Λισαβόνα
Λισαβόνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Λισαβόνα

Πλατεία Rossio

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 2. 2024
Rossio

Ακριβώς στην πολυσύχναστη πλατεία Ρόσιο, κοντά στη λεωφόρο Restauradores στην καρδιά της πόλης, ανοίγεται μια σιδηροδρομική σήραγγα μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων, στο τέλος της οποίας βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός Ρόσιο, όπου τερματίζουν ορισμένα από τα υπεραστικά τρένα.

Κλείστε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Λισαβόνας με έκπτωση

Το υπέροχο κτίριο του σταθμού

Το ίδιο το κτίριο του σταθμού είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, και αν δεν υπήρχε η διακριτική πινακίδα "Estacao Central", δύσκολα θα μαντεύατε ότι πρόκειται για ένα σιδηροδρομικό κτίριο που λειτουργεί.

Με την πρώτη ματιά, μοιάζει περισσότερο με ένα μικρό παλάτι και ακόμη και το εσωτερικό του είναι μια καλλιτεχνική απόλαυση για την ψυχή. Το κεντρικό κτίριο του σταθμού χρονολογείται από το 1891.

Εκτός από την αισθητική πλευρά, βέβαια, ο σταθμός έχει και έναν καθαρά πρακτικό σκοπό. Τα τρένα αναχωρούν από εδώ προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του Πόρτο (αν και τα δρομολόγια προς βορρά αναχωρούν από το σταθμό Santa Apolónia στην όχθη του ποταμού).

Επίσης, η περιοχή της προαγοράς Restauradores είναι ένας από τους κύριους κόμβους μεταφορών, όπου διασταυρώνονται δύο γραμμές του μετρό και πολλές γραμμές λεωφορείων.

Διαμονή στο Rossio

Από άποψη μεταφορών, η πλατεία Rossio με τις παρακείμενες Restauradores και Praça da Figueira είναι μια στρατηγική τοποθεσία.

Αν θέλετε να ζήσετε στο κέντρο της πόλης, ενώ επιχειρείτε να βγείτε έξω από τη Λισαβόνα, μείνετε εδώ.

Μεταφορά στο Rossio

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Rossio είναι ο κύριος συγκοινωνιακός κόμβος της Λισαβόνας.

Σταθμός Rossio

  • Μετρό - Πράσινη γραμμή
  • Λεωφορεία - 711, 732, 746, 783, 794

Σταθμός Restauradores

Σταθμός Praça da Figueira

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.