Transfer at Παρίσι Charles de Gaulle Airport

Παρίσι

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας δεν απολαμβάνει θετικές κριτικές, κυρίως λόγω της έκτασης και της πολυπλοκότητάς του. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο προσανατολισμός δεν είναι τόσο αδιαφανής όσο συχνά υποστηρίζεται.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο CDG του Παρισιού

Αεροσταθμοί

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού χωρίζεται σε 3 τερματικούς σταθμούς, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν 9 κτίρια.

 • Αεροσταθμός 1 - Aer Lingus, Air China, Air India, Air Senegal, All Nippon Airways, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Avianca, Azerbaijan Airlines, Azores Airlines, Brussels Airlines, Bulgaria Air, Cabo Verde Airlines, Cathay Pacific, China Southern Airlines, Cyprus Airways, Egyptair, Emirates, Eurowings, EVA Air, Fly One, Hainan Airlines, Icelandair, Iran Air, Kuwait Airways, LOT Polish, Lufthansa, Oman Air, Qatar Airways, Rwandair, Saudia, SAS, Singapore Airlines, Srilankan, Swiss, THAI, Turkish Airlines, United
 • Αεροσταθμός 2 - χωρίζεται σε κτίρια A έως G
  • 2Α: προς το παρόν μόνο αφίξεις
  • 2B: Air Austral, Air Baltic, Air Canada, Air Tahiti Nui, Air Montenegro, American Airlines, British Airways, easyJet, El Al, Finnair, ITA Airways, Norwegian, Royal Air Maroc, Sky Express
  • 2C: επί του παρόντος μόνο αφίξεις
  • 2D: Aegean Airlines, Air Algerie, Air Serbia, Air Tahiti Nui, Atlantic Airways, British Airways, Croatia Airlines, CSA Czech Airlines, easyJet, Georgian Airways, KM Malta Airlines, Royal Jordanian, Uzbekistan Airways.
  • 2E: AeroMexico, Air France (μέρος των πτήσεων), Air Mauritius, China Eastern Airlines, Delta Air Lines, Ethiopian Airlines, Etihad Airways, Gulf Air, Japan Air Lines, Kenya Airways, Korean Air, LATAM, MEA, Vietnam Airlines, Vistara, Xiamen Airlines.
  • 2F: Air Corsica, Air France (μέρος των πτήσεων), KLM, Tarom, Westjet
  • 2Ζ: Air France (μέρος των πτήσεων), Luxair
 • Αεροσταθμός 3: Air Arabia, Air Cairo, Air Saint-Pierre, Air Transat, ASL Airlines, Eastern Airways, Enter Air, Fly Egypt, Freebird Airlines, Iberia, Jet2.com, Nile Air, Norse Atlantic Airways, Nouvelair, Pegasus Airlines, Play, Sun Express, Tunisair, Vueling.

Για πλήρη ανάλυση των αεροπορικών εταιρειών ανά τερματικό σταθμό, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου: parisaeroport.fr/airlines.

Αεροσταθμός 1

Το παλαιότερο κτίριο, που χρονολογείται από το 1974, έχει εικονικό κυκλικό σχήμα και η διάταξη των ορόφων είναι πολύ ασυνήθιστη σε σύγκριση με άλλα αεροδρόμια.

Οι αναχωρήσεις βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα του τερματικού σταθμού και οι αφίξεις στον επάνω 5ο όροφο.

Η είσοδος στον κεντρικό χώρο διέλευσης γίνεται μέσω του ελέγχου της κάρτας επιβίβασης και του ελέγχου διαβατηρίων, εφόσον υπάρχει. Στη συνέχεια, από τον κεντρικό χώρο, κινητοί διάδρομοι μήκους περίπου 150 μέτρων οδηγούν σε διάφορα δορυφορικά κτίρια με πύλες αναχώρησης. Μόλις φτάσετε εκεί, θα βρείτε τα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Αεροσταθμοί 2

Ο αεροσταθμός 2 καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση του αεροδρομίου και χωρίζεται σε 7 κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους με συνδετικούς διαδρόμους.

Οι μεγαλύτεροι και πιο σύγχρονοι είναι οι αεροσταθμοί 2E και 2F, που χρησιμοποιούνται κυρίως από την Air France. Η περιοχή του Αεροσταθμού 2 είναι πολύ δύσβατη και οι αποστάσεις με τα πόδια από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή μεταξύ των πυλών αναχώρησης μπορεί να ξεπερνούν τα 15 λεπτά.

Ο αεροσταθμός 2 έχει τυπική διάταξη, με τις αφίξεις να βρίσκονται πάντα στο ισόγειο και τις αναχωρήσεις στον πρώτο όροφο.

Ο αεροσταθμός 2G είναι προσβάσιμος μόνο με δωρεάν λεωφορείο διέλευσης που εκτελεί δρομολόγια κάθε 5-10 λεπτά από τον αεροσταθμό 2F (χρόνος διαδρομής περίπου 10 λεπτά).

Αεροσταθμός 3

Ο μικρότερος μονώροφος τερματικός σταθμός που εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και μικρές αεροπορικές εταιρείες, είναι ο πιο καθαρός και ταχύτερος στο check-in από όλα τα κτίρια. Από την άλλη πλευρά, διαθέτει τις λιγότερες υπηρεσίες.

Ο τερματικός σταθμός 3 βρίσκεται κοντά στο σταθμό λεωφορείων και στο σιδηροδρομικό σταθμό Roissypole / Aéroport CDG 1.

Χάρτης αεροδρομίου

Για ευκολότερο προσανατολισμό, ρίξτε μια ματιά στον συνολικό χάρτη του αεροδρομίου ή κατεβάστε λεπτομερείς χάρτες κάθε τερματικού σταθμού σε μορφή .pdf από τον επίσημο ιστότοπο του αεροδρομίου.

Μεταφορά μεταξύ πτήσεων

Το αεροδρόμιο CDG είναι ένας από τους συχνότερους κόμβους ανταπόκρισης στην Ευρώπη.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετεπιβίβαση στο CDG του Παρισιού βήμα προς βήμα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου: parisaeroport.fr.

Μεταφορά εντός των αεροσταθμών 2

Οι περισσότερες μετεπιβιβάσεις πραγματοποιούνται μεταξύ των αεροσταθμών 2E, 2F, 2G, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ζώνες διέλευσης.

Ωστόσο, οι αποστάσεις μεταξύ των πυλών αναχώρησης μπορεί να είναι σημαντικές και οι ουρές για τον έλεγχο διαβατηρίων είναι συχνά πολύ μεγάλες (πάνω από 30 λεπτά).

Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν λεωφορεία του αεροδρομίου που κινούνται στον διάδρομο για να φτάσετε σε ορισμένες πύλες αναχώρησης.

Η σήμανση είναι σαφής και ο προσανατολισμός είναι σχετικά εύκολος παρά τη σημαντική τραχύτητα των τερματικών σταθμών.

Ο μέσος χρόνος μετεπιβίβασης εντός των αεροσταθμών 2E, 2F και 2G κυμαίνεται μεταξύ 25 και 45 λεπτών, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 60 λεπτά. Εάν χάσετε μια πτήση ανταπόκρισης που έχετε αγοράσει με ενιαία κράτηση λόγω μεγάλης ουράς, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να φροντίσει για δωρεάν εναλλακτική μεταφορά στον τελικό σας προορισμό.

Οι μέσοι χρόνοι ανταπόκρισης έχουν ως εξής:

 • 2E <-> 2E - 20 έως 30 λεπτά
 • 2F <-> 2F - 20 έως 30 λεπτά
 • 2E <-> 2F - 25 έως 45 λεπτά (μπορεί να φθάσει τα 60 λεπτά)
 • 2D, 2C <-> 2E, 2F - 30 έως 60 λεπτά
 • 2A, 2B <-> 2E, 2F - 35 έως 65 λεπτά
 • 2D, 2B <-> 2B, 2D ή 2A, 2C <-> 2A, 2C - 15 έως 25 λεπτά
 • Εντός των κτιρίων 2A, 2B, 2C ή 2D - έως 5 έως 15 λεπτά

Οι μεταφορές μεταξύ των κτιρίων του Αεροσταθμού 2 γίνονται είτε με τα πόδια είτε με λεωφορεία που κινούνται στην άσφαλτο. Η σαφής σήμανση θα σας οδηγεί πάντα είτε στον πεζόδρομο είτε στα λεωφορεία.

Ασφάλεια και έλεγχος διαβατηρίων

Πρέπει να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων ή/και έλεγχο ασφαλείας όταν αλλάζετε αεροπλάνο στον αεροσταθμό 2;

 • Schengen -> Schengen: Όχι έλεγχος
 • Schengen -> Non-Schengen: έλεγχος διαβατηρίων
 • Non-Schengen -> Schengen: Έλεγχος διαβατηρίων και έλεγχος ασφαλείας
 • Non-Schengen -> Non-Schengen: έλεγχος ασφαλείας

Μεταφορά εντός του αεροσταθμού 1

Η μετεπιβίβαση στον τερματικό σταθμό 1 είναι σημαντικά ευκολότερη και ταχύτερη από ό,τι στον τερματικό σταθμό 2.

Αφού βγείτε από το αεροσκάφος, περπατάτε μέσω ενός ξεχωριστού διαδρόμου προς τον κοινό χώρο διέλευσης, όπου θα βρείτε την πύλη αναχώρησης.

Ο συνήθης χρόνος μετεπιβίβασης είναι μεταξύ 10 και 25 λεπτών.

Ασφάλεια και έλεγχος διαβατηρίων

Πρέπει να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων και/ή έλεγχο ασφαλείας κατά τη μετεπιβίβασή σας στον τερματικό σταθμό 1;

 • Schengen -> Schengen: Έλεγχος ασφαλείας
 • Schengen -> Non-Schengen: έλεγχος διαβατηρίων και έλεγχος ασφαλείας
 • Non-Schengen -> Schengen: Έλεγχος διαβατηρίου και έλεγχος ασφαλείας
 • Non-Schengen -> Non-Schengen: έλεγχος ασφαλείας

Μεταφορά μεταξύ τερματικών σταθμών

Και οι τρεις τερματικοί σταθμοί 1, 2 και 3 συνδέονται μεταξύ τους με το αυτόματο τρένο του αεροδρομίου "CDG VAL", το οποίο είναι δωρεάν και εκτελεί δρομολόγια κάθε 4 λεπτά.

 • Χρόνος διαδρομής από τον τερματικό σταθμό 1 προς τους τερματικούς σταθμούς 2 - 7 λεπτά
 • Συχνότητα - 4 λεπτά
 • Ώρες λειτουργίας - 4:00 έως 1:00

Μεταξύ 1:00 και 4:00, το τρένο CDG VAL αντικαθίσταται από δωρεάν λεωφορείο.

Ασφάλεια και έλεγχος διαβατηρίων

Πρέπει να περάσετε από έλεγχο διαβατηρίων ή/και έλεγχο ασφαλείας κατά τη μετεπιβίβαση μεταξύ των τερματικών σταθμών;

Η μετεπιβίβαση είναι δυνατή μόνο μέσω του δημόσιου τμήματος του τρένου CDG Val, επομένως θα πρέπει πάντα να περάσετε από νέο έλεγχο εισιτηρίων και, συνεπώς, από έλεγχο ασφαλείας ή έλεγχο διαβατηρίων σε περίπτωση πτήσης με ανταπόκριση εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.