Λισαβόνα
Λισαβόνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Λισαβόνα

Μοναστήρι του São Vicente de Fora

Krystof Hajek ενημερωμένο 2. 2. 2024
Sao Vicente da Fora

Ένα από τα μεγαλύτερα ιερά κτίρια της πόλης ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα, κυρίως λόγω της θέσης του. Βρίσκεται στην άκρη του λόφου πάνω από τη συνοικία Alfama, και ως εκ τούτου είναι ορατό από τις όχθες του ποταμού Tejo.

Πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα; Μάθετε το στο booking.com

Το μοναστήρι του τάγματος των Αυγουστινιανών βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 1147, αλλά τίποτα από τα αρχικά κτίρια δεν έχει διασωθεί.

Το σημερινό μνημειακό συγκρότημα χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Φιλίππου Β'. Ολοκληρώθηκε το 1629.

Ένα μανιεριστικό κόσμημα και υπέροχοι εσωτερικοί χώροι

Το μοναστήρι São Vicente de Fora είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που χτίστηκαν σε μανιεριστικό στυλ. Ενώ η πρόσοψη ξεχωρίζει με το λευκό χρώμα και την πολύ αυστηρή διακόσμησή της, οι εσωτερικοί χώροι είναι ένα αξιοθέατο.

Η μπαρόκ εκκλησία του μοναστηριού διαθέτει ένα όμορφα διακοσμημένο σκευοφυλάκιο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι του ίδιου του μοναστηριού είναι επίσης διακοσμημένοι με πλούσιους μπαρόκ πίνακες και τοίχους που κοσμούνται με τα τυπικά πορτογαλικά αζουλέζια.

Αφιερώστε τουλάχιστον μια ώρα για να επισκεφθείτε το συγκρότημα του μοναστηριού.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η εκκλησία του μοναστηριού και οι κύριοι διάδρομοι του ίδιου του μοναστηριού, συμπεριλαμβανομένων των πιο όμορφων δωματίων, είναι ανοιχτοί για το κοινό.

Είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 10:00-19:00, με τελευταία είσοδο στις 18:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 eur. Οι φοιτητές και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών πληρώνουν μόνο 3 ευρώ.

Επίσημη ιστοσελίδα: mosteirodesaovicentedefora.com

Πώς θα φτάσετε στο μοναστήρι;

Ακριβώς μπροστά από το μοναστήρι υπάρχει στάση για τα ιστορικά τραμ και τα τακτικά λεωφορεία Voz Operário.

Από αυτή τη στάση περνούν τα ακόλουθα δρομολόγια (κάντε κλικ στον αριθμό της γραμμής για το χρονοδιάγραμμα και τον χάρτη):

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.