεση περιοχή συρρέουν στο Taling Chan. Πωλούνται κυρίως τρόφιμα πολλών ειδών και μορφών. Μπορείτε να αγοράσετε από εδώ φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας και άλλα προϊόντα διατροφής.

Οι τουρίστες προσελκύονται μάλλον περισσότερο από τους πάγκους και τα κανό με τα ήδη έτοιμα φαγητά. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε απλά πιάτα ιδανικά για σνακ και υπέροχα παραδοσιακά επιδόρπια της Ταϊλάνδης.

Η αγορά χωρίζεται σε δύο μέρη: μια χερσαία μικρότερη αίθουσα κάτω από μια πράσινη στέγη με πολλά εστιατόρια και πάγκους με έτοιμο φαγητό, και ένα πλωτό μέρος στο υδάτινο κανάλι, όπου καθημερινά ελλιμενίζονται περίπου είκοσι κανό με ποικιλία προϊόντων.

Πότε είναι ανοιχτή η αγορά Taling Chan;

Η αγορά είναι ανοιχτή μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 7:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. περίπου. Όσο νωρίτερα φτάσετε, τόσο περισσότερα προϊόντα μπορείτε να αγοράσετε εδώ.

Μεταφορά στην αγορά Taling Chan

Η ευκολότερη μεταφορά είναι με ταξί, το οποίο πληρώνετε από το κέντρο περίπου 120 thb.

Κοντά στο Taling Chan κάνει στάση και η λεωφορειακή γραμμή 79, η οποία σας μεταφέρει τόσο στην παλιά Μπανγκόκ (Khaosan) όσο και στην περιοχή της πλατείας Siam μία φορά κάθε 20-30 λεπτά τα Σαββατοκύριακα με περίπου 20 thb.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.