Χάρτης και γεωγραφία της Μακάο

Μακάο

Ψάχνετε τη θέση του Μακάο στο χάρτη; Μάθετε όλα τα γεωγραφικά σημεία ενδιαφέροντος για το Μακάο.

Επιλέξτε το ξενοδοχείο με την καλύτερη κεντρική τοποθεσία

Πού βρίσκεται το Μακάο;

Το Μακάο βρίσκεται στη νότια Κίνα σε μια μικρή χερσόνησο και 1 νησί. Οι ακτές του βρέχονται από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η πόλη γειτνιάζει με την ηπειρωτική Κίνα και, μετά την κατασκευή του συγκροτήματος σήραγγας και γέφυρας "HZMB", έχει χερσαία σύνορα με την Ειδική Διοικητική Περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ.

Διαδικτυακός χάρτης του Μακάο

Ελέγξτε διάφορους χάρτες του Μακάο για να βρείτε εύκολα πού μπορείτε να μείνετε, πού είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αξιοθέατων ή μονοπάτια πεζοπορίας.

Γεωγραφία

Το Μακάο αποτελείται από τη χερσόνησο του Μακάο και 2 πρώην νησιά στα νότια, την Τάιπα και το Κολοάνε. Η ανάπλαση μεταξύ των νησιών δημιούργησε τη νέα περιοχή Κοτάι, η οποία φιλοξενεί κυρίως νέα καζίνο. Η περιοχή αυτή έχει ουσιαστικά συγχωνεύσει τα νησιά Taipa και Coloane σε ένα μεγάλο νησί.

Συνήθως ολόκληρο το νησί ονομάζεται Taipa ή Cotai, ενώ ο όρος "Coloane" χρησιμοποιείται ειδικά για το χωριό με την αποικιακή αρχιτεκτονική στα νότια του νησιού.

Από το 1912, η έκταση τριπλασιάστηκε από 40 σε 115 τετραγωνικά χιλιόμετρα με την κατασκευή νέων τεχνητών νησιών και χερσονήσων. Το Μακάο είναι ένα από τα μικρότερα εδάφη στον κόσμο.

Η χερσόνησος και τα νησιά συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες.

Το Μακάο γειτνιάζει με το Zhuhai στα σύνορα με την Κίνα και υπάρχει μεγάλη ανταλλαγή αγαθών μεταξύ των δύο πόλεων και μετακίνηση πληθυσμού και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Το Μακάο δεν διαθέτει χωράφια ή εκτεταμένες φυσικές περιοχές. Η μόνη δασώδης περιοχή είναι το πρώην νησί Coloane, μέσα από το οποίο οδηγούν αρκετά μονοπάτια πεζοπορίας.

Το Μακάο σε αριθμούς

Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου, παρουσιάζουμε επίσης ορισμένα ενδιαφέροντα γεωγραφικά στοιχεία του Μακάο.

  • Το ψηλότερο βουνό - Coloane Alto (172 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)
  • Το μακρύτερο ποτάμι - Το Μακάο δεν έχει φυσικά ποτάμια
  • Γειτονικές περιοχές - 2 (ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ)
  • Μήκος ακτογραμμής - 90 χλμ.
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.