Κάιρο
Κάιρο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κάιρο

Corniche el Nile

Krystof Hajek ενημερωμένο 14. 1. 2024
Corniche el Nile

Παρόλο που το ανάχωμα του Νείλου, του μακρύτερου ποταμού της Αφρικής και του 2ου μακρύτερου στον κόσμο, είναι ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος, ακριβώς στην άκρη του νερού, έναν όροφο κάτω από το δρόμο, θα βρείτε έναν όμορφο μακρύ και πρόσφατα διαμορφωμένο πεζόδρομο που ονομάζεται Corniche el-Nil.

Εμφάνιση τιμών για πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο του Καΐρου

Κάθε βράδυ, οι πεζόδρομοι κατά μήκος του Νείλου μεταμορφώνονται σε έναν ζωντανό διάδρομο με περιπατητικές οικογένειες, εραστές, φοιτητές και τουρίστες, που απολαμβάνουν μαζί το υγρό αεράκι και το ευχάριστο μικροκλίμα του ποταμού, καθώς και τη θέα των φωτισμένων γεφυρών και των πολυώροφων κτιρίων.

Ένας διαμορφωμένος πεζόδρομος εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 3 χιλιομέτρων από τη γέφυρα στο βόρειο άκρο του νησιού Ρόντα μέχρι τη γέφυρα της 26ης Ιουλίου βόρεια του κέντρου (google.com/maps).

Σε δύο σημεία (κοντά στα ξενοδοχεία InterContinental και Four Seasons), μπορείτε να πληρώσετε για μια ιδιωτική βόλτα στο Νείλο με ένα από τα πολλά σκάφη. Οι τιμές εξαρτώνται καθαρά από τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες- οι πωλητές ξεκινούν συνήθως από 500 egp.

Διαμονή στην Κορνίς

Ο παραλιακός δρόμος του Νείλου είναι γεμάτος από μεγάλα και ακριβά ξενοδοχεία, τα δωμάτια των οποίων προσφέρουν την καλύτερη θέα στον ποταμό. Μπορείτε να μείνετε στα ακόλουθα ξενοδοχεία:

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με ξενοδοχεία σε άλλα σημεία της πόλης, ανατρέξτε στην ενότητα Διαμονή στο Κάιρο.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.