Transfer at Κοπεγχάγη Airport

Κοπεγχάγη

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης αποτελείται από ένα κτίριο που χωρίζεται σε 2 αεροσταθμούς. Η αίθουσα αφίξεων είναι κοινή και για τους δύο τερματικούς σταθμούς και ανοίγει σε μια ενιαία έξοδο προς το μετρό, τα λεωφορεία και τα τρένα.

Δείτε ξενοδοχεία κοντά στο Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης

Οι τερματικοί σταθμοί αριθμούνται 2 και 3, ενώ παλαιότερα υπήρχε και ένας τερματικός σταθμός "Go" για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ο οποίος δεν λειτουργεί πλέον. Η διάκριση των αεροσταθμών χρησιμοποιείται για τα γκισέ check-in.

Εάν ταξιδεύετε με παραδοτέες αποσκευές ή χρειάζεστε φυσική χάρτινη κάρτα επιβίβασης, ακολουθήστε τον πίνακα αναχώρησης στην είσοδο του αεροδρομίου ή το ακόλουθο κλειδί:

  • Αεροσταθμός 2 - όλες οι αεροπορικές εταιρείες εκτός από εκείνες που κάνουν check-in στον αεροσταθμό 3
  • Αεροσταθμός 3 - SAS, Air Baltic, Alsie Express, DAT - Danish Air Transport, Icelandair, TAP Air Portugal, Wideroe

Για ευκολότερο προσανατολισμό, δείτε τον χάρτη του αεροσταθμού στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Έλεγχοι ασφαλείας

Εάν ταξιδεύετε μόνο με χειραποσκευές και έχετε εκτυπωμένη ή στο κινητό σας τηλέφωνο την κάρτα επιβίβασης, μπορείτε να κατευθυνθείτε στον έλεγχο ασφαλείας σε οποιονδήποτε τερματικό σταθμό. Και οι δύο οδηγούν σε έναν κοινό χώρο διέλευσης με όλες τις πύλες.

Χρησιμοποιήστε τις μεταβλητές πινακίδες για να σας δώσουν μια ένδειξη του κατά προσέγγιση χρόνου αναμονής σε κάθε σημείο ελέγχου ασφαλείας. Εάν ο χρόνος αναμονής είναι πάνω από 10 λεπτά μικρότερος στο πιο απομακρυσμένο σημείο ελέγχου, αξίζει να μεταβείτε στον άλλο τερματικό σταθμό.

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης είναι διαβόητο για τους ξαφνικά πολύ μεγάλους χρόνους αναμονής για τους ελέγχους ασφαλείας.

Ειδικά την πρωινή ώρα αιχμής (μεταξύ 5:30 και 7:00), η ουρά μπορεί να φτάσει τα 45 λεπτά. Το αεροδρόμιο δεν σας επιτρέπει να πληρώσετε επιπλέον για την υπηρεσία fast-frack για όλους τους επιβάτες, γι' αυτό να φτάνετε πάντα τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ζώνη διέλευσης

Η περιοχή πίσω από τον έλεγχο ασφαλείας είναι κοινή και για τους δύο αεροσταθμούς και χωρίζεται σε διάφορα τμήματα. Οι πύλες επισημαίνονται με τα γράμματα A, B, C, D, E, F.

Οι αναχωρήσεις προς χώρες εκτός Σένγκεν γίνονται πάντα από τις πύλες C15-C40, D101-D104 ή F101-F105, στις οποίες η πρόσβαση γίνεται μέσω του ελέγχου διαβατηρίων. Κατά καιρούς μπορεί να σχηματιστούν ουρές άνω των 30 λεπτών.

Εάν πετάτε προς μια χώρα εκτός Σένγκεν, να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο 2,5 ώρες πριν από την αναχώρηση για να είστε ασφαλείς.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί θυρών αναχώρησης εμφανίζονται στην Κοπεγχάγη περίπου 45-65 λεπτά πριν από την αναχώρηση. Μέχρι τότε, είστε αναγκασμένοι να περάσετε το χρόνο σας σε μια κεντρική περιοχή με καταστήματα, εστιατόρια και ελάχιστα καθίσματα.

Μεταφορά μεταξύ των πτήσεων

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης είναι ένα πολύ απλό αεροδρόμιο για μεταφορές. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με διαφορετικούς τερματικούς σταθμούς όταν αλλάζετε αεροπλάνο, όλες οι πύλες βρίσκονται σε έναν κοινό χώρο.

Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, αλλά το αεροδρόμιο δεν διαθέτει κινούμενους διαδρόμους (travelators), οπότε μπορείτε να περπατήσετε 15 λεπτά από τη μία άκρη του τερματικού σταθμού στην άλλη.

Ο χρόνος μετεπιβίβασης είναι πάντα ο χρόνος που αναγράφεται στο εισιτήριό σας, εάν ταξιδεύετε με μία κράτηση. Συνήθως στην Κοπεγχάγη μπορείτε να αλλάξετε πτήση σε περίπου 30 λεπτά.

Υπάρχουν τρεις τύποι μετεπιβίβασης:

  • Σένγκεν -> Σένγκεν: δεν περνάτε από κανέναν έλεγχο. Βγαίνετε από το αεροπλάνο απευθείας στον χώρο αναχώρησης, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε τον αριθμό πύλης της πτήσης ανταπόκρισης στον πίνακα.
  • Σένγκεν -> Μη Σένγκεν: περνάτε μόνο από έλεγχο διαβατηρίων. Θα βγείτε και πάλι από το αεροσκάφος απευθείας στον χώρο αναχώρησης, αναμένοντας την πτήση ανταπόκρισης από τις πύλες C, D ή F.
  • Non-Schengen -> οποιαδήποτε πτήση: ανεξάρτητα από το πού συνεχίζετε, πρέπει πάντα να περάσετε από ειδικό έλεγχο ασφαλείας διέλευσης, όπου δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες ουρές. Σε όλες τις περιπτώσεις περνάτε επίσης από έλεγχο διαβατηρίων.

Για επίσημες πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τη μετεπιβίβαση μεταξύ των πτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.