Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου είναι η μεγαλύτερη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βόρεια Αμερική και το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτίριο στη Νέα Υόρκη. Οι δίδυμοι πύργοι του φτάνουν σε ύψος τα 101 μέτρα, γεγονός που σε άλλες πόλεις του κόσμου θα καθιστούσε αναμφίβολα τον καθεδρικό ναό ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, ο καθεδρικός ναός στέκεται κάπως πνιγμένος ανάμεσα στους γύρω ουρανοξύστες που σκαρφαλώνουν σε υπερδιπλάσιο ύψος.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Ο ναός στέκεται ακριβώς απέναντι από το Rockefeller Center στη διάσημη οδό 5. Λεωφόρο.

Αρχιτεκτονική και ιστορία

Ο καθεδρικός ναός είναι χτισμένος σε ενιαίο νεογοτθικό στυλ, εμπνευσμένο από παρόμοια κτίρια στη Γερμανία και τη Γαλλία. Είναι το πρώτο νεογοτθικό κτίριο στη Βόρεια Αμερική. Η πρόσοψη εντυπωσιάζει με τα ακριβά υλικά της, από τα οποία ξεχωρίζει το λευκό μάρμαρο.

Το εσωτερικό φέρει επίσης τα καθαρά χαρακτηριστικά του νεογοτθικού χωρίς σημαντική διακόσμηση, αλλά με πραγματικά μνημειακές αναλογίες. Ο κυρίως ναός έχει μήκος πάνω από 120 μέτρα και πλάτος 53 μέτρα.

Η εκκλησία χτίστηκε μεταξύ 1858 και 1878.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά από τις 6:30 π.μ. έως τις 8:45 μ.μ. Λειτουργίες πραγματοποιούνται έως και 7 φορές την ημέρα, και οι απλοί τουρίστες επιτρέπεται να εισέλθουν κατά τη διάρκεια αυτών των λειτουργιών, αλλά πρέπει να σέβονται και φυσικά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όλα τα μέρη του εσωτερικού.

Ώρες λειτουργίας στον επίσημο ιστότοπο: saintpatrickscathedral.org/masses

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.