Πού να μείνετε στο Κορσική

Κορσική

Θα πάτε διακοπές στην Κορσική; Μάθετε ποιες περιοχές και πόλεις είναι οι καλύτερες, φθηνότερες και πιο πρακτικές για διαμονή στην Κορσική.

Πού να μείνετε στην Κορσική

Διαμονή στην Κορσική μπορεί να βρεθεί σε όλες τις κατηγορίες τιμών. Από πολυτελή διαμερίσματα ή ξενοδοχεία, μέχρι οικογενειακούς ξενώνες, εξοχικές κατοικίες, κάμπινγκ ή ορεινά σαλέ.

Σε γενικές γραμμές, η δυτική ακτή είναι πιο ακριβή από την ανατολική ακτή, επειδή είναι και πιο τουριστική. Μπορείτε επίσης να βρείτε φθηνότερα καταλύματα στα κεντρικά μέρη της Κορσικής, πιο μακριά από τη θάλασσα, κάτι που μπορεί να μην έχει καμία σημασία αν ταξιδεύετε στην Κορσική κυρίως για περιήγηση και πεζοπορία.

Όπως παντού στον κόσμο, μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα καταλύματα στο νησί σε αυτές τις κλασικές πύλες:

Βρείτε καταλύματα στο booking.com

Μεγάλες πόλεις

Το να μιλάμε για οποιαδήποτε πόλη της Κορσικής ως "μεγάλη" θα είναι πάντα λίγο υπερβολικό, αλλά αν σας αρέσει η αστική φασαρία και οι πλήρεις παροχές που έχετε στη διάθεσή σας, θα έχετε δύο πραγματικές πόλεις για να διαλέξετε.

Ajaccio

Το Ajaccio, στη δυτική ακτή, είναι το κύριο διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της Κορσικής και ένα από τα σημεία εκκίνησης για ταξίδια προς τις παραλίες και τα βουνά. Τα ξενοδοχεία εδώ είναι πιο ακριβά, ωστόσο, και κατά μέσο όρο περίπου 128 ευρώ 165 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά την υψηλή περίοδο.

Bastia

Η Μπαστιά στα βορειοανατολικά είναι το κύριο σημείο εισόδου στην Κορσική. Το τοπικό αεροδρόμιο συγκεντρώνει τις περισσότερες ευκαιρίες και όλα τα πλοία από την Ιταλία φτάνουν εδώ. Λόγω της σχετικής της απόστασης από τις καλύτερες παραλίες ή τα βουνά, εξυπηρετεί ιδανικά για 1 ή 2 διανυκτερεύσεις κατά την άφιξη ή πριν από την αναχώρηση.

Οι τιμές εδώ είναι χαμηλότερες από ό, τι στο Ajaccio, περιμένετε να μείνετε περίπου 92 eur 110 eur .

Μεγαλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα

Δεν θα βρείτε τεράστια θέρετρα στην Κορσική με εκτεταμένα συγκροτήματα θέρετρων και μεγάλα ξενοδοχεία. Οι περισσότερες παραλίες είναι πιο ήσυχες, αλλά αν δεν θέλετε να στερηθείτε τις ανέσεις των πολλών εστιατορίων, των πεζόδρομων και των σούπερ μάρκετ, επιλέξτε διαμονή σε ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα:

Porto-Vecchio

Το Porto-Vecchio είναι το πιο διάσημο θέρετρο, γύρω από το οποίο θα βρείτε τις πιο όμορφες παραλίες. Και επειδή δεν υπάρχουν πολλά καταλύματα απευθείας σε αυτές τις παραλίες, συνήθως θα μείνετε στο Porto-Vecchio. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε μικρά ξενοδοχεία που ξεκινούν από 92 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα ξεκινούν με τιμές από 147 ευρώ.

Bonifacio

Το Bonifacio, στα πολύ νότια, μπορεί να μην είναι ένα πραγματικό θέρετρο με μεγάλες παραλίες, αλλά είναι μια από τις πιο όμορφες ιστορικές πόλεις της Κορσικής και χρησιμεύει ως ιδανικό σημείο εκκίνησης για ταξίδια σε παραλίες σε όλη τη νότια ακτή. Η πόλη είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη με τιμές μεταξύ 110 και 147 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Calvi

Το Κάλβι είναι το μεγαλύτερο θέρετρο στη βόρεια Κορσική και μια όμορφη ιστορική πόλη. Γύρω από την πόλη (αλλά και ακριβώς στο κέντρο της) θα βρείτε κυρίως μεγαλύτερες, πιο ανοιχτές παραλίες μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Η διαμονή εδώ θα είναι ελαφρώς φθηνότερη από τα θέρετρα στο νότο (μεταξύ 73 και 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

Propriano

Το Propriano είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα στη νοτιοδυτική Κορσική, με παραλίες ακριβώς στην πόλη και στους γύρω μικρότερους όρμους. Το ίδιο το κέντρο του Propriano είναι πολύ ζωντανό, αλλά η γύρω περιοχή είναι ένα από τα πιο ήσυχα μέρη της Κορσικής σε ένα όμορφο κυματιστό περιβάλλον. Οι τιμές είναι παρόμοιες με αυτές του Κάλβι και κυμαίνονται μεταξύ 73 και 128 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

L'Île-Rousse

Το L'Île-Rousse, μια πόλη με μεγάλο λιμάνι στο βόρειο τμήμα της Κορσικής κοντά στο Calvi, μπορεί να μην έχει τόσο όμορφες αστικές παραλίες, αλλά στα περίχωρά του θα συναντήσετε τις όμορφες παραλίες Bodri, Lozari, Ostriconi ή Aregno και ειδικά αν έρχεστε με πλοίο από τη Γαλλία, αυτή η πόλη θα είναι ιδανική για να μείνετε.

Saint-Florent

Το Saint-Florent είναι μια λίγο καθυστερημένη ψαροχώρια στο βόρειο τμήμα της Κορσικής, με ξενοδοχεία σε λογικές τιμές γύρω στα 73 eur 92 eur . Δεν έχει πολλές παραλίες από μόνη της, αλλά χρησιμεύει ως αφετηρία για κρουαζιέρες προς τις πιο όμορφες παραλίες της βόρειας Κορσικής: Lotu και Saleccia.

Moriani Plage

Το Moriani Plage είναι το μεγαλύτερο θέρετρο στην ανατολική ακτή της Κορσικής, όπου οι λάτρεις των μεγάλων, ίσιων παραλιών και των τυπικών κυλιόμενων διακοπών θα βρουν την εύνοιά τους. Οι τιμές εδώ είναι χαμηλότερες από ό,τι σε άλλα θέρετρα και ακόμη και στην υψηλή περίοδο μπορείτε να βρείτε μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με λιγότερο από 110 ευρώ.

Μικρότερα θέρετρα στη μέση του πουθενά

Αν προτιμάτε τη θεϊκή ηρεμία και τα μικρά θέρετρα με λίγα ξενοδοχεία, ξενώνες, λίγα εστιατόρια και βασικές εγκαταστάσεις, η Κορσική δεν θα σας απογοητεύσει.

Porto-Ota

Ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή μικρά θέρετρα, το Porto-Ota βρίσκεται στη δυτική ακτή και χρησιμεύει ως ιδανικό σημείο εκκίνησης για εκδρομές όχι μόνο στις παραλίες αλλά και στα φυσικά αξιοθέατα που αφθονούν στην περιοχή. Σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων μπορείτε να επισκεφθείτε τη διάσημη ακτογραμμή Calanques de Piana ή το φαράγγι Spelunca.

Gallery

Η Galéria είναι ένα μικρό χωριό με αρκετά εστιατόρια και ξενοδοχεία σε έναν όμορφο κόλπο, μακριά από τη φασαρία του πολιτισμού. Αυτό το θέρετρο είναι ένα από τα πιο απομονωμένα, αλλά παρόλα αυτά θα έχετε πλήρεις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός σούπερ μάρκετ.

Cargése

Το Cargése, στο δυτικό άκρο της Κορσικής, περιβάλλεται από πολλές όμορφες παραλίες σε όρμους με καλή προσβασιμότητα με αυτοκίνητο, αλλά και λίγο μακριά από τα κύρια τουριστικά ρεύματα. Και αυτό ισχύει και για την ίδια την ήσυχη πόλη Cargése, με μερικά ξενοδοχεία, μερικά σούπερ μάρκετ και εστιατόρια. Όλα αυτά βρίσκονται σε ένα όμορφο λοφώδες παραθαλάσσιο περιβάλλον.

Ορεινές πόλεις

Ο στόχος σας στην Κορσική είναι κυρίως η πεζοπορία στα βουνά; Τότε κατευθυνθείτε προς τα κεντρικά μέρη του νησιού και επιλέξτε διαμονή σε ένα από τα χωριά με τα περισσότερα μονοπάτια πεζοπορίας και αξιοθέατα. Υπάρχουν επίσης οικονομικά πλεονεκτήματα: η διαμονή πιο μακριά από τη θάλασσα είναι κατά μέσο όρο περίπου 10 έως 20% φθηνότερη από ό,τι στα κύρια θέρετρα.

Corte

Το Corte είναι ένα από τα κύρια τουριστικά κέντρα της Κορσικής και, με το ιστορικό του κέντρο, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται στην αρχή της περίφημης κοιλάδας Restonica, από την οποία πολλές πεζοπορίες οδηγούν ψηλά στα βουνά. Επιπλέον, το Corte βρίσκεται στη μέση μιας δημοφιλούς σιδηροδρομικής γραμμής και είναι ένα δημοφιλές μέρος τόσο για ημερήσιες στάσεις όσο και για εβδομαδιαίες διαμονές.

Κοιλάδα Asco

Η κοιλάδα Asco είναι το κύριο τουριστικό κέντρο για τα βόρεια τμήματα των κορσικανικών βουνών, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου βουνού , Monte Cinto. Δεν θα βρείτε μεγάλες πόλεις στην κοιλάδα, αλλά αρκετά μικρά χωριά με πολλά ιδιωτικά διαμερίσματα, ξενώνες και μικρά ξενοδοχεία.

Zonza

Η Zonza βρίσκεται στα νότια και αποτελεί τουριστικό κέντρο για εκδρομές στην περιοχή Bavella με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς, τους καταρράκτες και ένα μεγάλο αριθμό μονοπατιών πεζοπορίας. Μικρότερα ξενοδοχεία και ξενώνες μπορείτε να βρείτε όχι μόνο στη Zonza, αλλά και σε πολλά από τα χωριά της άμεσης περιφέρειάς της.

Κατασκηνώσεις και κάμπινγκ

Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται στην Κορσική, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κάμπινγκ που είναι άφθονα εγκατεστημένα σε όλο το νησί. Κατά μήκος των μονοπατιών πεζοπορίας βρίσκονται καλά συντηρημένες καλύβες πεζοπορίας. Αυτές οι καλύβες λειτουργούν συνήθως με σειρά προτεραιότητας. Ωστόσο, αν υπάρχει συνωστισμός, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να κατασκηνώσετε γύρω από τις καλύβες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε έναν κατάλογο με κάμπινγκ στην Κορσική στη διεύθυνση corseweb.corsica.

Τιμές ξενοδοχείων στην Κορσική και πότε να κάνετε κράτηση;

Η Κορσική είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς της Ευρώπης και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αναμένετε τιμές μεταξύ 0 ευρώ 0 ευρώ και 147 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο σε κανονικό ξενοδοχείο 3*. Οι χαμηλότερες τιμές που μπορείτε να βρείτε σε μικρότερα θέρετρα ή στα βουνά είναι γύρω στα 66 eur ανά διανυκτέρευση, χαμηλότερες μόνο στην απόλυτη εξαίρεση.

Βρείτε τα φθηνότερα καταλύματα στην Κορσική

Μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε κατάλυμα τον Αύγουστο, όταν η Γαλλία και η Ιταλία βρίσκονται σε διακοπές, αλλά και τους χειμερινούς μήνες που τα καταλύματα είναι κλειστά.

Ειδικά για τον Αύγουστο, το 95% των παραθαλάσσιων καταλυμάτων είναι κλεισμένα περισσότερο από ένα χρόνο πριν, και οι τιμές για τα υπόλοιπα εκτοξεύονται στα ύψη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.