Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Βασιλική του Sacré Coeur

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Sacré Coeur

Σε μετάφραση, το όνομα σημαίνει "Βασιλική της Ιερής Καρδιάς του Ιησού". Είναι ένας ρωμαιοκαθολικός τόπος προσκυνήματος στο λόφο της Μονμάρτης και είναι ο 2ος πιο επισκέψιμος τουριστικός τόπος στο Παρίσι μετά τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1875, αλλά δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 1919. Η λευκή του εμφάνιση μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά σίγουρα τραβάει τα βλέμματα όλων. Στεγάζει επίσης 5 καμπάνες και η 1 από αυτές είναι η μεγαλύτερη στη Γαλλία. Η βασιλική είναι δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες, θα βρείτε μια όμορφη θέα σε ολόκληρο το Παρίσι και τα γύρω πάρκα και σκαλιά είναι ιδανικά για χαλάρωση και πικνίκ.

Η εκκλησία έχει μερικές φορές το παρατσούκλι "Μεγάλη μαρέγκα" ή "Big Meringue", από το λευκό σχήμα και τα στρογγυλεμένα σχήματα που μοιάζουν με αυτό το γλυκό ζαχαροπλαστικής.

Αξιοθέατα

Αν και το όνομα της βασιλικής συχνά μεταγράφεται στα αγγλικά, ορθώς γράφεται ως Sacré-Cœur με τον ειδικό χαρακτήρα œ στη θέση των δύο γραμμάτων o και e.

Η εκκλησία είναι χτισμένη σε ένα ενδιαφέρον και μάλλον σπάνιο βυζαντινό-ρωμανικό στυλ και είναι χτισμένη στο σχέδιο ενός ελληνικού σταυρού. Η βασιλική είναι διακοσμημένη με συνολικά τέσσερις μικρότερους θόλους και έναν κύριο θόλο που φτάνει σε ύψος τα 83 μέτρα. Στο πίσω μέρος της εκκλησίας υπάρχει ένα τετράγωνο καμπαναριό που φτάνει τα 84 μέτρα. Χάρη στη θέση της στον μοναδικό λόφο του Παρισιού, το υψηλότερο σημείο της βασιλικής ανέρχεται σε υψόμετρο 130 μέτρων και αποτελεί το υψηλότερο και πιο ορατό σημείο του Παρισιού μετά τον Πύργο του Άιφελ.

Από το 1909, η Βασιλική αποτελεί τόπο αδιάλειπτης ευχαριστιακής λατρείας, γεγονός που την καθιστά πολύ σημαντικό τόπο προσκυνήματος.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η Βασιλική είναι ανοιχτή καθημερινά 6:00-22:30, με είσοδο στον τρούλο από τις 9:00-18:00 (μέχρι τις 19:00 το καλοκαίρι).

Ηείσοδος στη βασιλική είναι δωρεάν. Η είσοδος στον τρούλο βρίσκεται εξωτερικά στην αριστερή πλευρά της βασιλικής και υπάρχει εισιτήριο εισόδου - ενήλικες 6 €, παιδιά 4 €.

Υπάρχουν 300 σκαλοπάτια και δεν υπάρχει ασανσέρ όταν ανεβαίνετε στο σημείο θέασης του τρούλου, αλλά η θέα όλου του Παρισιού σίγουρα αξίζει την επίσκεψη.

Πώς να έρθετε εδώ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε εδώ, αλλά οι περισσότεροι περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια μικρή βόλτα με τα πόδια και είναι πάντα ανηφορική.

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι ο Anvers, ο οποίος εξυπηρετείται από τη γραμμή 2. Από εκεί μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το λόφο και να ανεβείτε τα σκαλοπάτια, ή μπορείτε να πάρετε το σύντομο τελεφερίκ Funiculaire, το οποίο ανεβαίνει μόνο το λόφο μέχρι τη βασιλική (ισχύουν τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς).

Από τους άλλους σταθμούς του μετρό Abbesses (#12) και Pigalle (#2, 12) υπάρχει λεωφορείο της γραμμής 40, το Montmartobus. Έτσι, ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε σε έναν από τους σταθμούς του μετρό είναι να περπατήσετε μέχρι τη βασιλική, καθώς είναι ένας υπέροχος περίπατος και ολόκληρη η συνοικία της Μονμάρτης έχει πολλά να προσφέρει.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.