Παραλία Saleccia

Saleccia

Η πιο όμορφη παραλία της βόρειας Κορσικής βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ξηρής περιοχής που είναι επίσης γνωστή ως Désert des Agriate. Αν αναζητάτε κολύμπι σε ένα καθαρά φυσικό περιβάλλον, αλλά και εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και με βασικές εγκαταστάσεις με τη μορφή μερικών σνακ μπαρ, τότε η Saleccia είναι φτιαγμένη για εσάς.

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία

Σε αντίθεση με το γύρω ξηρό τοπίο, η παραλία βρίσκεται σε μια ευρεία κοιλάδα δασωμένη με πεύκα που προσφέρουν ευχάριστη σκιά και κάνουν όλη την περιοχή να μυρίζει υπέροχα.

Εγκαταστάσεις κολύμβησης και παραλίας

Η Plage de Saleccia διαθέτει ψιλή, λευκή άμμο και μήκος πάνω από 600 μέτρα, γεγονός που σε συνδυασμό με την απομόνωσή της σημαίνει ότι θα βρίσκετε πάντα ένα σημείο. Ωραίοι αμμόλοφοι χωρίζουν την παραλία από το πευκοδάσος, όπου μπορείτε πάντα να πάτε για να κρυφτείτε από τις ακτίνες του ήλιου.

Η θάλασσα εδώ έχει διαυγές τιρκουάζ χρώμα και η είσοδος είναι πολύ βαθμιαία και χωρίς βράχια. Από τις αμιγώς φυσικές παραλίες, αξιολογούμε την Saleccia ως την πιο όμορφη και ευρύχωρη στην Κορσική.

Κατά τη θερινή περίοδο, υπάρχουν αρκετά αναψυκτήρια, αλλά μην περιμένετε θαλάσσια σπορ ή ενοικίαση ξαπλώστρας.

  • Η επιφάνεια της παραλίας - ψιλή λευκή άμμος
  • Είσοδος στο νερό - βαθμιαία αμμώδης
  • Μήκος της παραλίας - 600 μέτρα
  • Πλάτος παραλίας - 25-35 μέτρα
  • Ενοικίαση ξαπλώστρας - όχι
  • Τουαλέτες και ντους - όχι
  • Εστιατόρια - ναι, μικρά αναψυκτήρια
  • Καταστήματα - όχι

Καταλύματα στην παραλία

Λίγα βήματα μακριά από την παραλία, μπορείτε να μείνετε στο κάμπινγκ U Paradis κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: camping-uparadisu.com.

Βρείτε περισσότερα καταλύματα στο Saint-Florent.

Πώς θα φτάσετε στην παραλία;

Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να φτάσετε στην παραλία είναι με σκάφος. Η υπηρεσία λειτουργεί από την Le Popeye και πρέπει πάντα να αλλάζετε τρένο στη διαδρομή. Ένα μεγάλο σκάφος θα σας μεταφέρει πρώτα από το Saint-Florent στην παραλία Lotu, όπου θα αλλάξετε σε ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος που θα σας μεταφέρει στην Saleccia.

  • Συνδυασμός με την παραλία Lotu (με επιστροφή): 35 ευρώ (Ιούλιος, Αύγουστος, πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου) ή 33 ευρώ (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, υπόλοιπος Σεπτέμβριος).

Μεταξύ των παραλιών Lotu και Saleccia κυκλοφορούν μόνο μικρότερα μηχανοκίνητα σκάφη.

Η Saleccia είναι επίσης προσβάσιμη με αυτοκίνητο σε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο μήκους 12 χλμ. που διακλαδίζεται από τον δρόμο D81 περίπου 8 χλμ. δυτικά του Saint-Florent. Η στροφή είναι σηματοδοτημένη, αλλά ελέγξτε τον ακριβή χάρτη της διαδρομής από το Saint-Florent. Ωστόσο, το τελευταίο τμήμα περίπου 5 χιλιομέτρων είναι προσβάσιμο μόνο με μεγαλύτερα οχήματα 4x4.

Ο χώρος στάθμευσης στην παραλία είναι δωρεάν.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κορσική.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.