Ουρανοξύστης Montparnasse

Montparnasse

Μέχρι το 2011 ήταν ο ψηλότερος ουρανοξύστης στο Παρίσι (σήμερα είναι ο Tour First). Ο Tour Montparnasse (μερικές φορές αναφέρεται και ως Πύργος Montparnasse) ολοκληρώθηκε το 1973 με ύψος 210 μ. Ωστόσο, συχνά γίνεται στόχος επικρίσεων λόγω της εμφάνισής του.

Υποτίθεται ότι έχει την καλύτερη θέα ολόκληρου του Παρισιού, καθώς είναι το μόνο σημείο από όπου δεν φαίνεται ο ουρανοξύστης. Οι Παριζιάνοι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα το κτίριο και γι' αυτό χαιρετίζουν κάθε στιγμή που δεν χρειάζεται να το βλέπουν απ' έξω.

Στον τελευταίο όροφο βρίσκεται το εστιατόριο Ciel de Paris και ένα πανοραμικό παρατηρητήριο.

Σημείο θέασης

Το κατάστρωμα παρατήρησης βρίσκεται στην οροφή στο υψηλότερο σημείο του ουρανοξύστη και προσφέρει θέα 360° σε ολόκληρο το Παρίσι.

Η βεράντα βρίσκεται εξ ολοκλήρου πίσω από γυαλί, αλλά πλένεται τακτικά.

Η θέα από το Tour Montparnasse είναι η καλύτερη για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ιδίως μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, όταν ο ήλιος δύει πραγματικά σχεδόν ακριβώς πίσω από τον Πύργο του Άιφελ.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Το παρατηρητήριο είναι ανοιχτό καθημερινά κατά την υψηλή περίοδο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος) 9:30 π.μ. - 11:30 μ.μ. και κλείνει στις 10:30 μ.μ. κατά τη χαμηλή περίοδο (Οκτώβριος-Μάρτιος). Η τελευταία είσοδος γίνεται πάντα 30 λεπτά πριν από το κλείσιμο.

  • Ενήλικες - 20 eur, Σαββατοκύριακο 21 eur
  • Νέοι έως 17 ετών και φοιτητές έως 26 ετών με κάρτα ISIC - 15 eur, Σαββατοκύριακο 16 eur

Επίσημες πληροφορίες και ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στη διεύθυνση: tourmontparnasse56.com.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια από την πόρτα, αλλά οι ουρές μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 45 λεπτά, ιδίως κατά τη δύση του ηλίου. Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά είναι για ακριβείς ώρες και οι ουρές περιορίζονται επομένως σε 5 λεπτά.

Πώς να πάτε εκεί

Ο πύργος Montparnasse βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον σταθμό Gare Montparnasse, όπου διασταυρώνονται πολλές γραμμές του μετρό και των λεωφορείων και είναι επομένως εύκολα προσβάσιμος από όλο το Παρίσι.

  • Γραμμές μετρό 4, 6, 12, 13
  • Λεωφορεία - γραμμές 28, 39, 58, 91, 92, 94, 95, 96

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Παρίσι.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.