Μεταφορά από το αεροδρόμιο Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη

Για να πάτε απευθείας στο ιστορικό κέντρο (Nyhavn και Christianshavn), το ταχύτερο μετρό είναι αυτό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Αν ταξιδεύετε προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή κατευθείαν προς τη Μικρή Γοργόνα, χρησιμοποιήστε τα τακτικά τρένα, τα οποία περνούν επίσης από τη γέφυρα Öresund προς το Μάλμε της Σουηδίας.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνησή σας στην πόλη, δείτε τον οδηγό μας για την Κοπεγχάγη.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Οι συνδέσεις συμπληρώνονται από μια υπηρεσία λεωφορείων που προσφέρει απευθείας διαδρομή, για παράδειγμα, προς την περιοχή Nørrebro. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης;

Τύπος μεταφορικού μέσου Χρόνος ταξιδιού (Nørreport) Συχνότητα Τιμή
Μετρό M2 15 λεπτά 4-6 λεπτά 30 dkk
Τρένο 17 λεπτά 4-20 λεπτά 30 dkk
Λεωφορείο 5C 40 λεπτά 8-20 λεπτά 30 dkk

Τρεις κύριες μηχανές αναζήτησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Κοπεγχάγη, οι οποίες βρίσκουν όλες τις συνδέσεις (μετρό, τρένα, λεωφορεία και πλοία) και λειτουργούν στην ίδια βάση.

 • dinoffentligetransport.dk - Δικτυακός τόπος του οργανισμού δημόσιων μεταφορών της Κοπεγχάγης
 • rejseplanen.dk - Σχεδιασμός μεταφορών σε όλη τη Δανία, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών της Κοπεγχάγης
 • dsb.dk - Ιστοσελίδα των δανικών σιδηροδρόμων, που βρίσκει επίσης συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κοπεγχάγης

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης είναι γνωστό στις μηχανές αναζήτησης ως "CPH Lufthavn".

Όλα τα μέσα μεταφοράς σταματούν έξω από την ενιαία κεντρική αίθουσα αφίξεων.

Εισιτήρια Κοπεγχάγης - τιμές και πού να αγοράσετε

Τα εισιτήρια είναι ολοκληρωμένα και ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ η τιμή τους εξαρτάται από τον αριθμό των ζωνών. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη ζώνη 4, ενώ το κέντρο της Κοπεγχάγης στη ζώνη 1.

Τα εισιτήρια ισχύουν για το μετρό, τα λεωφορεία, τα κίτρινα πορθμεία και όλα τα τρένα που κυκλοφορούν στην Κοπεγχάγη (S-tog, περιφερειακά Re και υπεραστικά IC και ICL).

Τα παιδιά ηλικίας 0-15 ετών πληρώνουν το μισό εισιτήριο.

Τον ισχύοντα τιμοκατάλογο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο των δημόσιων μεταφορών: dinoffentligetransport.dk/en/prices-and-zones/prices

 • 90 λεπτά για τις ζώνες 1-4 (οποιοσδήποτε αριθμός μετεπιβιβάσεων) - 30 dkk
 • 24 ώρες - 80 dkk
 • 48 ώρες - 150 dkk
 • 72 ώρες - 200 dkk
 • 60 λεπτά για 2 ζώνες (χρήσιμο για παράδειγμα για ταξίδια σε ξενοδοχεία γύρω από το αεροδρόμιο) - - 24 dkk

Οι ημερήσιες και πολυήμερες κάρτες ονομάζονται CityPass Small και περιλαμβάνουν τις ζώνες 1-4, δηλαδή ολόκληρη την Κοπεγχάγη, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου.

Αν θα ταξιδέψετε περισσότερο σε όλη τη Δανία, ίσως αξίζει να αγοράσετε μια εκπτωτική κάρτα Rejsekort για 80 dkk, μέσω της οποίας θα έχετε φθηνότερα εισιτήρια για υπεραστικά δρομολόγια. Ωστόσο, για σύντομα τουριστικά ταξίδια στην Κοπεγχάγη δεν αξίζει τον κόπο.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια;

Τα εισιτήρια για την Κοπεγχάγη μπορούν να αγοραστούν στον δημόσιο χώρο της αίθουσας αφίξεων. Υπάρχουν τόσα πολλά μηχανήματα που δεν μπορείτε να τα χάσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τα κόκκινα μηχανήματα DSB στην κύρια αίθουσα αφίξεων ή από τα τετράγωνα γκρι μηχανήματα στο σταθμό του μετρό. Τα μικρότερα γκρι μηχανήματα είναι για την έκδοση καρτών Rejsekort.

Παρόλο που η DSB είναι οι κρατικοί σιδηρόδρομοι της Δανίας, τα μηχανήματά της εκδίδουν κανονικά εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κοπεγχάγης, συμπεριλαμβανομένου του μετρό και των λεωφορείων.

Ένας πιο βολικός τρόπος είναι να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω της εφαρμογής DOT για κινητά: dinoffentligetransport.dk/dot-tickets-app. Ενεργοποιείτε το εισιτήριό σας στην εφαρμογή με το πάτημα ενός κουμπιού και δεν φορτώνεται πουθενά κατά την επιβίβασή σας. Απλά δείξτε το σε οποιονδήποτε ελεγκτή.

Μετρό M2

Το πιο πολυσύχναστο μετρό της Κοπεγχάγης είναι το Μ2 (κίτρινη γραμμή) που αναχωρεί από το τέλος του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου, προσέξτε τις πινακίδες. Το εισιτήριο που αγοράσατε από μηχάνημα δεν το σημειώνετε πουθενά - ισχύει από την αγορά του.

Το μετρό είναι η καλύτερη επιλογή για να φτάσετε στο ιστορικό κέντρο, όπου σταματά στις στάσεις Christianshavn, Kongens Nytorv (έξοδος προς Nyhavn).

 • Χρόνος ταξιδιού Nørreport-Αεροδρόμιο: 17 λεπτά
 • Ναύλοι: 30 dkk
 • Συχνότητα: 4-6 λεπτά (20 λεπτά τη νύχτα)

Η γραμμή M2 του μετρό λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα χωρίς νυχτερινό διάλειμμα.

Οι συρμοί του μετρό προσφέρουν πανοραμική θέα της γραμμής, καθώς είναι αυτόματοι και αντί για οδηγό, υπάρχουν καθίσματα για τους επιβάτες στο μπροστινό παράθυρο. Στα περίχωρα της πόλης το μετρό κινείται επιφανειακά, ενώ στο κέντρο κινείται υπόγεια.

Τρένο προς το κέντρο της Κοπεγχάγης

Η ταχύτερη σύνδεση με τον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης "København H" ή με το σταθμό Østerport, που βρίσκεται πιο κοντά στο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, γίνεται με τακτικά τρένα.

 • Χρόνος ταξιδιού προς το Nørreport: 17 λεπτά
 • Ναύλοι: 30 dkk
 • Συχνότητα: 5-20 λεπτά
 • Τελευταίο τρένο από το αεροδρόμιο: 23:53
 • Πρώτο τρένο από Κοπεγχάγη H: 3:47

Μην σημειώνετε το εισιτήριο από το μηχάνημα πουθενά, ισχύει από τη στιγμή που εκτυπώνεται. Επίσης, δείχνετε το εισιτήριο στην εφαρμογή μόνο όταν σας το ζητήσει ο ελεγκτής.

Ο σταθμός CPH Lufthavn βρίσκεται στο υπόγειο τμήμα του τερματικού σταθμού αφίξεων. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή 2 για να φτάσετε στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Λεωφορείο 5C

Η λεωφορειακή γραμμή 5C είναι η πιο αργή υπηρεσία. Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμη για ένα απευθείας ταξίδι χωρίς αλλαγή τρένου σε ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης ή της περιοχής Nørrebro.

Από το αεροδρόμιο, όλα τα δρομολόγια πηγαίνουν προς το κέντρο και το Nørrebro, ενώ μόνο κάθε άλλο δρομολόγιο πηγαίνει προς το αεροδρόμιο κατά την έξοδο από το κέντρο. Τα λεωφορεία με την ένδειξη "Sundbyvester Plads" δεν πηγαίνουν στο αεροδρόμιο.

 • Χρόνος διαδρομής Nørreport-αεροδρόμιο: 40 λεπτά
 • Ναύλοι: 30 dkk
 • Συχνότητα: 5-10 λεπτά (30 λεπτά τη νύχτα)

Το λεωφορείο 5C εκτελεί δρομολόγια όλο το 24ωρο.

Δεν χρειάζεται να σημειώσετε το εισιτήριο, ισχύει από τη στιγμή που εκτυπώνεται στο μηχάνημα. Η επιβίβαση γίνεται από όλες τις πόρτες και αν χρειαστεί δείξτε μόνο το εισιτήριο στον ελεγκτή εισιτηρίων, ο οδηγός δεν ενδιαφέρεται.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στα δεξιά της αίθουσας αφίξεων, η έξοδος είναι ακριβώς κάτω από τις κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν στο σταθμό του μετρό.

Υπάρχουν επίσης οι λεωφορειακές γραμμές 35 και 36 προς το αεροδρόμιο, αλλά αυτές πηγαίνουν μόνο στις γύρω γειτονιές και χρησιμοποιούνται μόνο αν μένετε κοντά στο αεροδρόμιο.

Τρένο προς Σουηδία

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα Öresund που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία μέσω της θάλασσας. Τα τρένα Øresundståg εκτελούν τη διαδρομή αρκετές φορές την ώρα και συνεχίζουν από το Μάλμε είτε χωρίς αλλαγή είτε με μία αλλαγή σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Ο υπόγειος σταθμός βρίσκεται ακριβώς στη μοναδική αίθουσα αφίξεων. Για ταξίδια προς τη Σουηδία, χρησιμοποιήστε τη γραμμή 1.

 • Χρόνος ταξιδιού προς το Malmö C: 25-30 λεπτά
 • Ναύλοι: 135 sek
 • Συχνότητα: 10-20 λεπτά

Τα τρένα κινούνται 24 ώρες την ημέρα στη διαδρομή προς το Μάλμε.

Αγοράστε το φθηνότερο εισιτήριο στα 135 sek από ένα μηχάνημα της Skånetrafiken που φέρει τη σουηδική σημαία. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τα ίδια τρένα από τα κόκκινα μηχανήματα της DSB, αλλά σε υψηλότερη τιμή 96 dkk.

Υπεραστικά τρένα και λεωφορεία προς τη Δανία

Απευθείας από το αεροδρόμιο, μπορείτε να φτάσετε και σε άλλες πόλεις της Δανίας χωρίς να αλλάξετε τρένο, και με μία μόνο αλλαγή στο σταθμό H της Κοπεγχάγης, οι συνδέσεις είναι απεριόριστες σε ολόκληρη τη χώρα.

Για να φτάσετε στη Δανία, χρησιμοποιήστε τον υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό στον τερματικό σταθμό αφίξεων, γραμμή 2.

Εναλλακτικά, τα υπεραστικά λεωφορεία Flixbus σταματούν απευθείας στο αεροδρόμιο. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 150 μέτρα πιο πέρα, πίσω από τη στάση του λεωφορείου 5C προς το κέντρο της Κοπεγχάγης.

Οι τιμές για τα λεωφορεία και τα τρένα είναι παρόμοιες όταν αγοράζονται εκ των προτέρων, αλλά αν προγραμματίσετε την τελευταία στιγμή, τα λεωφορεία τείνουν να είναι σημαντικά φθηνότερα.

 • Αγοράστε εισιτήρια στο flixbus.com (λεωφορεία)
 • Αγοράστε εισιτήρια στο dsb.dk (τρένα)

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.