Κάιρο
Κάιρο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κάιρο

Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού

Krystof Hajek ενημερωμένο 14. 1. 2024
NMEC

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου βρίσκεται στην πρώην αρχαία πόλη Φουστάτ, στα νότια του Καΐρου. Το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC) άνοιξε το 2017 και, μαζί με το GEM - το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο ειδικεύεται κυρίως σε αρχαιολογικά αντικείμενα, αποτελεί τον κύριο πολιτιστικό και ιστορικό άξονα για τη χαρτογράφηση της ιστορίας της Αιγύπτου.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Κάιρο

Σταδιακά, όλα τα αντικείμενα από το αρχικό Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, καθώς και από άλλα μουσεία σε ολόκληρη την Αίγυπτο, μεταφέρονται σε αυτά τα δύο νέα μουσεία.

Οι συλλογές του μουσείου

Το μουσείο χωρίζεται σε δύο κύριες ενότητες: χρονολογική και θεματική. Το πρώτο, κατ' όνομα, παρουσιάζει την ιστορία της Αιγύπτου σε ένα χρονολόγιο, ενώ το δεύτερο ειδικεύεται σε συγκεκριμένα θέματα, περιοχές και σταθμούς του πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Εθνικού Μουσείου είναι οι 22 μούμιες που εκτίθενται: 18 φαραώ και 4 από τις συζύγους τους.

Σε αντίθεση με το GEM, εδώ δεν θα βρείτε αρχαιολογικές ανασκαφές, αλλά κυρίως διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται σε άλλα μουσεία, ενημερωτικούς χάρτες και πίνακες, καθώς και αίθουσες με προβολές ντοκιμαντέρ.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00-17:00. Η τελευταία είσοδος είναι δυνατή μία ώρα πριν από το κλείσιμο.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

  • 500 egp - Ενήλικες
  • 250 egp - φοιτητές με κάρτα ISIC

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν επιτόπου με μετρητά και κάρτα ή ηλεκτρονικά στον επίσημο ιστότοπο του μουσείου: egymonuments.com/nmec

Πώς να πάτε στο μουσείο;

Το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού βρίσκεται στα νότια του Καΐρου στην ιστορική περιοχή Fustat. Ο μόνος σχετικός τρόπος μεταφοράς είναι με ταξί.

Από την κεντρική πλατεία Ταχρίρ θα πληρώσετε για μια διαδρομή με Uber περίπου 90 egp, ένα κλασικό ταξί είναι απίθανο να κανονιστεί κάτω από 100 egp.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.