Τουριστική θεώρηση για το Μακάο

Μακάο

Τι ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζομαι για να ταξιδέψω στο Μακάο; Μπορώ να διασχίσω τα σύνορα μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Μακάο ή ηπειρωτικής Κίνας χωρίς βίζα;

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Μακάο

Βίζα

Παρόλο που το Μακάο αποτελεί επίσημα μέρος της Κίνας, διατηρεί τη δική του πολιτική θεωρήσεων μέχρι τουλάχιστον το 2049 χάρη στην εκτεταμένη αυτονομία του.

Σε αντίθεση με την ηπειρωτική Κίνα, η οποία απαιτεί την επεξεργασία βίζας από μια πρεσβεία, οι πολίτες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Μακάο.

Ένα διαβατήριο που ισχύει για άλλους 6 μήνες μετά την αναχώρηση από τη χώρα αρκεί για να ταξιδέψετε στο Μακάο.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις και τις προϋποθέσεις εισόδου, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μακάο: gov.mo.

Ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει το ίδιο καθεστώς εντός της Κίνας με το Μακάο και επίσης δεν απαιτεί από τους ταξιδιώτες να έχουν τουριστικά σημεία. Ωστόσο, το Χονγκ Κονγκ είναι μια ξεχωριστή αυτόνομη οντότητα και ως εκ τούτου πρέπει να έχετε διαβατήριο όταν ταξιδεύετε από το Μακάο στο Χονγκ Κονγκ. Δεν απαιτείται βίζα.

Το ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο με λεωφορείο ή πλοίο είναι απευθείας (εκτός Κίνας).

Ταξίδι στην Κίνα

Πρέπει να έχετε βίζα όταν ταξιδεύετε από το Μακάο στην ηπειρωτική Κίνα, παρόλο που τεχνικά πρόκειται για μία χώρα. Η Κίνα δεν επιτρέπει καν τη βραχυπρόθεσμη είσοδο χωρίς βίζα στα χερσαία σύνορα όταν ταξιδεύετε από το Μακάο.

Άλλα έγγραφα

Το Μακάο έχει μια πολύ ανοιχτή προσέγγιση στη μεταναστευτική του πολιτική. Δεν υπάρχουν έλεγχοι για τη διαμονή ή τα χρήματα. Κατά την άφιξή σας, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έγγραφο διαμονής για μετανάστες, το οποίο σας χορηγείται στο αεροπλάνο.

Το Μακάο δεν απαιτεί εισιτήριο επιστροφής ή εισιτήριο για τον επόμενο προορισμό σας, αλλά η αεροπορική σας εταιρεία μπορεί να το απαιτήσει και καλό είναι να τα έχετε όλα έτοιμα.

Τελωνειακοί κανονισμοί

Κατά την είσοδό τους στο Μακάο, οι αλλοδαποί υποχρεούνται να συμπληρώσουν μια κάρτα άφιξης.

Στο πλαίσιο του αφορολόγητου, κάθε άτομο μπορεί να εισάγει 1 λίτρο αλκοόλ, 100 τσιγάρα, 10 πούρα ή 100 γραμμάρια καπνού.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.