Λισαβόνα
Λισαβόνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Λισαβόνα

Καιρός σε Λισαβόνα και καλύτερη ώρα για να πάτε

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 2. 2024

Η Λισαβόνα απολαμβάνει μεσογειακό ωκεάνιο κλίμα, με θερμοκρασίες περίπου 15°C το χειμώνα και 28°C το καλοκαίρι, καθιστώντας την πόλη ιδανική για τουρισμό όλο το χρόνο.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα

Σε σύγκριση με μέρη γύρω από τη Μεσόγειο, υπάρχει μεγαλύτερη διακύμανση μεταξύ χειμερινών και θερινών βροχοπτώσεων, αλλά συνήθως βρέχει μόνο για λίγο, σπάνια για μέρες.

Μπορεί να φυσάει αρκετά στη Λισαβόνα, αλλά οι σχετικά υψηλές μέσες θερμοκρασίες κάνουν τον άνεμο μάλλον ευχάριστο.

Ποιος είναι ο πιο βροχερός μήνας στη Λισαβόνα;

Βρέχει περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε μπορεί να σημειωθούν αρκετές βροχές την ημέρα.

Υπάρχουν επικίνδυνα κλιματικά φαινόμενα στη Λισαβόνα;

Η Πορτογαλία δεν βρίσκεται σε ζώνη τυφώνων. Μια κανονική καλοκαιρινή καταιγίδα μπορεί να συμβεί, αλλά οι καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι πολύ συνηθισμένες στη Λισαβόνα.

Λόγω της θέσης της Λισαβόνας στον ωκεανό, οι παρατεταμένες ξηρασίες δεν είναι επίσης συχνές. Παρά το γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται πάνω στον μεγαλύτερο ποταμό σε ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο, οι πλημμύρες είναι αρκετά σπάνιες στη Λισαβόνα.

Καιρός και θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Έτσι είναι ο καιρός στη Λισαβόνα κατά τους διάφορους μήνες του έτους.

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Παρόλο που ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας του έτους, οι χειμώνες είναι πολύ ήπιοι με μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 15°C.

Κατά μέσο όρο, υπάρχουν 15 βροχερές ημέρες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αλλά αυτές είναι ως επί το πλείστον μόνο βροχές. Συχνά πνέουν ισχυροί άνεμοι από τον ωκεανό στο ποτάμι και στους λόφους της Λισαβόνας.

Καιρός Φεβρουάριος

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά μέσο όρο στους 16°C κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, με περισσότερη ηλιοφάνεια λόγω των μεγαλύτερων ημερών.

Βρέχει περίπου 15 ημέρες το μήνα, παρόμοια με τον Ιανουάριο, αλλά οι βροχοπτώσεις είναι λίγο ελαφρύτερες και μικρότερες. Υπάρχουν συχνά συννεφιασμένοι ή μερικώς συννεφιασμένοι ουρανοί, αλλά οι ακτίνες του ήλιου συχνά περνούν μέσα από τα σύννεφα.

Καιρός Μάρτιος

Τον Μάρτιο αρχίζει η άνοιξη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 18 °C, αλλά οι ημέρες που η θερμοκρασία ξεπερνά τους 20 °C δεν αποτελούν εξαίρεση.

Σε σύγκριση με το χειμώνα, οι βροχές μειώνονται ελαφρώς, αλλά πρέπει ακόμα να υπολογίζετε σε γρήγορες βροχές: συμβαίνουν κατά μέσο όρο 13 ημέρες κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Η άνοιξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα πάρκα να είναι γεμάτα ανθισμένα φυτά και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν τακτικά πάνω από τους 20 °C.

Οι βροχές εξακολουθούν να είναι σχετικά συχνές κατά τη διάρκεια του Απριλίου, αλλά συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από μία ή δύο ώρες και σπάνια εμφανίζονται για πολλές ημέρες στη σειρά.

Ο καιρός τον Μάιο

Ο καιρός τον Μάιο είναι ιδανικός για εκδρομές τόσο εντός όσο και γύρω από την πόλη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 22°C και ο καιρός είναι συχνά αίθριος ή μερικώς συννεφιασμένος.

Οι βροχές είναι λίγες και σύντομες. Συνήθως βρέχει μόνο για λίγα λεπτά και οι διακοπές στη Λισαβόνα τον Μάιο δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από τη βροχή.

Ο καιρός τον Ιούνιο

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, ο καιρός αλλάζει δραματικά, καθώς οι βροχές μειώνονται σημαντικά. Βρέχει μόνο πολύ σποραδικά, κατά μέσο όρο 5 ημέρες το μήνα.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας φτάνουν συνήθως τους 24 °C.

Καιρός τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος είναι ένας τυπικός καλοκαιρινός μήνας με ελάχιστες βροχοπτώσεις και σταθερά καθαρό ή μερικώς καθαρό ουρανό.

Οι ημερήσιες θερμοκρασίες είναι 26 °C, αλλά το αεράκι και οι στενοί σκιεροί δρόμοι κάνουν την πόλη να αισθάνεται πιο ευχάριστα. Χάρη στους ανέμους από τον ωκεανό, η Λισαβόνα δεν έχει πολλές καλοκαιρινές καταιγίδες.

Καιρός τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος είναι στατιστικά ο θερμότερος μήνας του έτους, με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται στους 27 °C.

Ωστόσο, ακόμη και ο Αύγουστος δεν είναι εντελώς ανεμοδαρμένος, οπότε η θερμοκρασία είναι αισθητά πιο ευχάριστη, ιδίως στα στενά δρομάκια του κέντρου.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου βροχή. Οι βροχές εμφανίζονται κατά μέσο όρο μόνο 2 ημέρες κατά τη διάρκεια του μήνα.

Καιρός Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για να ταξιδέψετε στη Λισαβόνα. Ο καιρός είναι πολύ ευχάριστος με θερμοκρασίες γύρω στους 24°C και ένα συνεχές ελαφρύ αεράκι από τον ωκεανό.

Οι βροχές είναι μάλλον σποραδικές και υπάρχει μερικώς συννεφιασμένος ουρανός για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Ο καιρός τον Οκτώβριο

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου χαρακτηρίζεται από ευχάριστες θερμοκρασίες γύρω στους 22 °C. Τα δέντρα παίρνουν όμορφα φθινοπωρινά χρώματα και ο καιρός είναι ιδανικός για να καθίσετε σε υπαίθρια εστιατόρια ή να περιπλανηθείτε στην πόλη.

Οι βροχές είναι πολύ πιο συχνές από ό,τι το καλοκαίρι, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι απλώς σύντομες βροχές που σύντομα θα παρασυρθούν από τους ενισχυόμενους ανέμους από τον Ατλαντικό.

Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο με έκπτωση εκτός εποχής

Ο καιρός τον Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος είναι ο πιο βροχερός μήνας του έτους, αλλά οι ολοήμερες βροχές δεν είναι πολύ συχνές. Οι βροχές συνήθως αντικαθίστανται από μερικώς συννεφιασμένους ουρανούς και οι καταστάσεις όπου θα χάσετε ολόκληρη τη διαμονή σας είναι αρκετά σπάνιες.

Οι κανονικές θερμοκρασίες αέρα κυμαίνονται μεταξύ 15 °C και 18 °C.

Καιρός τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος είναι επίσης πολύ βροχερός σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες, με μέσο όρο 15 βροχερές ημέρες. Η περισσότερη βροχή έρχεται με τη μορφή βροχών.

Ο Δεκέμβριος έχει τη λιγότερη ηλιοφάνεια λόγω των μικρών ημερών, αλλά υπάρχει μια ρομαντική ατμόσφαιρα ενόψει των Χριστουγέννων με σχετικά ευχάριστες θερμοκρασίες μεταξύ 12 °C και 15 °C.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Λισαβόνα - Πεζοπορία στην πόλη όλο το χρόνο, ηλιοθεραπεία στις παραλίες το καλοκαίρι.

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
βροχερό
14 °C
Φεβρουάριος
βροχερό
16 °C
Μάρτιος
ηλιόλουστο
18 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
19 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
22 °C
Ιούνιος
ήλιος
25 °C
Ιούλιος
ήλιος
28 °C
Αύγουστος
ήλιος
28 °C
Σεπτέμβριος
ήλιος
27 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
22 °C
Νοέμβριος
βροχερό
18 °C
Δεκέμβριος
βροχερό
15 °C

Πότε να πάτε στο Λισαβόνα

Η Λισαβόνα είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο. Τα πολλά εσωτερικά αξιοθέατα σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε την πόλη ακόμη και με βροχερό καιρό. ,

Αντίθετα, τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες σπάνια επικρατεί δυσάρεστη ζέστη.

Πότε είναι η υψηλή περίοδος και οι θερμότεροι μήνες;

Η υψηλή περίοδος στη Λισαβόνα είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν σπάνια βρέχει. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες μεταξύ 22°C και 28°C και υπάρχει πάντα μερικώς συννεφιασμένος ή καθαρός ουρανός.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τιμές διαμονής και κυρίως οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι ελαφρώς υψηλότερες.

Κλείστε το ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων στο booking.com

Πόσο καιρό θα μείνετε στη Λισαβόνα;

Η Λισαβόνα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο, ειδικά όταν μπορείτε να βρείτε φθηνές πτήσεις χαμηλού κόστους.

Αλλά χάρη στην κεντρική της θέση στο κέντρο της Πορτογαλίας, η Λισαβόνα μπορεί επίσης να χρησιμεύσει καλά ως σημείο εκκίνησης για μακρόχρονη διαμονή.

Για να δείτε όλα τα κύρια αξιοθέατα της Λισαβόνας, αφιερώστε τουλάχιστον 3 ολόκληρες ημέρες.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.