Λεμεσός

Λεμεσός

Η μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, η Λεμεσός, γνωστή στα αγγλικά ως Λεμεσός, είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο και διαθέτει έναν όμορφο, ζωντανό πεζόδρομο κατά μήκος της θάλασσας.

Ξενοδοχεία και διαμονή - Λεμεσός

Το κεντρικό τμήμα της ακτογραμμής κοντά στο κέντρο της πόλης είναι γεμάτο με έναν όμορφο παραλιακό πεζόδρομο γεμάτο φοίνικες, χώρους ξεκούρασης και εστιατόρια. Η Λεμεσός είναι ιδανικό μέρος για όμορφες παραθαλάσσιες διακοπές στην πόλη και βάση για ταξίδια σε όλη την Κύπρο, καθώς βρίσκεται σε στρατηγική θέση στο κέντρο του νησιού.

Παραλίες και κολύμπι

Οι παραλίες της Λεμεσού καλύπτονται όλες από λεπτή μαύρη-γκρι άμμο διάσπαρτη με βότσαλα και ξεκινούν αμέσως μετά το τέλος του κεντρικού πεζόδρομου. Στη συνέχεια, μια συνεχής λωρίδα παραλιών που διακόπτεται μόνο από έναν περιστασιακό πέτρινο μόλο εκτείνεται πάνω από 10 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου, συνεχώς γεμάτη με ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. Ωστόσο, το περιβάλλον είναι καθαρό και πολύ ευχάριστο για τα δεδομένα της πόλης.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες στη Λεμεσό είναι η Αρμονία (τοποθεσία στο google.com/maps) ή το Δασούδι (τοποθεσία στο google.com/maps), η οποία έχει μάλιστα βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία ποιότητας.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα

Μεταξύ των πιο δημοφιλών σημείων στη Λεμεσό είναι ο προαναφερόμενος Προμαχώνας, μια λωρίδα πρασίνου μήκους άνω του 1 χλμ. με μικρά γήπεδα άθλησης και χώρους χαλάρωσης που οδηγεί από τη Μαρίνα Λεμεσού, το μεγαλύτερο κρηπίδωμα σκαφών αναψυχής στην Κύπρο, η οποία είναι ένα ρομαντικό μέρος ειδικά για τους ερωτευμένους.

Μεταξύ των κυριότερων ιστορικών μνημείων είναι το Κάστρο της Λεμεσού, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Χτισμένο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα, το μεσαιωνικό αμυντικό κάστρο είναι ανοιχτό για το κοινό με χρέωση 4,50 ευρώ.

Διαμονή στη Λεμεσό

Η Λεμεσός, μαζί με την Αγία Νάπα και την Πάφο, είναι μία από τις 3 κύριες πόλεις-θέρετρα της Κύπρου, οπότε υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων για να διαλέξετε. Υπάρχει σημαντική διαφορά στις τιμές κατά την υψηλή περίοδο (περίπου 80 eur ανά διανυκτέρευση) και τη χαμηλή περίοδο, όταν οι τιμές πέφτουν στα 45 eur ανά διανυκτέρευση στα φθηνότερα ξενοδοχεία. Πάντως, από τα 3 κύρια θέρετρα, η Λεμεσός είναι το φθηνότερο.

Μεταφορά

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό παρέχονται από λεωφορεία της εταιρείας μεταφορών ΕΜΕΛ και όπως παντού στην Κύπρο, υπάρχει ενιαίο κόμιστρο. Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 1,50 ευρώ, το ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ, ενώ υπάρχει και εθνικό ημερήσιο εισιτήριο 15 ευρώ που ισχύει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Κύπρο.

Υπάρχουν δύο σταθμοί λεωφορείων στη Λεμεσό.

  • Ο κεντρικός σταθμός όλων των γραμμών - en.mapy.cz
  • Σταθμός στο λιμάνι για τις υπεραστικές γραμμές - en.mapy.cz

Η πλοήγηση στα υπεραστικά λεωφορεία είναι εύκολη. Τα δημόσια δρομολόγια εδώ εκτελούνται από μία μόνο εταιρεία, την InterCity Buses, με τα πράσινα λεωφορεία της. Από τη Λεμεσό εκτελούν τα ακόλουθα δρομολόγια:

  • Λάρνακα (χρονοδιάγραμμα: intercity-buses.com/larnaca) - 4 ευρώ για απλή μετάβαση, 7 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο για τη διαδρομή
  • Πάφος (χρονοδιάγραμμα: intercity-buses.com/paphos) - 4 eur για απλή μετάβαση, 7 eur ημερήσιο εισιτήριο για τη διαδρομή
  • Λευκωσία (χρονοδιάγραμμα: intercity-buses.com/nicosia) - 5 eur απλή μετάβαση, 9 eur ημερήσιο εισιτήριο για τη διαδρομή
  • Ορεινά χωριά (δρομολόγια: 1,5 χλμ: en.limassolbuses.com) - τα εισιτήρια για όλες τις διαδρομές κοστίζουν 1,50 eur

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κύπρος.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.