Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Χρυσός Βούδας

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024
Χρυσός Βούδας

Το χρυσό άγαλμα του καθιστού Βούδα, που βρίσκεται στο ναό Wat Traimit στο κέντρο της πόλης, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά αγάλματα της Μπανγκόκ και ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ

Ο Χρυσός Βούδας περιβάλλεται από πολλούς θρύλους και μυστήρια και μόνο το γεγονός ότι είναι άγνωστο πότε, πού και πώς ακριβώς κατασκευάστηκε το άγαλμα προσθέτει στη μαγεία του. Ωστόσο, πιστεύεται γενικά ότι το άγαλμα χρονολογείται από τον 13ο έως τον 14ο αιώνα.

5,5 τόνοι χρυσού

Ο χρυσός Βούδας ζυγίζει περισσότερα από 5.500 κιλά και έχει ύψος πάνω από 3 μέτρα. Η αξία μόνο του χρυσού εκτιμάται σε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η ιστορική του αξία είναι ανυπολόγιστη.

Το σώμα του Βούδα είναι καλυμμένο με 40% χρυσό, το κεφάλι με 80% και τα μαλλιά με 99%. Για σχεδόν 200 χρόνια, μεταξύ του 18ου και του 20ού αιώνα, το άγαλμα καλύφθηκε με ένα στρώμα από στόκο και βιτρό. Μόνο το 1955, όταν το άγαλμα μεταφέρθηκε, ο σοβάς αποκολλήθηκε και αποκαλύφθηκε η χρυσή μορφή του Βούδα μετά από πολύ καιρό.

Η είσοδος του ναού Wat Traimit

Το άγαλμα βρίσκεται στο κεντρικό κλίτος του ναού Wat Traimit και είναι ανοιχτό για το κοινό. Όπως και σε όλους τους άλλους βουδιστικούς ναούς, πρέπει να είστε ντυμένοι πριν εισέλθετε στο εσωτερικό του και απαιτούνται καλυμμένοι ώμοι και γόνατα.

Ο ναός Wat Traimit είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την αίθουσα του Χρυσού Βούδα είναι 40 thb και για το παρακείμενο μουσείο που παρακολουθεί την ιστορία του αγάλματος είναι 100 thb. Η πληρωμή γίνεται μόνο με μετρητά.

Μεταφορά στο Wat Traimit

Ο ναός απέχει περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Hua Lamphong Blue Line του μετρό.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων 4, 25, 40, 53, 73, 85, 507 και 529 περνούν επίσης από το δρόμο όπου βρίσκεται το Wat Traimit.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.