Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Myeongdong

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024
Myeongdong

Η συνοικία που δεν κοιμάται ποτέ, ο πυρήνας της Σεούλ. Η φασαρία των δρόμων, των σοκάκια και των πεζόδρομων, οι λαϊκές αγορές και τα πιο πολυτελή καταστήματα με παγκοσμίου φήμης μάρκες θα σας απορροφήσουν μέρα και νύχτα.

Βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Σεούλ

Δεκάδες φθηνοί πάγκοι που πωλούν παραδοσιακό κορεατικό φαγητό του δρόμου θα ικανοποιήσουν την πείνα και τη δίψα σας, όπως και τα πολλά κορεατικά και διεθνή εστιατόρια που βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε σπίτι.

Πού να πάτε στο Myeongdong;

Η κεντρική εμπορική και πεζοδρομημένη περιοχή είναι η οδός Myeongdon-gil, η οποία διατρέχει από τα δυτικά προς τα ανατολικά το κέντρο της συνοικίας. Εδώ θα βρείτε κυρίως πιο αριστοκρατικά και μεγαλύτερα καταστήματα και εστιατόρια.

Από εδώ, άλλοι μικρότεροι στενοί δρόμοι γεμάτοι τοπικά καταστήματα, πάγκους και τοπικά οικονομικά εστιατόρια εκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αφιερώστε τουλάχιστον μια ώρα για να περιπλανηθείτε στο Myeongdong, να διαλέξετε τα μέρη που σας αρέσουν και να επιστρέψετε το βράδυ για φαγητό. Το Myeongdong είναι ζωντανό μέχρι αργά το βράδυ και η φασαρία δεν καταλαγιάζει παρά μόνο μεταξύ 3 και 4 π.μ.

Διαμονή στο Myeongdong

Η συνοικία είναι γνωστή ως ο κύριος κόμβος της Σεούλ και ως εκ τούτου θα βρείτε εδώ τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ξενοδοχείων. Χάρη στην εξαιρετική συγκοινωνιακή της προσβασιμότητα, η διαμονή στο Myeongdong είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Μεταφορά στο Myeongdong

Η απαρίθμηση των λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από την περιοχή θα ήταν άσκοπη, καθώς υπάρχουν περίπου 70 λεωφορεία που περνούν από το Myeongdong. Ως τουρίστες, θα χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον το μετρό ούτως ή άλλως:

  • Myeongdong Station (γαλάζια γραμμή 4)
  • ΣταθμόςEuljiro 1-ga (πράσινη γραμμή 2)
  • ΣταθμόςCity Hall (σκούρα μπλε γραμμή 1 + πράσινη γραμμή 2)
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.