Μεταφορά από το αεροδρόμιο Παρίσι Charles de Gaulle

Παρίσι

Από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG), το Παρίσι είναι προσβάσιμο με λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών, το RER και, φυσικά, με ταξί.

Ένας οδηγός που συνδυάζει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς: ratp.fr/en/itineraires.

Μεταφορέας Χρόνος ταξιδιού Τιμή Συχνότητα

Λεωφορεία RATP
350 a 351

75 λεπτά 2,15 ευρώ 10-15 λεπτά
Τρένο RER B 40 λεπτά 11,80 ευρώ 7-12 λεπτά
Λεωφορείο RoissyBus 50 λεπτά 16,60 eur 15-30 λεπτά

Πού μπορώ να βρω τους σταθμούς στο αεροδρόμιο και πού μπορώ να αγοράσω εισιτήρια; Διαβάστε τις λεπτομερείς πληροφορίες παρακάτω.

Λεωφορεία 350, 351 προς Παρίσι

Τα λεωφορεία 350 και 351 της RATP είναι τα φθηνότερα μέσα μεταφοράς προς το κέντρο της πόλης. Παρόλο που το αεροδρόμιο βρίσκεται στη ζώνη 5, τα λεωφορεία 350 και 351 είναι απλά ένα κανονικό "εισιτήριο t+" για 2,15 eur (αγοράζεται από μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων) ή 2,50 eur (αγοράζεται από τον οδηγό - μόνο με μετρητά).

 • Γραμμή 350 - προς το σταθμό Porte de la Chapelle του μετρό (μετεπιβίβαση στη γραμμή 12 του μετρό)
  • Χρόνος διαδρομής - 75 λεπτά έως την Porte de la Chapelle + περίπου 25 λεπτά με το μετρό έως το κέντρο.
  • Συχνότητα - 10 έως 15 λεπτά τις καθημερινές, 25 έως 30 λεπτά τα Σαββατοκύριακα
  • Ώρες λειτουργίας - περίπου 5:30 έως 22:30
  • Στάσεις στο αεροδρόμιο - κυκλική υπηρεσία προς το κέντρο της πόλης στη διαδρομή Τερματικός σταθμός 2A/2C -> σταθμοί TGV και RER (στον τερματικό σταθμό 2) -> τερματικός σταθμός 2B/2D -> Roissypole (τερματικός σταθμός 3 + CDG Val) -> τερματικός σταθμός 1
  • Στο σταθμό Roissypole το λεωφορείο περιμένει περίπου 8 λεπτά, οπότε αξίζει να μετεπιβιβαστείτε στο δωρεάν αυτόματο τρένο CDG Val στο σταθμό Roissypole κατά τη διαδρομή σας από το κέντρο προς τον τερματικό σταθμό 1.
  • Μια συμβουλή για ένα ξενοδοχείο κοντά στο σταθμό Porte de la Chapelle - σας προτείνουμε να πάρετε το μετρό πιο κοντά στο κέντρο και να μείνετε σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, για παράδειγμα Caulaincourt Montmartre ** κοντά στο σταθμό Lamarck-Caulaincourt
 • Γραμμή 351 - προς το σταθμό του μετρό Nation στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού (μετεπιβίβαση στις γραμμές 1, 2, 6, 9 του μετρό)
  • Χρόνος ταξιδιού - 90 λεπτά έως το σταθμό Nation + περίπου 20 λεπτά με το μετρό έως το κέντρο της πόλης
  • Συχνότητα - 10 έως 15 λεπτά τις καθημερινές, 25 έως 30 λεπτά τα Σαββατοκύριακα
  • Ώρες λειτουργίας - περίπου 5:30 έως 21:40
  • Στάσεις στο αεροδρόμιο - κυκλική υπηρεσία προς το κέντρο στη διαδρομή Τερματικός σταθμός 1 -> Τερματικοί σταθμοί 2A/2C -> σταθμοί TGV και RER (στους τερματικούς σταθμούς 2) -> Τερματικός σταθμός 2B/2D -> Roissypole
  • Στο σταθμό στους τερματικούς σταθμούς 2A/2C το λεωφορείο περιμένει περίπου 8 λεπτά, οπότε είναι προτιμότερο να πάρετε το λεωφορείο 350 στη διαδρομή από τον τερματικό σταθμό 1 προς το κέντρο
  • Συμβουλή για ένα ξενοδοχείο κοντά στο σταθμό Nation - εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής: Nouvel Hotel ***
 • Αναλυτικά δρομολόγια στο ratp.fr

Οι στάσεις των λεωφορείων στους τερματικούς σταθμούς 2A, 2B, 2C και 2D βρίσκονται πάντα στον 1ο όροφο όλων των τερματικών σταθμών και επισημαίνονται με τους αριθμούς των γραμμών. Η στάση λεωφορείου στον τερματικό σταθμό 1 επισημαίνεται μόνο με την παραπλανητική πινακίδα "Προαστιακά Λεωφορεία" και βρίσκεται στο επίπεδο αναχωρήσεων, έξοδος 10d.

Τα εισιτήρια προς 2,15 eur μπορούν να αγοραστούν από το μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου (μόνο στους τερματικούς σταθμούς 2A/2C ή 2B/2D) ή προς 2,50 eur από τον οδηγό με μετρητά.

Σημειώστε το εισιτήριο στον επικυρωτή κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο.

Τρένο RER προς Παρίσι

Το αστικό τρένο RER της μπλε γραμμής B είναι ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Το εισιτήριο κοστίζει 11,80 eur και μπορείτε να το αγοράσετε από ένα μηχάνημα ή από το επανδρωμένο εκδοτήριο εισιτηρίων πριν από την είσοδο στην αποβάθρα.

Το τρένο θα σας μεταφέρει στον σταθμό Gare du Nord ή στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Τα τρένα στο αεροδρόμιο σταματούν στους ακόλουθους σταθμούς:

 • Aéroport CDG 1 - στο σταθμό λεωφορείων Roissypole, 5 λεπτά με τα πόδια μέχρι τον τερματικό σταθμό 3 και συνολικά περίπου 7 λεπτά με το δωρεάν αυτόματο τρένο "CDG Val" μέχρι τον τερματικό σταθμό 1.
 • Aéroport CDG 2 - στο σταθμό TGV στη μέση της περιοχής των τερματικών σταθμών 2.
  • Τερματικοί σταθμοί 2A, 2D, 2E και 2F - περίπου 6 λεπτά με τα πόδια
  • Τερματικοί σταθμοί 2B, 2C - περίπου 12 λεπτά με τα πόδια ή δωρεάν λεωφορείο αεροδρομίου (ωστόσο, η συχνότητα είναι 10 λεπτά και είναι κάπως δύσκολο να βρείτε στάση)
  • Τερματικός σταθμός 2G - περίπου 6 λεπτά με τα πόδια μέχρι τον τερματικό σταθμό 2F, από όπου θα πρέπει να πάρετε άλλα 10 λεπτά με το δωρεάν λεωφορείο του αεροδρομίου.

Όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο, δώστε προσοχή στον προορισμό σας. Η γραμμή διακλαδίζεται - ορισμένα δρομολόγια πηγαίνουν στον τερματικό σταθμό Mitry-Claye και τα περισσότερα δρομολόγια πηγαίνουν στο αεροδρόμιο (Aéroport CDG 2).

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: ratp.fr/en/horaires-rer, κάντε κλικ στο μπλε γράμμα "B".

 • Χρόνοςδιαδρομής - 38 λεπτά για το σταθμό Chatelet στο κέντρο της πόλης
 • Συχνότητα - 7-12 λεπτά
 • Ναύλος - 11,80 eur
 • Πρώτη σύνδεση από Gare du Nord - 4:53 (από Chatelet-Les Halles έως 5:24)
 • Τελευταία σύνδεση από το αεροδρόμιο - 22:49
 • Συμβουλή για ένα ξενοδοχείο κοντά στο Gare du Nord: παραδοσιακό 25hours Hotel Terminus Nord **** ακριβώς απέναντι από το σταθμό
 • Συμβουλή για ένα ξενοδοχείο στο κέντρο κοντά στο σταθμό Chatelet: ένα ωραίο μικρό ξενοδοχείο Handsome Hotel *** με την καλύτερη τιμή μέσα στο κέντρο

Αξίζουν τα ολοήμερα εισιτήρια λεωφορείων/τραίνων;

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη ζώνη 5, οπότε η αγορά ενός ημερήσιου εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Παρισιού αξίζει μόνο αν πρόκειται να πάτε αλλού εκτός Παρισιού εκείνη την ημέρα (π.χ. στις Βερσαλλίες ή στο αεροδρόμιο Orly) και αν κάνετε επίσης τουλάχιστον 3 ακόμη διαδρομές γύρω από το Παρίσι.

Το φθηνότερο εισιτήριο για τις ζώνες 1-5 είναι η κάρτα Navigo Découverte με 30 eur + 5 eur για την πραγματική έκδοση της κάρτας. Αυτό το εισιτήριο ισχύει για όλη την εβδομάδα, αλλά μόνο κατά την περίοδο από Δευτέρα έως Κυριακή. Έτσι, αν φτάσετε την Πέμπτη, για παράδειγμα, η εβδομαδιαία κάρτα δεν θα ισχύει για όλη την εβδομάδα, αλλά μόνο μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Η κάρτα Navigo Découverte μπορεί να αγοραστεί μόνο από το εκδοτήριο εισιτηρίων με τον υπάλληλο και χρειάζεστε τη δική σας φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου ή μικρότερης διάστασης.

Η άλλη επιλογή είναι η κάρτα Paris Visite Pass, η οποία μπορεί επίσης να αγοραστεί από τους αυτόματους πωλητές. Το εισιτήριο για τις ζώνες 1-5 κοστίζει τα ακόλουθα ποσά:

 • 1 ημέρα - 29,25 eur
 • 2 ημέρες - 44,45 eur
 • 3 ημέρες - 62,30 eur

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τις ζώνες στο Παρίσι, ανατρέξτε στον ξεχωριστό οδηγό για το Παρίσι.

RoissyBus

Άμεση σύνδεση με το κέντρο του Παρισιού παρέχει το RoissyBus, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό του μετρό Ópera και κάνει στάσεις σε όλους τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 16,60 eur και μπορείτε να τα αγοράσετε από ένα μηχάνημα στη στάση του λεωφορείου.

Παρόλο που αυτή η σύνδεση είναι η πιο ακριβή, το πλεονέκτημά της είναι η άμεση σύνδεση με την περιοχή της Όπερας, στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με τρένο με μια μακρά μετεπιβίβαση στο σταθμό Chatelet-Les Halles στη γραμμή 7 του μετρό.

Αναλυτικές πληροφορίες και το χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: ratp.fr/roissybus

Λειτουργεί από τις 5:15 έως τις 0:30 κάθε 15 έως 30 λεπτά και χρειάζεται περίπου 80-95 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο.

Χάρτης δημόσιων συγκοινωνιών

Δείτε ένα χάρτη με όλες τις γραμμές τρένων και λεωφορείων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο CDG του Παρισιού.

Νυχτερινές μεταφορές

Ένα ζευγάρι λεωφορειακών γραμμών Noctilien , τα N140 και N143, εκτελούν δρομολόγια προς το Gare de l'Est μεταξύ 0:00 και 5:00 τη νύχτα. Και τα δύο δρομολόγια πραγματοποιούνται μία φορά την ώρα και το κόμιστρο είναι 2,15 eur.

Ταξί, Uber, Bolt

Η άνετη σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο τελειώνει πριν από τις 23:00 και μετά από αυτή την ώρα, το ταξί είναι πρακτικά ο μόνος τρόπος για να πάτε. Θα βρείτε επίσημες στάσεις με σαφή σήμανση έξω από κάθε τερματικό σταθμό.

Για να επωφεληθείτε από τις συχνά έως και 20% φθηνότερες υπηρεσίες μέσω των εφαρμογών Uber ή Bolt για κινητά, προσέξτε τις πινακίδες "Ride app pick-up".

Οι τιμές για τα κανονικά ταξί είναι σταθερές:

 • Κέντρο της πόλης στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα - 56 eur
 • Κέντρο της πόλης στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα - 65 eur

Προς το αεροδρόμιο Orly

Τα λεωφορεία Le Direct μεταξύ των δύο αεροδρομίων έχουν ακυρωθεί, αφήνοντας τη μόνη επιλογή να ταξιδέψετε με τρένο, με μετεπιβίβαση στο Παρίσι.

Είναι προτιμότερο να διαθέσετε επιπλέον χρόνο λόγω της συχνής πυκνής κυκλοφορίας. Γενικά συνιστάται τουλάχιστον 4 ώρες για τη μεταφορά μεταξύ CDG και Orly, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο όριο.

Μια ασφαλής μεταφορά είναι από 6 ώρες και πάνω.

RER + τρένο OrlyVal

Το τρένο RER B σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο CDG στο σταθμό "Antony" (περίπου 65 λεπτά), όπου μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε στο αυτόματο τρένο OrlyVal, το οποίο σας μεταφέρει απευθείας στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Orly. Το συνολικό ταξίδι διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Συνολικά, θα πληρώσετε για το εισιτήριο 25,30 eur.

Λεωφορείο + μετρό + τραμ

Εάν έχετε περισσότερο χρόνο και θέλετε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, ακολουθήστε την ακόλουθη διαδρομή.

 1. Λεωφορείο 351 μέχρι τον τερματικό σταθμό του Έθνους2,15 eur
 2. Γραμμή 6 του μετρό μέχρι το σταθμό Place d'Italie
 3. Γραμμή 7 του μετρό προς σταθμό Villejuif-Aragon2,15 eur και οι δύο διαδρομές με το μετρό μαζί
 4. Γραμμή 7 του τραμ προς το αεροδρόμιο Orly2,15 eur

Συνολικά, ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί κοστίζει μόνο 6,45 eur και διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Ωστόσο, τρία εισιτήρια εισιτήριο t+ προς 2,15 ευρώ το καθένα μπορούν να αγοραστούν απευθείας από το μηχάνημα στο αεροδρόμιο CDG και να χρησιμοποιηθούν για κάθε διαδρομή με τη σειρά.

Ταξί

Η τιμή του ταξί για το αεροδρόμιο Orly υπολογίζεται σύμφωνα με το ταξίμετρο και ανάλογα με την κίνηση πληρώνετε μεταξύ 75 και 85 ευρώ.

Φθηνά ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο Orly

Τρένα προς όλη τη Γαλλία

Εκτός από τον σιδηροδρομικό σταθμό για τα τρένα προς το κέντρο του Παρισιού, μεταξύ του τερματικού σταθμού 2 υπάρχει σταθμός υπεραστικών τρένων TGV υψηλής ταχύτητας που σας μεταφέρει απευθείας από το αεροδρόμιο σε όλη τη Γαλλία χωρίς αλλαγή τρένου.

Για τη χαμηλότερη τιμή, αγοράζετε πάντα τα εισιτήριά σας online στην επίσημη ιστοσελίδα των γαλλικών σιδηροδρόμων:

sncf.connect.com

Προς τη Ντίσνεϋλαντ

Υπάρχει επίσης απευθείας λεωφορείο από το αεροδρόμιο „Magical Shuttle“ προς τη Disneyland Paris. Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται περίπου κάθε ώρα από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2. Η διαδρομή διαρκεί από τρία τέταρτα της ώρας έως μία ώρα και κοστίζει 24 ευρώ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν πρόκειται να πάτε στο Παρίσι, σας συνιστούμε να μην ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, η περιήγηση στην πόλη είναι αδύνατη από τουριστική άποψη με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, αν θέλετε να κατευθυνθείτε κατευθείαν από το αεροδρόμιο CDG για να εξερευνήσετε τη γαλλική ύπαιθρο, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η πιο ευέλικτη επιλογή.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων γνωστών εταιρειών στο αεροδρόμιο, συγκρίνετε όλες τις τιμές με ένα κλικ μέσω του booking.com.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο CDG

Πού να πάτε στο Παρίσι;

Το λεωφορείο του αεροδρομίου προς το κέντρο της πόλης είναι μόνο η αρχή της διαμονής σας. Ανακαλύψτε τι να δείτε και να ζήσετε στο Παρίσι στον αναλυτικό οδηγό μας.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.