Κάιρο
Κάιρο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κάιρο

Τι να κάνετε στο Κάιρο

Krystof Hajek ενημερωμένο 14. 1. 2024

Το Κάιρο είναι μια ζωντανή μητρόπολη με αληθινή αραβική καμαρίλα και οι ταξιδιώτες από τις δυτικές χώρες ή την Ασία θα βιώσουν πολιτισμικό σοκ κατά την πρώτη τους επίσκεψη.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε στο Κάιρο και ανακαλύψτε την κρυμμένη ομορφιά του.

Δείτε τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Κάιρο

Ανακαλύψτε τα αρχαία μνημεία

Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Αιγύπτου έχουν προσελκύσει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων από αμνημονεύτων χρόνων. Η Αίγυπτος ήταν μια από τις κοιτίδες του προηγμένου πολιτισμού για χιλιετίες, και πολύτιμα μνημεία από αυτή την εποχή έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα που θα σας αφήσουν άναυδους.

Κατευθυνθείτε στα περίχωρα του Καΐρου και ανακαλύψτε μερικά από τα πιο διαβόητα μνημεία του κόσμου. Στη γειτονική πόλη Γκίζα βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή νεκρόπολη της Γκίζας, με τη μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου. Και μόλις 20 χιλιόμετρα νότια, θα επισκεφθείτε τις μυστηριώδεις πυραμίδες του Τζοσέρ στη νεκρόπολη της Σακκάρα, όπου κατευθύνονται αισθητά λιγότεροι τουρίστες.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα πολυάριθμα τζαμιά και φρούρια του πολυσύχναστου ισλαμικού Καΐρου, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική άκρη του κέντρου και χρονολογείται ήδη από το μ.Χ.

Και στη νότια άκρη, ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό, περιπλανηθείτε στα σκιερά και πολύ ήσυχα στενά δρομάκια της χριστιανικής κοπτικής πόλης.

Επισκεφθείτε τα πολυσύχναστα σουκ και παζάρια

Ο αραβικός κόσμος είναι συνώνυμος με τα πολυσύχναστα σουκ ή παζάρια. Και φυσικά, η μεγαλύτερη πόλη του αραβικού κόσμου, το Κάιρο, δεν μπορεί να μείνει πίσω.

Ζήστε την αυθεντική ατμόσφαιρα των τοπικών αγορών, όπου οι τουρίστες περιφέρονται ελάχιστα και η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών είναι ντόπιοι για τους οποίους τα σουάκ αποτελούν την κύρια πηγή αγορών.

Πού μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες αγορές στο Κάιρο;

Khan Al-Khalili

Το πιο διάσημο παζάρι της ισλαμικής συνοικίας βρίσκεται λίγα μόλις βήματα βόρεια του τζαμιού Al-Azhar. Είναι το μόνο που είναι το πιο τουριστικό, αλλά ακόμη και εδώ κυριαρχούν οι ντόπιοι. Μπορείτε όμως να αγοράσετε και λίγα σουβενίρ σε αυτή την αγορά, καθώς και ρούχα, κοσμήματα, αντίκες και πολλά εστιατόρια...

Al Khyiamia

Πιθανώς το πιο αυθεντικό σουκ στο Κάιρο, στο οποίο συχνάζουν κυρίως ντόπιοι, που εκτείνεται κατά μήκος πολλών δρόμων από το τζαμί Al-Azhar προς τα νότια. Η είσοδος στην αγορά μπορεί να αναγνωριστεί από μια τεράστια ξύλινη πύλη. Εδώ θα ζήσετε την αληθινή αιγυπτιακή μουρμούρα, θα δείτε πωλητές που πωλούν ζωντανά κοτόπουλα ή περιστέρια, κρεοπώλες, αρτοποιούς, αλλά και πολλά άλλα καταστήματα.

Boulaq

Η μεγαλύτερη αγορά ρούχων, η οποία εκτείνεται σχεδόν σε ολόκληρη την ομώνυμη συνοικία. Οι πάγκοι και τα καταστήματα ρούχων είναι πανταχού παρόντα και θα ζήσετε και εδώ το πραγματικό αιγυπτιακό χάος.

Οδός Talaat Harb

Ο κεντρικός δρόμος του κεντρικού Καΐρου δεν είναι μια κλασική αγορά, αλλά θα βρείτε πολλά καταστήματα, πάγκους και πάγκους με κεμπάπ. Η Talaat Harb είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος του Καΐρου και θα βρείτε κυρίως πιο πολυτελή καταστήματα που πωλούν ρούχα, παπούτσια ή δερμάτινα είδη.

Αλλά θα βρείτε μικρότερα παζάρια και αγορές σχεδόν σε κάθε μεγάλη διασταύρωση σε όλο το Κάιρο.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.