Πηγαίνοντας στο Μακάο

Μακάο

Το Μακάο συνδέεται καλά με συγκοινωνίες από όλη την Κίνα και το γειτονικό Χονγκ Κονγκ. Η πόλη διαθέτει επίσης το δικό της διεθνές αεροδρόμιο με εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων σε όλη την Ανατολική Ασία.

Αεροπορικώς

Το Μακάο διαθέτει ένα μεσαίου μεγέθους διεθνές αεροδρόμιο στο νησί Taipa, το Macau MFM, του οποίου ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είναι χτισμένος σε μια τεχνητή χερσόνησο μέσα στη θάλασσα.

Συχνά δρομολόγια εκτελούνται προς όλες τις μητροπολιτικές περιοχές της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας (κατά μέσο όρο 3-5 φορές την ημέρα), καθώς και προς όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας.

Δεν υπάρχουν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων εκτός Ασίας προς το Μακάο. Το πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο, το Χονγκ Κονγκ HKG με απευθείας πτήσεις προς τον υπόλοιπο κόσμο, απέχει μια ώρα με λεωφορείο μέσω της γέφυρας HZMB.

Σύγκριση αεροπορικών ναύλων προς Μακάο

Καθώς οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου δεν απαιτούν βίζα για να ταξιδέψουν στο Μακάο ή στο γειτονικό Χονγκ Κονγκ (σε αντίθεση με τα ταξίδια στην ηπειρωτική Κίνα), οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες φτάνουν στο Μακάο με αεροπλάνο, είτε απευθείας στο αεροδρόμιο MFM του Μακάο είτε μέσω Χονγκ Κονγκ.

Με πλοίο

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να φτάσετε στο Μακάο είναι να πάρετε απλώς το πλοίο από το Χονγκ Κονγκ.

Υπάρχουν 3 λιμάνια εδώ. Το κύριο λιμάνι είναι ο τερματικός σταθμός πλοίων του Μακάο στο "Εξωτερικό Λιμάνι". Από εδώ εκτελούνται δρομολόγια πλοίων προς το Χονγκ Κονγκ και το Σέκου στην Κίνα.

Ένα άλλο λιγότερο γνωστό λιμάνι είναι το "Εσωτερικό Λιμάνι", το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης και συνδέει το Μακάο με τις κοντινές κινεζικές πόλεις Zhuhai και Wanzai (συνήθως μια κρουαζιέρα 5-15 λεπτών).

Για λεπτομερείς πληροφορίες, τιμές εισιτηρίων και ώρες αναχώρησης, ανατρέξτε στην ξεχωριστή ενότητα Ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Λεωφορείο HZMB προς Χονγκ Κονγκ

Η φθηνότερη μεταφορά μεταξύ του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ παρέχεται από τα χρυσά λεωφορεία "HZMB-Shuttle" που κινούνται σε μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες, τη γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο. Από εκεί προέρχεται και η συντομογραφία αυτής της σύνδεσης.

Αν και τα λεωφορεία HZMB είναι τα φθηνότερα, δεν εκτελούν δρομολόγια από το κέντρο προς το κέντρο. Επομένως, πρέπει να προσθέσετε στη συνολική τιμή την τιμή των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών για τις συνοριακές διαβάσεις τόσο στο Μακάο όσο και στο Χονγκ Κονγκ.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια και από πού να τα αγοράσετε;

Οι τιμές διαφέρουν μεταξύ της ημερήσιας και της νυχτερινής ώρας (24:00-5:59).

Διαδρομή Ημερήσιο εισιτήριο Νυχτερινό εισιτήριο
Χονγκ Κονγκ <-> Μακάο 65 hkd 70 hkd
Χονγκ Κονγκ <-> Zhuhai 65 hkd 70 hkd

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από/προς το κέντρο του Χονγκ Κονγκ και από/προς το κέντρο του Μακάο, η τιμή θα είναι περίπου 100 hkd έως 130 hkd ανάλογα με το μέσο μεταφοράς που θα επιλέξετε.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με διάφορους τρόπους.

 1. Ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα: hzmbus.com
 2. Σε έναν αυτόματο πωλητή μετά τη διέλευση από τον έλεγχο μετανάστευσης - η πληρωμή είναι δυνατή με μετρητά, με Octopus ή Macau Pass και μέσω των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων WeChat, M Pay, Alipay, Union Pass
 3. Χειροκίνητα ταμεία μετά τη διέλευση από τον έλεγχο μετανάστευσης - η πληρωμή είναι δυνατή με όλους τους παραπάνω τρόπους + VISA ή Mastercard

Χρονοδιάγραμμα και χρόνοι διαδρομής

Τα λεωφορεία από το Χονγκ Κονγκ προς το Μακάο λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Η συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περίπου 5 λεπτά, νωρίς το πρωί και αργότερα το βράδυ 10-15 λεπτά και κατά τη διάρκεια της νύχτας 15-30 λεπτά.

Η διαδρομή μέσω της γέφυρας HZMB μήκους 55 χιλιομέτρων διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Μεταφορά προς το λιμάνι HZMB HK

Η πλευρά του Χονγκ Κονγκ της συνοριακής διάβασης ονομάζεται HZMB HK Port και απέχει περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης και 1,5 χλμ. από το αεροδρόμιο HKG του Χονγκ Κονγκ.

Η διαδρομή από το κέντρο της πόλης έως τη συνοριακή διάβαση διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά. Μόνο λεωφορεία εκτελούν απευθείας δρομολόγια προς τη συνοριακή διάβαση.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις συνδέσεις μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: hzmb.gov.hk/en/local-public

Γρήγορη σύνδεση με λεωφορεία της γραμμής "Α"

Ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε σε όλα τα μέρη του Χονγκ Κονγκ είναι να χρησιμοποιήσετε τις λεωφορειακές γραμμές "Α", οι οποίες λειτουργούν και ως υπηρεσία μεταφοράς από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ προς το αεροδρόμιο.

Ανάλογα με τον προορισμό, οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 45 hkd και 49 hkd.

Τοπικά λεωφορεία + μετρό MTR

Η φθηνότερη μεταφορά προς το κέντρο της πόλης είναι ο συνδυασμός λεωφορείου και μετρό. Και οι δύο γραμμές λεωφορείων καταλήγουν στην ίδια γραμμή του μετρό, τη γραμμή "Tung Chung Line" που πηγαίνει στο Kowloon και στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

 • Λεωφορείο B6 προς το σταθμό του μετρό Tung Chung - τιμή 5,10 hkd, συχνότητα 15 λεπτά
 • Λεωφορείο B5 προς το σταθμό Sunny Bay του μετρό - τιμή 6,10 hkd, συχνότητα 20-30 λεπτά

Το μετρό της γραμμής MTR Tung Chung Line πηγαίνει στο κέντρο της πόλης κάθε 7 λεπτά και το εισιτήριο για το Χονγκ Κονγκ κοστίζει 23,60 hkd από το σταθμό Tung Chung ή 21,50 hkd από το σταθμό Sunny Bay.

Ο πιο βολικός τρόπος πληρωμής των εισιτηρίων στο Χονγκ Κονγκ είναι με την κάρτα Octopus Card, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σε σημεία όπως το μίνι μάρκετ 7-Eleven στην αίθουσα αφίξεων.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνησή σας στην πόλη, ανατρέξτε στον οδηγό μας Getting around Hong Kong ( Μετακίνηση στο Χονγκ Κονγκ).

Μεταφορά προς το HZMB Μακάο

Υπάρχουν δύο δρομολόγια λεωφορείων από τη συνοριακή διάβαση του Μακάο προς το κέντρο της πόλης.

 • 101X - προς το κέντρο στο κύριο νησί του Μακάο (Praca Ferreira Amaral)
 • 102X - προς το κέντρο του κύριου νησιού του Μακάο, το νησί Taipa και τη συνοριακή διάβαση Henqin.

Και οι δύο γραμμές εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 10-15 λεπτά.

Οι ναύλοι κοστίζουν 6 mop και μπορούν να πληρωθούν σε δολάρια Χονγκ Κονγκ για το ίδιο ποσό. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο με ακριβή μετρητά.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο βολικό να πληρώσετε με την κάρτα πόλης Macau Pass, την οποία μπορείτε να αγοράσετε στο μίνι μάρκετ στην αίθουσα αφίξεων της συνοριακής διάβασης.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο Μακάο, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τις μεταφορές στο Μακάο.

Εγκαταστάσεις διέλευσης συνόρων

Και οι δύο συνοριακοί σταθμοί στεγάζονται σε τεράστια σύγχρονα κτίρια, τα οποία στεγάζουν βασικές εγκαταστάσεις για τους ταξιδιώτες.

Τόσο στην πλευρά του Χονγκ Κονγκ όσο και στην πλευρά του Μακάο, υπάρχουν μίνι μάρκετ που πωλούν συσκευασμένα τρόφιμα, όπου μπορείτε επίσης να αγοράσετε κάρτες μεταφοράς για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Υπάρχουν επίσης ΑΤΜ ή τουαλέτες σε κάθε τερματικό σταθμό.

Απευθείας λεωφορεία από το κεντρικό Μακάο προς το κεντρικό Χονγκ Κονγκ

Μια φθηνότερη και σχετικά άνετη εναλλακτική λύση έναντι των πλοίων είναι τα απευθείας λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από διάφορα καζίνο στο Μακάο προς το κέντρο της περιοχής Kowloon του Χονγκ Κονγκ.

Η υπηρεσία λειτουργεί από την One Bus. Επίσημες πληροφορίες, χρονοδιαγράμματα και ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση onebus.hk.

Τιμές εισιτηρίων και χρονοδιάγραμμα

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια κατά μέσο όρο μία φορά την ώρα και ο συνολικός χρόνος διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών ελέγχων, είναι περίπου 120 λεπτά.

Το πρώτο λεωφορείο από το Μακάο προς το Χονγκ Κονγκ αναχωρεί στις 11:05 π.μ. και το τελευταίο λεωφορείο αναχωρεί στις 21:05 μ.μ.

Από την άλλη πλευρά, το πρώτο λεωφορείο από το Χονγκ Κονγκ προς το Μακάο αναχωρεί στις 8:00 π.μ. και το τελευταίο λεωφορείο φεύγει μόλις στις 6:00 μ.μ..

Οι τιμές των εισιτηρίων διαφέρουν τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, καθώς και ανάλογα με την ώρα του ταξιδιού.

 • 160 hkd - Καθημερινές πριν από τις 18:00
 • 180 hkd - Σαββατοκύριακα, αργίες και καθημερινές μετά τις 18:00

Η πληρωμή επί τόπου μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά ή με τις εφαρμογές για κινητά WeChat, Mpay ή Union Pay.

Πού βρίσκονται οι στάσεις των λεωφορείων;

Τα απευθείας λεωφορεία από το κέντρο της πόλης προς το κέντρο της πόλης είναι βολικά, ειδικά για ταξίδια από το Kowloon.

Χονγκ Κονγκ

Η μόνη στάση λεωφορείου εντός του Χονγκ Κονγκ ονομάζεται Jordan. Ωστόσο, δεν βρίσκεται απευθείας στον ομώνυμο σταθμό του μετρό.

 • [505 Canton Road (google.com/maps)
  • Σταθμός μετρό Jordan - 350 μέτρα
  • Σταθμός μετρό Austin - 150 μέτρα
  • Στάση λεωφορείου Battery Street Jordan
   • search.kmb.hk - Γραμμές 3C, 8, 11, 14, 36B, 46, 49, 81, 95, 203E, 287P, 287X
   • citybus.com.hk - Γραμμές 20A, 79P, 970, 970X, 971

Μακάο

Μέσα στο Μακάο, τα λεωφορεία σταματούν σε τρία μεγάλα ξενοδοχεία.

 • Sands Macau
  • Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας - γραμμές 3A, 8, 12, 17, 17S, 60
 • Londoner Μακάο
  • Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας - γραμμές 15, 21A, 25, 26, 26A, 51X, 56, 73S, MT4
 • Βενετσιάνικο Μακάο
  • Λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας - γραμμές 15, 21A, 25, 26, 26A, 51X, 56, 73S, MT4

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο Μακάο, ανατρέξτε στον οδηγό μεταφορών του Μακάο.

Ποιοι είναι οι μεταναστευτικοί έλεγχοι;

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα κάνετε δύο στάσεις σε συνοριακές διαβάσεις.

Κάθε φορά, πρέπει να αποβιβαστείτε, να πάρετε όλες τις αποσκευές σας (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων βαλιτσών) και να περπατήσετε μέσα από τα τεράστια κτίρια διέλευσης των συνόρων στη ζώνη διέλευσης.

Ο οδηγός θα σας λέει πάντα κατά την αποβίβαση σε ποια στάση θα σας περιμένει το λεωφορείο μετά τον μεταναστευτικό έλεγχο.

Αφού περάσετε από τον έλεγχο μετανάστευσης, ακολουθείτε πάντα αυτές τις πινακίδες που σας καθοδηγούν στις κατάλληλες στάσεις.

 • Στο Μακάο "τουριστικό λεωφορείο"
 • Στο Χονγκ Κονγκ "Διασυνοριακό λεωφορείο".

Λεωφορεία στο Μακάο <-> Κίνα

Απευθείας λεωφορεία περνούν επίσης τα σύνορα προς τις πόλεις Zhuhai και Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα.

Η υπηρεσία λειτουργεί από τις εταιρείες Kee Kwan Motor Road και Zhuhai Jiuzhou Travel & Transportation Co. Ωστόσο, καμία από τις δύο εταιρείες δεν διαθέτει λειτουργικό δικτυακό τόπο και οι μη Κινέζοι ταξιδιώτες βρίσκουν ευκολότερο να διασχίσουν τα σύνορα με τα πόδια και να συνεχίσουν σε όλη την Κίνα με το τρένο, ο σταθμός του οποίου απέχει μόλις λίγα μέτρα από τη συνοριακή διάβαση.

Με τα πόδια

Τα σύνορα μεταξύ της Κίνας και του Μακάο μπορούν επίσης να διασχιστούν με τα πόδια σε ένα μέρος που ονομάζεται Gongbei / Portas do Cerco (πύλη φράγματος), που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χερσονήσου του Μακάο.

Ο έλεγχος των συνόρων μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες (ακόμη και 3 ώρες) ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας και την ώρα (οι μεγαλύτερες ουρές είναι τα Σαββατοκύριακα και το πρωί ή το βράδυ μετά τη δουλειά τις καθημερινές).

Πώς να φτάσετε στα σύνορα από το Μακάο;

Στο συνοριακό πέρασμα Portas do Cerco, υπάρχει ένας μεγάλος κόμβος δημόσιων λεωφορειακών γραμμών που σας μεταφέρουν σε όλο το Μακάο.

 • Praça Ferreira do Amaral - γραμμές 3, 3AX, 25, 25AX, 25B
 • Δυτική ακτή (κοντά στο ιστορικό κέντρο) - γραμμές 1, 3, 3X, 10, 61, MT4
 • Ιστορικό κέντρο - γραμμές 17, 25, 25B
 • Cotai Strip - γραμμές 25, 25AX, 51A, 51X, MT4
 • Εξωτερικό λιμάνι - γραμμές 3, 3X, 3AX, 10, 17, 17S
 • Λιμάνι Taipa και αεροδρόμιο Μακάο - γραμμές 51A, 51X, MT4
 • Coloane - γραμμές 25

Ελικόπτερο

Μια πολύ εξωτική επιλογή στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το Χονγκ Κονγκ ή το Σενζέν. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται από την εταιρεία SkyShuttle.

Τα ελικοδρόμια μπορούν να βρεθούν στις ακόλουθες τοποθεσίες:

 • Χονγκ Κονγκ - στην αποβάθρα του πλοίου προς το Μακάο (Sheung Wan)
 • Μακάο - στην αποβάθρα του κεντρικού νησιού (Outer Harbour)

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 4 300 hkd και μπορείτε να κάνετε κράτηση στη διεύθυνση: ticketing.skyshuttlevacation.com.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.